Ne zaman Erdoğan’la ilgili olarak yabancı basında eleştirel bir yazı çıksa, Bağış, hiçbir yayın organının gözünün yaşına bakmadan hemen editörlerine zehir zemberek bir yanıt gönderiyor. Bunlar oldukça sert metinler oluyor. Örneğin, geçenlerde dünyaca ünlü Newsweek dergisinde AKP hükümetini Türkiye’deki ABD aleyhtarlığına seyirci kalmakla eleştiren bir yazı üzerine, dergiye gönderdiği açıklamada metni kaleme alan yazarı “üçüncü sınıf talebesi”, “canavar“, “masal kitaplarından esinlenen yazar” ve “Kendisi için tıbbi müşahade gerekiyor” gibi sıfatlarla tanımlamıştı.
Economist’e yazı
Bağış, hızını alamadı, bu kez de Economist’e sert bir yanıt gönderdi. Çünkü, Economist, Erdoğan için Batı basınında bugüne dek yayımlanan en sert yazıyı yayımlamış, kendisini “otokrat” (despot) diye nitelendirmişti.
AA’nın “tekzip” olarak nitelendirdiği bu yanıtta, Bağış, Economist editörlerine, “Hiç kimse, Türkiye’nin Batı’ya güvenilirliğini sorgulamaya cüret edemez” diyerek bir hayli sert çıktı.
Bağış, bununla birlikte “otokrat” yakıştırmasına bir yanıt vermedi. Bağış, tekziplerini göndermesine gönderiyor, ancak, söz konusu yayın organlarının, bu sertlikte kullanılan cevap hakkına itibar edip, metinleri yayımladıklarına pek tanık olunmuyor.
Türkiye’de basılmayan tekzipler, hâkimin uygun görmesi halinde sulh ceza veya asliye ceza mahkemeleri kararıyla gazetelerde yayımlatılabiliyor.
Bu durumda Bağış’ın da Newsweek ve Economist tekzipleri için uluslararası adalet kurumlarına başvurması gerekiyor. Economist için AİHM’ye gidebilir. www.milliyet.com.tr
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |