E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İsrailli Bakan Yitzak’tan Aykırı Ses: Artık Gazze'deki Ablukayı Kaldırmanın Zamanı Geldi! 

Gazze’ye insani yardım taşıyan Türk gemisine yönelik kanlı baskın, tartışmalı ablukanın İsrail hükümeti içinde de sorgulanmasına neden oldu. Sosyal Güvenlik Bakanı Yitzak Herzog, “Artık ablukayı kaldırma zamanıdır” dedi.

7.06.2010 - 05:41
İsrailli Bakan Yitzak’tan Aykırı Ses: Artık Gazze deki Ablukayı Kaldırmanın Zamanı Geldi!

İSRAİL’in, abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ne giden uluslararası insani yardım filosundaki Türk gemisi Mavi Marmara’ya 31 Mayıs’ta düzenlediği, en az 9 Türk’ün öldüğü baskının yankıları sürüyor. Dünya çapında yapılan protesto gösterileri İsrail içinde de görülmeye başlarken, operasyona tam destek veren Başbakan Binyamin Netanyahu, şimdi de kabinesinde oluşan çatlakla uğraşıyor.
İsrail Bakanlar Kurulu, dün Mavi Marmara’ya yapılan operasyondan sonraki gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. Sosyal Güvenlik Bakanı Yitzak Herzog, İsrail’in Gazze yardım filosuna yönelik tavrından dolayı dünya çapında yükselen eleştirilere duyarsız kalamayacağını, bundan sonra hem ablukayı kaldırmaları, hem de Gazze’ye silah kaçakçılığını önleme yollarını bulmaları gerektiğini belirtti.
Konunun “dost ülkelerle” müzakere edilmesini isteyen İşçi Partili Herzog, bir taraftan Hamas için durumu güçleştirirken, diğer taraftan “Gazze halkının yaşamını kolaylaştırmak, ablukayı kaldırmak için yaratıcı, doğru çözümler bulmaya çalışmalıyız” diye konuştu.
Parti içinden de Türkiye uyarısı
Netanyahu’nun Likud Partisi’nden olan Maliye Bakanı Yuval Steinitz da Türkiye ile giderek kötüleşen ilişkilere atıfta bulunarak, “Durumu büyük bir endişeyle takip ediyorum. Umarım, ilişkilerimizi geliştirme imkanını bulabiliriz” dedi.

İsrailli elçi: Soruşturmaya karşıyız

İSRAİL kabinesi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’un kanlı baskın hakkında soruşturma komisyonu kurma önerisini dün görüşürken, İsrail’in Washington Büyükelçisi Michael Oren, “Uluslararası komisyona karşıyız” dedi. Fox News kanalına konuşan Oren, “Soruşturmanın nasıl yürütüleceğini Obama Yönetimi ile görüşüyoruz” ifadesini kullandı.
Haaretz Gazetesi ise İsrailli çoğu bakanın, askerlerin sorgulanmaması şartıyla BM soruşturmasına destek verdiğini öne sürdü. Gazete, bakanların bu tutumunda, Türkiye’nin komisyona karşı çıkacağının öngörülmesinin etkili olduğunu belirtti. “Komisyonun, (Başbakan Tayyip) Erdoğan ile filo organizatörleri ve İHH arasındaki bağı ortaya koyacağı” iddia edildi. (Hürriyet)

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇERKEZLER AYRILIYOR
Rusya’daki Çerkezler, Sovyetler Birliği döneminde oluşturulan Karaçay-Çerkez ...
Yunanistan'da Protestolar Sürüyor
Yunanistan'ın başkenti Atina'da, "hükümetin bütçe açığının daraltılması ...
İsrail'e Karşı Hukuk Savaşı Büyüyor
Gazze'ye yardım götüren gemilere saldıran İsrail'e karşı hukuk savaşı ...
 
OBAMA BUSH'U GEÇTİ
ABD'nin yurt dışındaki faaliyetleri tepki toplayan özel kuvvetlerinin ...
Fransız bakan ırkçılıktan mahkûm oldu
Fransa İçişleri Bakanı Brice Hortefeux, "ırkçı yorum yapmak" suçundan ...
Hizbullah: Türkiye’nin arkasındayız
İsrail’in kanlı baskınında ölen Türkler, Hizbullah tarafından Lübnan’ın ...
 
Papa'dan Nakşibendi Açılımı
Katolik aleminin ruhani lideri Papa 16. Benedikt, üç günlük Kıbrıs Rum ...
İSRAİL'DEN MİSİLLEME:
İSRAİLLİ bir grup aşırı sağcı, Türkiye’ye kızgınlıklarını göstermek amacıyla ...
ABD'yi Tedirgin Eden Oylama
İran’a karşı yeni yaptırımlar konusundaki kararı iki hafta içinde BM Güvenlik ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
Sosyal Medya
sınav stresi
Jose Mourinho
Çankaya
İlker İnanoğlu
haşim kılıç
Fatih Erbakan
hdp