Sakarya Üniversitesi(SAÜ)'nde 'Afganistan' konulu konferansa katılan Çetin, DTP'nin kapatılması davasıyla ilgili bir soru üzerine, "Türkiye bu güne kadar çok parti kapattı ama çözüm olmadı. Geçmişte bu konuda büyük acılar yaşandı. Çözümü parti kapatmadan halletmek lazım" dedi. Türkiye'nin DTP'nin kapatılması davasıyla ilgili çok zor bir noktaya geldiğini ifade eden Çetin, şöyle konuştu:
"Partiyi kapatırsanız o zaman terör örgütü tüm dünyaya (Parlamento ve demokratik kanallar kapatıldı. Benim silahlı mücadeleden başka bir şansım kalmadı) diyecek. Bu propagandayı yapmayı çok istiyor. Kapatmazsanız, bu örgütün siyasi kanadı rahatsızlık meydana getiren söylemlerini sürdürecek. Doğrusu parlamentoda şansını bu partinin iyi kullanması gerekir. Teröre terör demeli ve ortak tavır almalıdır. Bu fırsat geçmişte kullanılamadı. 1991 yılında Erdal İnönü'nün yaptığı büyük olay, bu günlere gelmememiz içindi. O zaman da bu fırsat değerlendirilemedi. Her şeye rağmen parlamento kanadını kullanırsanız çözüm daha kolay olur. Bu yol kapatılırsa çözüm bulma adına konuşamazsınız. Geçmişte büyük acılar yaşandı. Sorunları parti kapatmadan halledilmesi gerekir."
1 MART TEZKERESİ KABUL EDİLMELİYDİ
Hikmet Çetin, TBMM'nin 1 Mart tezkeresini kabul etmeyerek büyük bir fırsatı kaçardığını da savundu. En doğrusunun ABD'nin Irak'a müdahalede bulunmaması olduğunu, bütün dünyanın bunu söylediğini hatırlatan Çetin, "ABD'nin müdahale kararı aldıktan sonra 1 Mart tezkeresine 'evet' denilmeliydi. Risk var mıydı? Risk almadan başarılı olunmaz. Dendi ki (oradan şehit askerler gelecek), gelmedi mi? Sadece 2 ayda 60 şehit verdik. Eğer tezkere kabul edilseydi bu gün Türkiye'nin 45 bin askeri Kuzey Irak dağlarının arkasında tampon bölgede olacaktı." şeklinde konuştu.
TBMM'nin sınır ötesi operasyon yetkisi vermesinin Türkiye'nin bu hakkı kullanacağı ve kararlığı açısından önemli olduğunu anlatan Çetin, yapılacak bir operasyonda hava harekatının yeterli olmayacağını, mutlaka kara harekatının da yapılması gerektiğini dile getirdi.
Cihan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...