E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Et ithalatı İçin Pazar Araştırması  

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, et ithalatı için pazar araştırması yaptıklarını belirterek, çalışmayı 1 hafta içinde sonuçlandıracaklarını söyledi.

24.04.2010 - 16:25
Et ithalatı İçin Pazar Araştırması

TBMM Kulisinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Eker, Kurban Bayramı öncesinden bu yana et fiyatlarındaki durumu takip ettiklerini, zaman zaman besi sayımı yaptıklarını anlattı. Kurban Bayramı sonrasında yapılan besi sayımında hayvan sayısının 1 milyon 700 bin civarında tespit edildiğini, 15 Şubatta bu sayının 2 milyon 60 bin olduğuna işaret eden Eker, geçen hafta yapılan sayımda ise rakamın 2 milyon 200 bin olarak belirlendiğini ifade etti.

''Yeteri kadar besi materyali var'' diyen Eker, son yıllarda verilen teşviklerle hayvancılıkta ciddi yatırımlar yapıldığını kaydetti. Geçen hafta sektör temsilcileriyle toplantı yaptığını ve kendilerine ''fiyatlar belli bir yere kadar tolere edilebilir'' dediğini aktaran Eker, et fiyatlarının spekülasyona bağlı olarak yükseldiğine dikkati çekti.

Geçen hafta karkas et fiyatının kilogramının 17 lira olduğunu, elinde büyük miktarda besi materyali bulunan spekülatörlerin kesim yapmayarak ya da bunu geciktirerek fiyatlarda etkili olduğunu anlatan Eker, bundan üreticinin kazanmadığını söyledi.

Eker, et ithalatı için çalışma yapıldığını ifade ederek, 2-3 günden beri piyasa araştırması yaptıklarını ve bunu 1 hafta içinde sonuçlandıracaklarını bildirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a konuyla ilgili çalışma yapıldığı bilgisini sunduğunu kaydeden Eker, nereden, ne kadar ithalat yapılacağının ihtiyaçlara göre belirleneceğini söyledi.

Üreticiye zarar verme amacı taşımadıklarını, et fiyatlarının yükselmesinin üreticilere değil spekülatörlere yaradığını ifade eden Eker, ''İhtiyaç neyse biz onu gideririz. Geçmişte pirinçte yaptığımız gibi...'' dedi.

star

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Abuzer Abbas 25 Nisan 2010 Pazar 00:05

Hayvancılık son yıllarda hatalı politikalarla çok zarar gördü... Şimdi son darbeyi indirmek için et ithalatının serbest bırakılması düşünülüyor... İthalatı yapacak firmaları dikkatle takip edin, bakalım kimler yapabilecek? Hükümetimiz et ithalatının "helal kesim" yönü hakkında ne düşünüyor?

Yorumu oyla      18      10  
24 Nisan 2010 Cumartesi 22:33

hayvancılığa destek vereceğine ithal et para bol nasılsa

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan’dan Ete Jet İndirim Talimatı
Spekülatif hareketler nedeniyle geçen yıldan bu yana astronomik oranda ...
Krizdeki KOBİ'lere Yeni Paket
Hükümetten krizde zora düşen küçük ve orta boy işletmelere yeni bir destek paketi geliyor.
BU DA OLDU
Açılacak otel yalnızca yurt dışından gelen 200 çıplağa hizmet verecek. ...
 
Maaşlar Artacak mı?
Anayasa değişikliği, memur ve emekli maaşlarını etkiler mi?
Vodafone'dan Yeni İnternet Tarifesi
Vodafone, 3G hizmetlerinde yeni Cepnet tarifesini sundu.
Süper Loto Çekildi
İşte bu haftanın kazandıran numaraları
 
Ayıplı mMalları İnternetten Mahkemeye Verin
Tüketicilerin şikâyetlerini 7 gün 24 saat, evinden, işyerinden, oturduğu ...
Hangi Banka Kredisi Daha Uygun?
İhtiyaç kredilerinde aylık faizler yüzde 0.44'e kadar düşünce talep artıyor. ...
Moody's Toyota'nın Notunu Düşürdü
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, Japon otomobil üreticisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Suudi Arabistan
eyfel kulesi
Kobani
Adana Demirspor
big ben
İsveç
Ferit Şahenk
BBP
survivor