E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Memişoğlu: Sigara bırakma polikliniklerimize başvuru oranları 2 kat arttı 

Bakan Memişoğlu, "Geçen seneye göre sigara bırakma polikliniklerimize başvuru oranlarımız 2 kat artmış durumda. Bu da insanımızın sigarayla mücadelede bize destek verdiğini gösteriyor" açıklamasını yaptı.

14.02.2026 - 11:06
Bakan Memişoğlu: Sigara bırakma polikliniklerimize başvuru oranları 2 kat arttı

Programı kapsamında Zonguldak'a giden Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Valiliği ziyaret etti.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Ahmet Çolakoğlu ve Saffet Bozkurt, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul ile kent protokolü tarafından karşılanan Memişoğlu, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı, daha sonra yetkililerden kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Memişoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, "Sağlıklı Türkiye Yüzyılı" kapsamında Türkiye'yi karış karış dolaşmaya devam ettiklerini söyledi.

Zonguldak'ın madencisiyle Türkiye'ye enerji veren ve büyük hizmetler sunan bir şehir olduğunu belirten Memişoğlu, "Özellikle madenci kardeşlerimize milletim adına teşekkür ediyorum. Depremde de bildiğiniz gibi büyük özveriyle insanların hayatlarını kurtaran, madene emek veren herkese şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Memişoğlu, Zonguldak'a daha iyi sağlık hizmeti ulaştırmak için planlama ve istişareler yapacaklarını dile getirerek, kentte son 22 yılda 7'si hastane olmak üzere 31 sağlık tesisi inşa ettiklerini anlattı.

Alaplı Devlet Hastanesi'nin de birkaç hafta içinde yeni binası ve yataklarıyla hizmet vereceğini aktaran Memişoğlu, "Özellikle Atatürk Devlet Hastanesi'nin yeni binasıyla, oradaki eski kullandığımız hastaneyle ilgili planlama yapacağız. Bunun yanında özellikle bölgeyi ilgilendiren Bartın, Karabük ve Zonguldak'a aynı zamanda da bölgeye hizmet edilecek sağlık planlamasıyla ilgili de çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Memişoğlu, sağlıkta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde dünyaya örnek olacak sağlık hizmeti sunulsa da önemli olanın sağlıklı kalmak olduğunu vurgulayarak, "Bağımlılık, hareketsizlik, maalesef kilo gibi kötü alışkanlıklardan, sağlıklı kalmayı engelleyecek hususlardan uzak durmamız lazım. Bu konuda da özellikle sigarayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şunu da gördük, geçen seneye göre sigara bırakma polikliniklerimize başvuru oranlarımız 2 kat artmış durumda. Bu da insanımızın sigarayla mücadelede bize destek verdiğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"Sigara içen arkadaşlarımız ramazanı fırsat bilsinler"
Yaklaşan ramazan ayının hayırlı olması dileğinde bulunan Memişoğlu, şunları kaydetti:

"İnsanlarımız oruç tutacak, bu nefsin esasında terbiyesi. Sigara içen arkadaşlarımız ramazanı fırsat bilsinler ve sigarayı sağlıkçıların yardımıyla bıraksınlar çünkü bedenlerine, sağlıklarına, etraflarına zarar. Onun için gönüllülük esasıyla sigaranın bırakılmasına öncelik veriyoruz. Bunun yanında Zonguldak'ta da merkezde Sağlıklı Hayat Merkezimizin planlamasını yapacağız, en kısa zamanda da hizmete kazandıracağız."

ETİKETLER:
Bakan Memişoğlu , Sağlık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık turizminde yeni dönem
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde ...
Tüp bebek tedavisinde şartlar kolaylaştırılıyor
Türkiye’de düşen doğurganlık oranları ve hızla yaşlanan nüfus yapısı, ...
Uzmanından dikkat çeken uyarılar: Çocuklarda kış hastalıkları ve Bocavirüs
Uzmanından dikkat çeken uyarılar: Çocuklarda kış hastalıkları ve Bocavirüs
 
"Yenidoğan çetesi" soruşturmasını yürüten savcının ölümle tehdit edilmesi davasında mütalaa
İstanbul'da "yenidoğan çetesi" soruşturmasını yürüttüğü sırada Cumhuriyet ...
Uzmanı açıkladı: Dijital aşklar tüketim malzemesi haline geldi
Doç. Dr. Ali Erdoğan, dijitalleşme ile birlikte 'aşk' ve 'sevgi' kavramlarının ...
Tüp bebek tedavisinde umut veren gelişme
Tüp bebek süreçlerinde devrim yaratabilecek yeni bir teknoloji, geleneksel ...
 
Tonlarca bozuk gıda imha edildi
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde ...
Dövme yaptırmak kansere yol açar mı? Son araştırmalarda dikkat çeken bulgular
Dövmelerin uzun vadeli sağlık etkileri hâlâ tam olarak bilinmiyor. Son ...
Sünnet edilen 27 günlük bebek hayatını kaybetti
İstanbul'da 27 günlük bebek, sünnet olduktan bir gün sonra kan kaybından hayatını kaybetti.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
ÖSYM
yunanistan
1. Lig
burçin terzioğlu
Brezilya
Abdullah Ercan
Siyaset
Soruşturma