E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ERSÜMER'DEN GÖVDE GÖSTERİSİ  

26 suçlamadan aklanıp sadece birinden ceza alan Ersümer gövde gösterisi yaptı.

5.08.2007 - 23:26
ERSÜMER DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

YÜCE Divan yargılanması sona eren, 26 suçlamadan aklanan, sadece Esenboğa Mobil Santral ihalesinde görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edilen, bu cezası da ertelenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, Çanakkale'de uzun bir araç konvoyuyla karşılandı. Ersümer, yargılama sürecine ilişkin “Türkiye'de hizmetin bir bedeli oluyor” dedi.

Yüce Divan'da yapılan yargılama sonucu Esenboğa Mobil Santral ihalesini istediği firmaya kazandırmak için devreye girdiği, bürokratlara bu amaçla baskı yaparak görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edilen, bu cezası da ertelenen Cumhur Ersümer, Biga yakınlarında 200 araçlık konvoyla karşılandı. Ersümer, Biga Avcılar Derneği çay bahçesinde açıklamalarda bulundu.

Ersümer, Yüce Divan yargılanma sürecine ilişkin soru üzerine, “Siyaset zor bir iş. Türkiye'de hizmet etmek kolay değil. Hizmetin de bir bedeli oluyor. 14 AKP'li ve CHP'li milletvekilinden oluşan bir komisyon benimle ilgili bir yıla yakın değerlendirmeler yaptı.

30'u aşkın iddia ile Yüce Divan'a sevk edilmeme karar verdi. Yüce Divan'da da 100'e yakın tanık dinlendi. Bini aşkın dosya incelendi. Atılı bütün iddiaların gerçek olmadığı anlaşıldı.

Başlık olarak 18 madde, alt başlık olarak 26 iddiadan Yüce Divan beraat kararı verdi. Bu verilen beraat kararı da, delil yetersizliğinden verilen bir karar değil. Gerekli incelemeler yapıldı. İddiaların oluşmadığı anlaşıldı. Bakanlık dönemimizde 30 miyar dolarlık iş gerçekleştirmişiz. Yüzlerce proje altına imza atmışız. Bakü-Ceyhan'ın da final imzalarını biz atmışız. Sonra da ‘niye mavi akımı gerçekleştirdin’ sorusuna muhatap olmuşuz” dedi.

2002 itibariyle Türkiye'nin tükettiği elektriğin 132 milyar kilovatsaat olduğunu, 2006 sonu itibariyle 190 milyar kilovatsaat elektrik tüketildiğini belirten Ersümer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen zaman içinde ihtiyaç doğmuş. Bu ihtiyacı karşılayan da 5 yap-işlet santralidir. Bunlardan toplam 48 milyar kilovatsaat elektrik üretildi.

Dava konusu yapılmayan ama yine ihalesini bizim yapıp, temelini atarak işletmeye açtığımız Çan Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Santrali'nde de toplam üretim 10 milyar kilovatsaat. Türkiye'de geçen zaman içinde talebi karşılamak için yapılan bütün yatırımlar dava konusu oldu. O yatırımlar olmasaydı, beş yıl önce Türkiye bugünkü durumuna düşecekti. Yani karanlığa düşmek üzere hazır olacaktı.

Bu nedenle hem bu beş yıllık süre içinde bir kilovatsaat dahi elektrik üretmek için yatırım yapamamış olmanın onurunu paylaşan bu iktidar, diğer yandan da Türkiye'nin geleceğini belirleyen iktidarı suçlayarak, özellikle beni suçlayarak bir yere varmaya çalıştı. Beraat ettiğim, insafsızca atılan iftira niteliğinde ve siyasi amaçla yapılan bu iddiaların hepsi fos çıkmıştır.

O iddialarla beni Yüce Divan'a siyasi sebeplerin arkasına sığınarak sevk edenler herhalde mahcup olmuştur. Dokunulmazlıkları kaldıracağız diye iktidara gelenler beş yıl iktidarda kaldı. Ancak dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili kimse parmağını bile kıpırdatmadı.”

SİYASETİN SIKINTISI VAR

Ersümer, Türkiye'de siyasetin sıkıntı içinde gerçekleştiğini belirterek, “AKP meclis çoğunluğunun sağlayamamış, CHP ve MHP'nin çoğunluğuyla bir meclis oluşmuş olsaydı şimdi AKP'lilerin de hepsi hesap veriyor olacaktı.

