E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Die Welt: AB Türkiye’yi Örnek Almalıydı… Türkler Krizdeki AB’ye Kıs Kıs Gülüyor! 

Yunanistan’ın ardından Avrupa Birliği içine sürüklendiği finansal krizden çıkmanın çarelerini ararken, Alman Die Welt gazetesi, “Türkler Avrupa Birliği’ndeki finans krizine kıs kıs gülüyor” başlıkla bir haber yayınladı.

8.05.2010 - 06:25
Die Welt: AB Türkiye’yi Örnek Almalıydı… Türkler Krizdeki AB’ye Kıs Kıs Gülüyor!

“Avrupa Birliği’nin yıllardan beri Türkiye’yi tam üye olarak kabul etmemesinin nedeni olarak ekonomik sebepler ileri sürdüğü” görüşüne yer verilen haberde, Türkiye’nin 2001 yılında içine düştüğü ekonomik krizden, Yunanistan ve Portekiz’in aksine kimseden yardım almadan kendi kaynaklarıyla çıkmayı başardığı belirtildi. Dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini’nin Avrupa Birliği’nin finans krizinden çıkmak için Türkiye’den öğreneceği çok şeyler olduğu görüşüne yer verildi. Roubini “Türkiye 2001 yılında bankacılık sektörü çöktükten sonra aldığı radikal kararlarla krizi atlatmayı başardı. Avrupa Birliği bu krizi inceleyerek ders çıkarmış olsaydı, bugün bu mali krizi yaşıyor almayacaktı” dedi.

Haberde şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye’deki mali krizin nedeni siyasetteki liderliğin yetersizliği ve bir türlü önlenemeyen yolsuzluklardı. Bugün Yunanistan da benzer nedenlerden dolayı ekonomik kriz yaşıyor. Türkiye özellikle mali alanda radikal reformlar yaparak krizden kurtulmayı başardı ancak Türkiye’nin bu krizi atlatmasında önemli kozları da vardı. Türkiye, Rusya ve Balkan ülkelerinde piyasadaki açığı iyi görerek, özellikle elektronik ev eşyaları ve tekstil ihracatına ağırlık verdi. Türkiye’nin ihracatta gösterdiği bu başarı, krizden hızla çıkmasına yaradı. Türkiye’nin ekonomik krizi hızla atlatmasının bir başka nedeni de Yunanistan ve Almanya gibi ‘emekli’ cenneti olmaması. Almanya ve Yunanistan’da çalışandan çok emekli bulunuyor. Uzmanlar da Türk ekonomisini şu anda Avrupa Birliği’nden ekonomisinden daha dinamik olduğunu belirtiyor. Yine uzmanlar Türk ekonomisinin 2050 yılına kadar Avrupa’nın sayılı ekonomileri arasında ilk sıralarda yerini alacağını savunuyor. (star)

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Eğitim 8 Mayıs 2010 Cumartesi 16:37

Türkiye'de eğitim sorunununu AB dikkat ediyorum hiç dile getirmiyor. Neden? Biliyorlar çünkü ne zaman Türkiye eğitim kalitesini artırır o zaman biterler. Türkiyedeki bu gençlik eğitilse kimse bizim önümüzde duramaz. Hele şu başımızdaki Eski İStanbul hükümeti kılıklı hainleri bir def edelim sonrasında sizin de icabınıza bakılacaktır.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyasalarda Tombul Parmak Şoku
Yunanistan nedeniyle diken üzerinde duran piyasalar önceki gün Wall Street’te ...
Kurumlar Vergisi Türkiye Rekortmenleri Açıklandı
Ziraat Bankası 1 milyar 181 milyon 837 bin 186 liralık vergiyle Kurumlar ...
Altın Fiyatları Yükseldi
Altın fiyatlarının uluslararası piyasalarda yeniden yükselişe geçmesinin ...
 
Türkiye'ye 2023 Müjdesi
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Mehmet Uysal'dan önemli açıklamalar...
Bakanlık'tan Flaş Karar:
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, canlı kasaplık sığır alımı ihalelerini, ...
Çıplaklar Oteli Ağır Geldi
Muğla'nın Datça İlçesi'nde 1 Mayıs'ta hizmete giren Türkiye'nin ilk çıplaklar ...
 
PİYASALAR KARIŞTI
Yunanistan'daki borç krizinin diğer ülkelere de yayılacağı kaygısı piyasaları ...
Vergi Borcu Bulunanlar Dikkat!
Gelirlerini artırmak isteyen Maliye, vergi alacaklarının peşine düştü.
Devlette Promosyon Devri!
Başbakan Erdoğan’ın önerisine bürokrasiden de destek geldi. Kırıkkale ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euro
Jose Mourinho
Ezgi Mola
İtalya
serdar ortaç twitter
Sayıştay
deprem
Çanakkale Savaşları
lollipop