DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e Adalet Bakanlığı’nda Ergenekon’u yakından bildiği öne sürülen üst düzey yetkilinin kim olduğunu sordu.
DSP’li Yağız, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in yazılı yanıtlanmasını istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Adalet Bakanlığı'nda görevli olduğu ifade edilen, Ergenekon uzmanı üst düzey yetkiliyle ilgili iddiaları hatırlattı. Bakan Şahin'e sözkonusu yetkilinin kim olduğunu soran Yağız önergesinde şu sorulara yer verdi:
"-Üst düzey yetkili tarafından Sabah Gazetesi'ne sızdırılan ve bu gazetede 'Ergebekon kokuyor' başlığıyla yayımlanan haber doğru mudur? ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılan saldırının amacı, bu üst düzey yetkilinin iddia ettiği gibi Ergenekon soruşturmasında gündemi değiştirmek ve konuyu saptırmak mıdır?
-Aynı gazetenin yazarı Hıncal Uluç da bu konuda kendi gazetesini sert bir dille eleştirmiş ve size, 'Bakanlığınız şemasında devam eden soruşturmaları yakından izlemekle görevli bir daire ya da sizin resmen görevlendirdiğiniz bir müfettiş var mı ya da savcılar sürdürdükleri soruşturmalar hakkında Bakablığınıza günlük raporlar mı veriyorlar da bir mensubunuz Ergenekon uzmanı olarak yorum yapacak kadar belge ve bilgiye sahip oluyor? O zaman yargı nasıl bağımsız oluyor?' sorularını yöneltmiştir. Bu sorulara yanıt vermeyi düşünüyor musunuz?
-Adına Ergenekon denilen soruşturmayı yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün yayın yasağı devam ederken yine iktidara yakın olan Çalık Grubu'na yakın olan Yeni Aktüel Dergisi'ne özel demeç vermesini nasıl karşılıyorsunuz? Sayın Savcı'nın özel demecini, iktidar yanlısı bir dergiye vermesi tesadüf müdür; Bu özel demeç Sayın Öz'ün tarafsılığına gölge düşürmez mi?"
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...