E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erken seçim olacak mı? 

Yunanistan İçişleri Bakanı Vuçis, Yunanistan'da bu yılın Eylül veya Ekim ayında erken seçim olması büyük olasılık olduğunu bildirdi.

16.07.2015 - 17:40
Erken seçim olacak mı?

Yunanistan İçişleri Bakanı Nikos Vuçis, Radikal Sol Koalisyon Partisi (SYRIZA) içinden bir grup milletvekilinin hükümetin meclise sunduğu "kapsamlı reform paketi yasa tasarısına karşı oy kullanmaları nedeniyle bu yılın "Eylül veya Kasım ayında erken seçime" gidilebileceğini söyledi. 

Radikal Sol Koalisyon Partisi'nin (SYRİZA) radyosuna konuşan Vuçis, Yunanistan Parlamentosu, Avro Bölgesi liderlerinin, hükümete "86 milyar avroluk üçüncü kurtarma paketi" karşılığında ön koşul olarak talep ettiği kapsamlı reform paketi ile ilgili kanun tasarısının Yunanistan meclisinde kabul edilmesini değerlendirdi.

Vuçis, "Bu yılın Eylül veya Ekim ayında erken seçimin olması büyük olasılık. Bu gelişmelere bağlı. Hükümet içinde, gelişmeler konusunda ve genel olarak da kapsamlı bir değerlendirme olacak. Erken seçime gitsek bile, kreditörlere verdiğimiz taahhütleri yerine getirmek ve onlarla anladığımız programları uygulanması için yetki arayacağız" ifadesini kullandı.

SYRİZA oylamada 39 fire verdi

Yunanistan Parlamentosu,  dün gece yarısından sonra yapılan oylamada, Avro Bölgesi liderlerinin, hükümete "kurtarma paketi" için ön koşul olarak talep ettiği kapsamlı reform paketi ile ilgili kanun tasarısını hükümet ve muhalefet partilerinden 229 milletvekilinin "evet" oyuyla kabul etmişti.

300 sandalyeli parlamentoda 299 milletvekilinin katıldığı oylamada, hükümet kanadından bazı milletvekilleriyle muhalefet partilerinden 64 milletvekili "hayır" oyu kullanırken, 6 milletvekili ise çekimser kaldı.  Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın partisi SYRİZA kurtarma paketinin oylamasında toplamda 39 fire verdi. Eski maliye bakanı Yanis Varoufakis, Enerji Bakanı Panayiotis Lafazanis, Savunma Bakan Yardımdıcısı Kostas İsihos, Sağlık Bakan Yardımcısı Dimitris Stratulis başta olmak üzere SYRİZA'den 32 milletvekili hayır, altı milletvekili çekimser, bir milletvekili de oylamada bulunmadı. Önümüzdeki günlerde başbakan Çipras'ın kabine de değilşiklik yapması bekleniyor. 
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkel ne yapacağını bilemedi!
Almanya Başbakanı Angela Merkel ile hıçkıra hıçkıra ağlayan Filistinli ...
Enerji Bakanı Yıldız:
Enerji Bakanı Yıldız, Türkiye'nin 4 yıl önce Yunanistan'a açtığı tahkim ...
Uyuma ve seks hastası köyün sırrı çözüldü!
2012'de başlayan ve 160 insanın hayatına mal olan ve Kalaçi köyünün "uyku ...
 
2 milyon kediyi öldürecekler!
Avustralya Çevre Bakanı Greg Hunt, "soyu tükenmekte olan türleri korumak" ...
Suudi Prens:
Suudi Arabistan'ın eski istihbarat şefi ve eski Washington Büyükelçisi ...
Gazzeliler 'kanayan yaralarla' bayrama giriyor

-İsrail'in geçen yıl düzenlediği saldırılarda 5 çocuğunu kaybeden Batş ...

 
Fransa'da sıcak hava dalgası

- Fransa'da etkili olan sıcak havalar yüzünden 700 kişi hayatını kaybetti.

Suriyeli generali İsrail öldürdü!
ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) belgelerine göre, Suriye Devlet Başkanı ...
Çin'den dünyanın en yüksek barajı!
Çin, 314 metre boyu ve 5,8 milyar dolar maliyetiyle dünyanın en yüksek barajı projesini başlattı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
beşiktaş
bist
DEAŞ
anap
Güvenlik
Avni Özgürel
Balıkesirspor
Real Madrid