Buna karşılık batı hattından gelen doğal gaz miktarı 42 milyon metre küpe çıkarılırken, spot piyasadan alınan LNG ile de sisteme takviye sağlanıyor.
Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan üzerinden gelen 'Batı hattından' alınan ve en son 36,5 milyon metre küpten, 39 milyon metre küpe artırılan doğal gaz miktarı, 42 milyon metre küp seviyesine kadar çıkarıldı.
Mevcut koşullarda ayrıca Rusya'dan Mavi Akım hattından 36-38 milyon metre küp, Azerbaycan'dan 14 milyon metre küp günlük doğal gaz akışı sağlanıyor.
Öte yandan sisteme ilave sağlamak amacıyla spot piyasadan LNG tedarik ediliyor.
Enerji Bakanlığı yetkilileri, İran'dan doğal gaz akışının bugün-yarın yeniden başlamasının beklenmediğini, ancak alınan tedbirlerle şu an için bir sıkıntının söz konusu olmadığını ifade ettiler.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...