E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Futbol dünyasını yasa boğan olayın nedeni belli oldu 

Fiorentina'nın kaptanı Davide Astori ölü bulunmuştu.

4.03.2018 - 16:01
Futbol dünyasını yasa boğan olayın nedeni belli oldu

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Fiorentina'nın takım kaptanı Davide Astori, hayatını kaybetti. Fiorentina Kulübünden yapılan açıklamada, 31 yaşındaki İtalyan futbolcunun ani şekilde yaşamını yitirdiği ve bu nedenle derin üzüntü duyulduğu bildirildi.İtalyan basınında yer alan haberlerde ise Astori'nin, deplasmanda Udinese ile bugün oynanacak maç öncesi Fiorentina'nın konakladığı otelde ölü bulunduğu kaydedildi. Fiorentina bu olay sonrasında Udinese ile bugün oynanacak maçın iptal edilmesini talep etti ve karşılaşma ileri bir tarihe alındı. 

 
Öte yandan, Serie A'da bugün oynanması planlanan karşılaşmaların ertelendiği resmen açıklandı.
Kariyerine Milan'da başlayan, Fiorentina'nın yanı sıra Roma ve Cagliari formaları da giyen defans oyuncusu, İtalya Milli Takımı'nda ise 14 maça çıkıp bir gole imza atmıştı.
Astori, bu sezon Fiorentina'da 27 maçta görev yapmıştı.

FIORENTINA'DAN AÇIKLAMA
Kulüpten yapılan açıklamada Astori'nin uykusunda yaşamını yitirdiği kaydedilirken şu ifadeler kullanıldı:
"Bu korkunç durum sonrasında Astori'nin ailesi için medyadan hassasiyet bekliyoruz."
İtalya medyasında yer alan haberlere göre Udinese-Fiorentina maçının oynatılmamasına karar getirildi. Haberlerde bu hafta sonu oynanacak diğer Serie A mücadelelerinin de ertelenmesinin beklendiği bildirildi.

DAVIDE ASTORI KİMDİR?

1987 yılında İtalya'nın Bergamo kentinde dünyaya gelen Astori, futbola da burada başladı. İlk takımı Pontisola'yla birlikte kariyerine start veren savunmacı, 2001 yılına kadar altyapının çeşitli kategorilerinde forma giydi. 2001 yılında İtalya ve dünya futbolunun dev kulübü Milan'la sözleşme imzalayarak Milan akademisinni altyapısına transfer olan Astori, burada 5 sene forma giymesinin ardından A takıma yükselme başarısı gösteremeyince 3. ligin yolunu tuttu. Pizzighettone ve Cremonese'ye kiralanmasının ardından 2008-09 sezonu öncesinde Cagliari'ye transfer oldu. İtalya'da o dönem hayatta olan bonservis ortaklığı sayesinde Cagliari, Astori'nin bonservisinin yarısıan sahip oldu. İlk resmi maçına 2008'de Siena karşısında çıkan Astori, 2009 yılına kadar kadroda forma şansı buldu. 2009 yılında Milan ile Cagliari'nin bir kez daha anlaşması sonrasında Cagliari'de kalan savunma oyuncusu, o sezon takımın değişilmezlerinden biri oldu ve 34 maça çıktı. 3 Nisan 2010 tarihinde ise eski takımı Milan karşısında oynayan Astori, bu maçta şanssızca kendi kalesine gol attı ve takımı 3-2 mağlup oldu. Hala sözleşmesinin payının bir kısmının Milan'a ait olması nedeniyle Milan'a geri dönecek dedikoduları çıksa da oyuncu Milan'a gitmek istemedi ve kulübünde kaldı.
2010-11 sezonu öncesinde AC Milan ile Haziran 2010'da Astori'nin sözleşmesinin bir yıl daha uzatılması için Milan ile anlaşıldı. O sezon ilk karşılaşmasına Palermo karşısında çıkan Astori, Pierpaolo Bisoli'nin takımında savunmanın vazgeçilmezi oldu. Daha sonra teknik direktörlüğe Roberto Donadoni getirilse de ilk 11'deki yerini korudu. Sağlam duruşu ve topu oyuna sokmasıyla dikkat çeken Astori, Brescia ve Parma maçlarında asist yaparak skora da etki etti. Astori sezon boyunca oynanan 38 maçın 36 tanesinde 90'ar dakikadan forma giydi. Allesandro Matri ve Radja Nainggolan ile takımın en dikkat çeken ismi oldu.
GİDEREK YILDIZLAŞTI
2010-11 sezonu öncesinde AC Milan ile Haziran 2010'da Astori'nin sözleşmesinin bir yıl daha uzatılması için Milan ile anlaşıldı. O sezon ilk maçına Palermo karşısında çıkan Astori, Pierpaolo Bisoli'nin takımında savunmanın vazgeçilmezi oldu. Daha sonra teknik direktörlüğe Roberto Donadoni getirilse de ilk 11'deki yerini korudu. Sağlam duruşu ve topu oyuna sokmasıyla dikkat çeken Astori, Brescia ve Parma maçlarında asist yaparak skora da etki etti. Astori sezon boyunca oynanan 38 maçın 36 tanesinde 90'ar dakikadan forma giydi. Allesandro Matri ve Radja Nainggolan ile takımın en dikkat çeken ismi oldu.

