Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına karşı çıkan Durmuş Yılmaz'a destek verdi.
'Taşınma kararını polemik konusu yapmam' diyen Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'i de eleştiren Özdebir, 'Merkez Bankası, SPK, BDDK gibi kurumların ülkenin finansal merkezinde değil, başkentinde bulunması gerekir. Dünyadaki uygulamalar da bu yöndedir. Dünyanın en önemli finans merkezlerinde görev yapmış Sayın Bakanın bunu bilmemesi şaşırtıcı' dedi.
Özdebir, yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşımanın haklı bir gerekçesi olmadığını belirterek, 'Bugün birkaç istisna dışında bütün ülkelerde merkez bankaları o ülkelerin başkentindedir. İstanbul'u finans merkezi yapacağız diye Ankara'dan uzaklaştırmak bankayı finans sektörünün tahakkümü altına sokabilir' değerlendirmesinde bulundu.
Ankaralı oda ve borsa başkanları olarak başından beri bu girişime karşı çıktıklarını da hatırlatan Nurettin Özdebir, şöyle dedi:
'Tüm Ankara Milletvekillerinin de bizimle aynı safta yer almalarını bekliyoruz. Merkez Bankası, BDDK, SPK gibi kurumların İstanbul'a taşınmasının Ankara'nın kentler arasında küresel düzeyde sürdürülen rekabette elini zayıflatacağı ve Ankara ekonomisine zarar vereceği açıktır. Başta Ankara Milletvekilleri olmak üzere tüm parlamenterlerimizi duyarlı olmaya, Ankara'daki tüm meslek örgütlerini, belediye başkanlarımızı, sivil toplum örgütlerini ve vatandaşlarımızı da bu girişime karşı tavır koymaya çağırıyoruz.'
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...