E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İsrail askerleri postallarıyla Mescid-i Aksa'nın minberine çıktı! 

"Aksa'nın kapılarından birinde de atılan ses bombaları sonucu kısa süreli yangın çıktığını" ifade eden Kisvani, yaralılara müdahale etmek isteyen bir sağlık görevlisinin de tutuklandığını aktardı.

15.09.2015 - 10:00
İsrail askerleri postallarıyla Mescid-i Aksa nın minberine çıktı!

Mescid-i Aksa'nın mimberine kadar gelen ve çatısına çıkan İsrail askerleri ile Filistinliler arasındaki çatışma sürüyor.

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kisvani Aksa'nın çatısından Müslümanların üzerine göz yaşartıcı gaz, ses bombası yağdıran İsrail askerlerinin, camiinin, etrafı camla çevrili minberine ulaştıklarını söyledi. 

"Aksa'nın kapılarından birinde de atılan ses bombaları sonucu kısa süreli yangın çıktığını" ifade eden Kisvani, yaralılara müdahale etmek isteyen bir sağlık görevlisinin de tutuklandığını aktardı.

Aksa'nın güvenlik görevlilerinden edinilen bilgiye göre, Aksa'nın avlusunda çıkan çatışmada 17 kişi yaralandı. 

Öte yandan Aksa avlusunun kapılarını tutan İsrail askerleri ile Filistinliler arasında da yoğun çatışmalar yaşanıyor. Yasağı protesto eden Filistinlilere karşı İsrail askerleri ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı.

İsrail askerlerinin saldırılarına Filistinliler ise taş ve havai fişeklerle direnmeye çalışıyor.
Aksa'nın kapılarında bulunan İsrail polisi, Müslümanlara yönelik yasağın dün olduğu gibi saat 11.30'a kadar devam edeceğini söyledi. 
Mescid-i Aksa Vakfı yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün ve önceki gün çok sayıda Yahudi yerleşimci polis korumasında Aksa'nın avlusuna alınmıştı.
İsrail güçleri pazar günü sabah saatlerinden itibaren Aksa'ya girerek içerideki Müslüman gruplarla çatışmış ve Müslümanların girişlerini güç kullanarak belirli bir süre bütünüyle engellemişlerdi.
Avluya postallarıyla girmişlerdi
Öte yandan, dün sabah da Aksa'nın avlusuna gelen İsrail askerleri, Kıble Mescidi'nin içerisine postallarıyla girerek 5 Filistinliyi gözaltına almıştı. Aksa'nın avlusunu kuşatan İsrail askerlerinin daha sonra çekilerek öğle namazı için cemaatin içeri girmesine izin verdiği bildirilmişti.
Yahudi yerleşimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinliler İsrail askerleri pazar gününden beri ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale ediyor. Müdahaleler sırasında aralarında kadınların ve gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.
İsrail, Mescid-i Aksa'nın kapısını ve avlusunu tutarak ihlallere engel olmaya çalışan gönüllü Filistinlileri yasa dışı ilan etmişti. İsrail'in Aksa'ya yönelik bugünkü ihlalleri, gönüllü Filistinlilerin "yasa dışı oluşum" ilan edilmesinin ardından meydana geldi. 
İsrail askerleri, 2014 Kasım ayında da Mescid-i Aksa'yı basarak gaz bombaları ve plastik mermilerle Filistinlilere saldırmıştı. 1967'den bu yana ilk defa Aksa'nın içine girerek ibadethaneyi tahrip eden İsrailaskerleri mescidin halılarını çiğnemişti. 
Saldırı esnasında Kur'an-ı Kerim mushafları yerlere atılmış, Aksa'nın kapısı ve camları hasar görmüştü. Halıların bir kısmı da atılan ses bombalarının çıkardığı ateşten tutuşarak yanmıştı.
Mescid-i Aksa'ya 21 Ağustos 1969'da giren Avustralyalı Yahudi Dennis Michael Rohan, Mescid-i Aksa'nın mihrabını ve bin yıllık minberini yakmıştı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Rusya Suriye'de hava harekat üssü kurma niyetinde'
Davis, "Rusya'nın son günlerde Lazkiye ve oradaki havaalanı çevresindeki ...
Muğla'da sığınmacıları taşıyan tekne battı
Yunanistan'a geçmeye çalışan sığınmacıları taşıyan tekne battı. İlk belirlemelere ...
Sığınmacılar sınıra ulaşmadan geri gönderiliyor

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, son 5 gündeki yol kontrollerinde ...

 
Bağırsaklarından
Tayland'a ziyarete giden Çinli Jiang Xulian, 6 karatlık bir pırlantayı ...
Kuzey Kore ABD'ye
Kuzey Kore'den dün gelen bir açıklamada da ülkenin uzun menzilli füze ...
AB Ülkeleri sığınmacı krizinde uzlaştı!
Avrupa Birliği ülkeleri, Brüksel'de yaptıkları zirve sonrası 160 bin sığınmacının ...
 
İsrail askerleri yasağa direnen cemaate saldırdı
İsrail güçleri pazar günü sabah saatlerinden itibaren Aksa'ya girerek ...
Sığınmacılar Yunanistan sınırına gitmek için toplandılar
Havanın soğumasıyla sığınmacılardan bebek ve çocukları olanlar güvenlik ...
BM'den Mescid-i Aksa Açıklaması Yapıldı!
Ban, Gazze'de, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya girmesi ve ardından ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
barcelona
Euro
burçin terzioğlu
Mehmet Şimşek
Brezilya
Çanakkale Savaşı
GAZİANTEP
kılıçdaroğlu
Sacramento King