9 Temmuz 2012'de ise kadrosunda Emmanuel Emenike, Kim Källström, Seydou Doumbia ve Vagner Love gibi yıldız oyuncular bulunduran Spartak Moscow'dan 15milyon euro (£11.9m) bedellik teklif alsa ve kulüpler bonserviste anlaşsa da Astori bu takımda geleceğinin olmadığı gerekçesiyle transfer olmadı ve kulübünde kaldı. 2012-13 sezonunda ilk maçına Genoa karşısında çıkan Astori, 13. haftada oynanan ve 2-2 biten Inter maçında asist yaptı ve oyun kurma yönünü gösterdi. 3-5-2 ve 4-3-2-1 sisteminde Ivo Pulga'nın vazgeçilmezi olan oyuncu sezon boyunca Serie A'da 32 maça çıktı, 2 asist yaptı ve 2,764 dakika sahada kaldığı karşılaşmalarda 5 sarı kart gördü. O sezon Campionato Primavera Girone A ve İtalya Kupası'nda da birer maç forma giydi.
GALATASARAY'IN DA TRANSFER LİSTESİNDEYDİ
2013-14 sezonu başında ise hoca olarak Diego López'in getirilmesiyle formasını Rossettini ve Ariaudo ikilisine ilk 2 haftada formasını kaptıran Astori, 3. haftadaki Fiorentina maçıyla birlikte formasını kaptı. 19. haftaya kadar tüm maçlarda oynayan Astori, devre arasında ise Juventus takımının dikkatini çekti ancak transfer gerçekleşmedi. Bu gelişmelerin ardından stoper arayan Roberto Mancini'nin takımı Galatasaray, Andrea Ranocchia'nın yüksek maaş bedeli ve Rhdolfo'nun yüksek bonservis bedeli nedeniyle bu oyuncuya yönelmiştir. Kulüp başkanı Ünal Aysal yaptığı açıklamada "Galatasaray için öncelik Ranocchia değil, başka oyuncu. Mancini'nin liste başındaki isimlerinden Astori için ise görüşmelerimiz sürüyor." ifadelerinde bulundu. Oyuncunun menajeri Contratto ise "Kesinleşen bir şey olmamakla beraber,G.Saray ile görüşmelerimiz sürüyor." ifadelerinde bulunmuştur. Ancak akşam saatlerinde SKY Italia, Galatasaray'ın Astori için teklif ettiği, 1, 5 milyon Euro'luk kiralama bedelinin rededildiğini iddia etti.
FIORENTINA KARİYERİ...
2016 yılında 3.5 milyon Euro karşılğında Fiorentina'ya transfer oldu. Fiorentina'da bu sezon dahil 107 maça çıkan tecrübeli savunma oyuncusu 14 kez de İtalya Milli Takım forması giydi. Astori aynı zamanda Fiorentina'nın kaptanlığını yapıyordu.

ETİKETLER:
fiorentina , astori
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sneijder için flaş karar
Hollandalı yıldız Wesley Sneijder milli takımda artık düşünülmüyor.
Fernando Muslera'dan ayrılık açıklaması
Galatasaray'ın 7-0 kazandığı Karabükspor maçının ardından son günlerde ...
Cenk Tosun, Everton formasıyla ilk golünü attı
Beşiktaş'tan Premier Lig ekibi Everton'a transfer olan Cenk Tosun, Burnley ...
 
Vural'dan 'Bıraktı' haberlerine yalanlama
Yılmaz Vural, teknik direktörlüğü bıraktığına yönelik haberlerle ilgili, ...
Milli tenisçi Berfu Cengiz yarı finale yükseldi
Milli tenisçi, 15 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında Büyük Britanyalı Webley-Smith'i ...
Beşiktaş'tan ceza açıklaması
Siyah beyazlı camiadan Ricardo Quaresma'nın derbide gördüğü kırmızı kartla ilgili bir açıklama geldi
 
Cimbom Karabük'te gol oldu yağdı
Spor Toto Süper Ligde Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Karabükspor'u ...
Gomis'ten 25 dakikada hattrick
Galatasaray'lı golcü, Karabükspor deplasmanında 25. dakikada kendisinin 3 takımının 4. golünü attı.
Başakşehir zirve takibini sürdürdü
Süper Lig'de evinde Göztepe'yi ağırlayan Başakşehir sahadan 2-0'lık galibiyetle ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
Recep Tayyip Erdoğan
Belçika
ihracat
İstanbul Başakşehir
Almazbek Atambayev
Maden Ocakları
PSG
Duygun Yarsuvat