E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Doktor Açığı İçin Radikal Öneri 

Türkiye'de doktor açığı çok fazla. Özellikle yeni mezunlar doğuda görev yapmak istemiyor. Bakan Akdağ bir öneri sundu, üniversiteler karşı çıktı..

25.06.2008 - 11:33
Doktor Açığı İçin Radikal Öneri

Doktor açığına radikal bir öneri getiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tıp fakültelerinin bölünmesini istedi: "Bir üniversite kliniğinde 50 profesör var. Dünyada böyle bir yer yok. Fakülteleri bölersek iki misli öğrenci yetiştirebiliriz."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hekim sıkıntısını çözmek için Cerrahpaşa, Çapa, Hacettepe gibi bine yakın öğretim üyesi bulunan tıp fakültelerinin ikiye bölünmesini önerdi. Bakan Akdağ, "Bir üniversite kliniğinde 50 profesör var. Dünyada böyle bir yer yok, yazık. Çok önemli, yetişmiş insan kaynağını kullanmıyoruz. Öğretim üyesi sayısı ile devasa hale gelen tıp fakültelerini mutlaka ikiye bölmemiz lazım. Böylece daha çok öğrenci yetiştirebiliriz." dedi.

Türkiye'deki 103 bin doktorun 70 milyona sağlık hizmeti vermeye yetmediğini söyleyen Akdağ, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) tıp fakültelerinin kontenjan sayısını bin 500 artırarak 6 bine çıkarmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'le bu konuda bir araya gelememekten yakınan Akdağ, şöyle konuştu: "Ülkenin ihtiyaçlarını görmek yerine siyaset yapmanın hükümete karşı birtakım bildiriler yayınlamanın peşindeydiler. Eski YÖK Başkanı ile bir kez bir araya gelemedik, ama Yusuf Bey'e konuyu ilettikten hemen sonra bir danışmanını görevlendirdi. Yoğun bir çalışmanın ardından kontenjanlar artırıldı. YÖK yönetimine teşekkür ediyorum."

Tıp fakültelerinde kontenjan artışını olumlu ancak yetersiz bulan Akdağ, 6 bin sayısının imkanlar ölçüsünde 7-8 bine çıkarılabileceğini söyledi. Bu rakamın da doktor açığını kapatmakta yetersiz kalacağını aktaran Akdağ, Ankara, Hacettepe, Cerrahpaşa, Dokuz Eylül, Gazi gibi büyük tıp fakültelerinin ikiye bölünmesini teklif etti. Akdağ, şu öneride bulundu: "YÖK, ilgili üniversiteler ve ilgili bakanlar da değerlendirsin. Yeteri kadar öğretim üyemiz, büyük şehirlerde çok büyük bir hasta popülasyonu ve hastane var. Demek ki yeniden bir yapılanma gerek."

Üniversiteler bölünmeye karşı

Bakan Akdağ'ın önerisi, kontenjan artışına da karşı çıkan üniversiteler ve Türk Tabipler Birliği'nce kabul görmedi. Tıp fakültelerinin ikiye bölünmesinin bütün sistemi altüst edeceğini savunan Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras, "Tıp fakültelerinde öğretim üyelerinin hepsi de eğitimle ilgilenmek zorunda değil. Üniversitelerde araştırma yapılıyor. Bu nedenle öğretim üyesi fazla denilmesi doğru değil. Şu an kontenjan artışına da gerek yok." dedi. TTB İkinci Başkanı Sinan Adıyaman da Akdağ'ın önerisine karşı çıktı. Doktor açığı bulunmadığını, dağılımda ve istihdamda sorun olduğunu ileri süren Adıyaman'a göre, kontenjan artışını gerektirecek bir durum yok.

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Cem 18 Haziran 2008 Çarşamba 

Yukarıdaki yorumcuya: Dikkat bu kış gominizm gelecek!..yasaklanmalı

Yorumu oyla      18      10  
Kutluk Kargaoğlu 18 Haziran 2008 Çarşamba 

You Tube yasağı neden ayıp.. Asıl orada birşeyleri paylaşanlar ve politik çıkarları için şantaj aracı olarak kullananların yaptıkları ayıp. Kapatılmalı. Çünki güvenli değil..

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Diş Beyazlatıcıları Çamaşır Suyu Gibi'
Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. ...
Kene Ne Kadar Sürede Zehirler?
Son yıllarda artan kene vakalarının ardından Prof. Dik önemli açıklamalarda ...
Sağlık Skandalları Bitmiyor
Türkiye'de sağlık skandalları bitmiyor... İşte ilk skandal. İstanbul Haseki ...
 
Sağlık Bakanlığı'ndan Kene Haritası
Sağlık Bakanlığı kene ısırığı ile bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ...
Sıcak Hava Erken Doğumu Tetikliyor
Uzmanlar, özellikle doğumun yaklaştığı süreçte hamilelerin sıvı tüketimi ...
100 Yaşına Kadar Yaşayabilirsiniz
Yaşlanmaya yönelik algıları değiştirmeyi konu alan bir konferansta konuşma ...
 
Bakanlık Obeziteye "DUR" Diyecek
Çağın hastalığı obezite, Türkiye’de de önemli bir sağlık sorunu haline ...
Cep Telefonu Kullananlar Dikkat!
Hangi model telefon ne kadar radyasyon yayıyor? İşte listesi:
Prostat Kanserine Karşı Brezilya Cevizi
Hindistan cevizinin yeşil kabuklusunu andıran ve Brezilya ormanlarında ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Gurbangulı Berdimuhamedov
TCMB
Joachim Löw
Tedavi
Jose Mourinho
haberler
Fatih Erbakan
Gürcistan