Heniye'nin 'saldırıları durdurmak için görüşmelere açığım' demesi üzerine İsrail'den de olumlu mesaj geldi..
İsrail, Hamas lideri İsmail Heniye'nin, saldırıların durdurulması konusunu görüşebiliriz açıklamasının ardından 'arabuluculuk yapan olursa biz de görüşebiliriz' açıklamasında bulundu.
İsrail Ulaşım Bakanı Shaul Mofoz, İsrail'in Hamas'la görüşmeyi kabul edebileceğini söyledi.
Hamas lideri Heniye daha önce de, roket saldırıları ve İsrail saldırılarına son vermek amacıyla görüşme yapmaya hazır olduğunu bildirmişti.
Mofaz, Ordu Radyosu'na yaptığı konuşmada, "Arabuluculuğu düşünebiliriz." dedi.
İsrail Başbakan Yardımcısı Haim Ramon, radyoya, "Hamas Şeridi kontrol ediyor. Verdiği bir tek emirle İsrail'e Kassam roketlerinin ateşlenmesine son verebilir. Askeri baskıya devam etmeliyiz. Yaptırımları artırmalıyız. Böylece Hamas'ın Gazze'deki iktidarı bozulur." dedi.
Dün, Hamas lideri İsmail Heniye, İsrail Channel 2'ye yaptığı açıklamada, roket ve İsrail saldırılarına son vermek üzere görüşmeye hazır olduğunu bildirmişti.
Heniye'nin bu açıklaması, İsrail'in Pazartesi gecesi Gazze'ye bir dizi hava saldırısı düzenlemesinin ardından gelmişti. Saldırılarda en az 11 Filistinli ölmüştü.
Dünyabülteni
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...