Sosyalist Başbakan José Luis Rodriguez Zapatero, Salı günü resmi gazetede yayınlanacak kararın bugün Bakanlar Konseyi olağanüstü toplantısında onaylandığını açıkladı. İkinci bir dört yıllığına Başbakanlık için aday olan Zapatero"nun karşısında muhafazakar sağcı Halk Partisi (PP) lideri Mariano Rajoy seçimlere katılacak.
Anketler İspanyol Sosyalist İşçi Partisi (PSOE)"nin az bir farkla yeniden çoğunluğu elde edeceğini gösteriyor ancak gözlemciler hükümet açısından kötü bir sürprize açık bir seçim olacağına dikkat çekiyor. Seçimler ekonominin durağanlık sinyalleri verdiği bir dönemde gerçekleşiyor.
Geçmiş yasama dönemine ilişkin hızlı bir bilanço veren Zapatero, bir dizi toplumsal reformla birlikte ekonomik olarak sonuç aldıklarını söyledi. Zapatero, eşcinsel evlilik ve altı İspanyol bölgesine geniş otonomi statüleri verilerek kurumsal modernizasyon yapıldığı örneklerini verdi.
Zapatero, seçmenleri hükümetlerini seçmek için sandık başına çağırırken, bu seçimlerde de çoğunluğu sola kayan genç seçmenlerin belirleyici olması bekleniyor. “Kendimi her zamankinden daha fazla, tıpkı başarıyı reddetmeyecek olan bir İspanya toplumu gibi güçlü ve motive olmuş hissediyorum” diyen Zapatero, ayrıca gelecek yasama döneminde mevcut durumda yüzde 8 olan işsizlik oranını yüzde 7"ye düşürme vaadinde bulundu.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...