Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, dünya kupası elemeleri çerçevesinde Ermenistan cumhurbaşkanının daveti üzerine iki futbol milli takımının oynadığı maç dolayısıyla Erivan’a yaptığı ziyaretin ardından Sarkisyan’ın da Ekim ayında Ankara’yı ziyaret etmeyi planladığı öne sürülmüştü.
Karabağ masada değil
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tigran Balayan da, "Yukarı Karabağ sorununun çözümüne yönelik Türk önerisi masada" yolundaki haberlerin doğru olmadığını belirterek "Görüşmeler, AGİT Minsk Grubu’nun Madrid önerilerinin doğrultusunda devam ediyor" dedi. Azerbaycan basınına göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Türkiye’nin Yukarı Karabağ sorununun barışçıl çözümü amacıyla "ilginç" bir öneri sunduğunu, bu önerinin de "pazarlık masasında bulunduğu"nu söylemişti. Bakan, New York’ta Türkiye ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarıyla yaptığı "üçlü" toplantıda Türkiye’nin söz konusu girişimini "ilginç, yapıcı ve bölgeye istikrar ve barış getirebilecek bir öneri" olarak değerlendirdiklerini de ifade etmişti.
Hürriyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...