Siyasetin bu gagalamalardan, didişmelerden vazgeçmesi lazım. Siyasilerin siyasileri hukuki bir süreç olmaksızın siyasi amaçlarla yargılayabileceği bir mekanizmanın ortadan kalkması lazım” dedi.
Ersümer, hiçbir zaman siyaseti bırakmadığını da belirtti. Yüce Divan'da yargılandığı süreçte ANAP'ın büyük kongresine katılıp yönetime aday olduğunu, ancak genel başkan tarafından listeye alınmadığını kaydeden Ersümer, “Arkadaşların teveccühü, siyasi tabirle listeyi deldik, MKYK'e seçildim. Kısacası ben siyasetten hiç uzak kalmadım ve bırakmadım. Üç beş kişinin suçlamasıyla siyasette bir kenara çekilme gerektiği kanaatinde değildim.

22 Temmuz'da bağımsız aday olmayı düşündüm. Ancak Çanakkale'deki ortamda ben daha bir birliktelik sağlanacağını, bu birlikteliğin merkez sağda bir güç olabileceğini düşündüm. Bağısız aday olsam bölen olacaktım. Ama arkadaşlar kendi içinde zaten bölündü” diye konuştu.

Hürriyet

YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Derin Düşünce 13 Temmuz 2007 Cuma 

Sayın Hasan Celal Güzel soyadı gibi güzel şeyler söylemiş. Bu yazıyı Devlet Bahçeli'nin okumasını ve MHP'nin gerçek misyonuna geri dönmesini çok isterim. Ama Bahçeli Baykal'ın uydusu gibi oldu, onun yörüngesine girdi ve asla kopmuyor. Hala CHP ile koalisyon yapmayacağını açıklamaması çok garip değil mi?

Yorumu oyla      18      10  
AVNİ TACE 13 Temmuz 2007 Cuma 

MHP ugursuz solla nezaman koalisyon yapsa ekonomi çöker. dsp koalisyonunda da öyle oldu. mhp de bu işe payanda olmaya razı gibi. en iyisimi koalisyonsuz bir iktidar.

Yorumu oyla      18      10  
ali keskin 13 Temmuz 2007 Cuma 

Celal Güzel güzel konuşmuş.Mhp son dönemde cadının elmasından büyülenmiş pamuk prense döndü.Bahçeli soldan övgü aldığı anda gardı indiriyor.Aparkat yediğinin farkında değil.Dsp dede böyle olmuştu..uyan kardeşim uyan araba sola çekiyor bariyere girmek üzereyiz..

Yorumu oyla      18      10  
Dürüst genç 13 Temmuz 2007 Cuma 

Bu kadar samimi içten uyarılara ve çağrılara rağmen Bahçelinin hala bir açıklama yapmaması tabiki çok enteresan.Sayın Bahçeli"Biz koolisyon yapmıyacağız tek başına iktidar istiyoruz" çok popüler bir söylem,hiç açıklayıcı değil.Neden Chp yle asla koalisyon yapmayız diyemiyorsun.Mhp ye oy kaybettirmeye hakkın varmı?Nerde Türkeşin Mhp si nerde şimdiki Mhp.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
HER AYRILIK HÜZÜN VERİR
DSP'lilerin CHP'den istifası Baykal'ı üzdü...
YEMİN TÖRENİNDEN ÇARPICI NOTLAR
23. Dönem milletvekillerinin andiçme töreninden çarpıcı detaylar...
 
GÜMÜŞHANE'DE TERÖRİSTLERLE TEMAS
Diyarbakır'ın Dicle'den gelen haberden sonra Gümüşhane'nin Şiran ilçesinden ...
DİYARBAKIR'DA MAYINLI SALDIRI 3 ŞEHİT
Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde terör örgütü tarafından düzenlenen mayınlı ...
CHP'Lİ ELEKDAĞ'DAN ERDOĞAN'A ÖVGÜ
Geçici Meclis Başkanı Şükrü Elekdağ kürsüde Tayyip Erdoğan'dan övgüyle bahsetti.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hamza hamzaoğlu
MERSİN
Cüneyt Çakır
haberler
Akhisar Belediyespor
ROMA
hdp
temmuz
terör