E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Devlette Promosyon Devri! 3 Çocuk Sözü Verene Gelinlik

Başbakan Erdoğan’ın önerisine bürokrasiden de destek geldi. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner 3 çocuk sözü veren çiftlere gelinlik hediye ediyor.

6.05.2010 - 07:29
Devlette Promosyon Devri!

Ufuk Aydın'ın haberi...

Başbakan Erdoğan’ın, “İş işten geçmeden her ailede en az 3 çocuk olmalı. Nüfusumuz ne kadar artarsa o kadar güçlü olacağız, bundan emin olun” sözlerine bürokraside ilk destek Kırıkkale’den geldi. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner üç çocuk yapma sözü veren evlenecek çiftlere gelinlik hediye edeceğini açıkladı. VATAN’a konuşan Vali Güner, “Maddi durumu iyi olmadığı için evlenemeyen gençlerimiz için 3 çocuk yapana gelinlik bizden. Asıl amaç Türkiye’de ikinci olduğumuz gelinlik üretimini sektör haline getirmek. Ancak şehrimizde azalan genç nüfusun artmasını da istiyoruz” dedi.

Maddi durumu iyi olmayan gençlerin evlenmesi için katkı yapma amacında olduklarını belirten Vali Güner, imkanı yeterli olmayan gençlerin üç çocuk yapması için verdikleri desteği şöyle anlattı: “Maddi durumu iyi olmayan evlenmek isteyen kızlarımız ya da damatlarımız bize müracaat etsinler. ‘Üç çocuk yapmak şartıyla gelinlikleri bizden’ diyoruz. Çünkü geçmiş yıllara göre Kırıkkale’nin nüfusu gittikçe azaldı. Azalan nüfusa dikkat çekmek ve fakir vatandaşlarımıza yardım ederek mutluluklarına ortak olmak istiyoruz. Tabi ki şehrimizin nüfusunun da artmasını istiyoruz. Bu projeyle gelinlik piyasasına da dikkat çekerek gelişimine katkıda bulunmayı umuyoruz. Evlenen her insanın çocuk sahibi olma arzusu vardır. Başbakanımızın söylediği, bizim de ifade ettiğimiz üç çocuk talebi latife amaçlıdır. Üç çocuğun garantisi olmaz tabi, isterlerse bir isterlerse iki çocuk sahibi olurlar. Vatandaşımıza önceden bir mutakabat ve şart koşamayız. Belki çocuğu da olmaz, bunu bilemeyiz.”(vatan)

YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
8 Mayıs 2010 Cumartesi 22:28

asgari ücreti 2-3 katına çıkarın sonra 3 cocuk sozu alın

Yorumu oyla      18      10  
emekli 6 Mayıs 2010 Perşembe 12:28

3 çocuk yapmak şartı neden gerekli,ülkemiz de nüfüs mu az,fabrikalarımız da çalışacak işçi mi yok,okullarımız öğrenci olmadığı için boş mu?nüfusumuz çok mu yaşlı,sizler önce var olan nüfusu AB standartların da bir yaşam sunun sonra çocuk yapın dersiniz,Kürtler yapıyor siz de yapın mantığı yok,onlar da bu ülkenin vatandaşı sağlıklı bir politikayla nüfus planlaması yapılabilir,bir evde 20 çocuk olmasını İnsan Haklarına zarar vermeyecek şekilde çözüm bulabilirsiniz,siz devletsiniz siz hükümetsiniz.

Yorumu oyla      18      10  
Metot 6 Mayıs 2010 Perşembe 11:44

1-Çocuk yapmak istemek,*çocuk yapma*nın ön şartıdır ama;*her şartı değil*dir./2-Gelinlik parasını bulamayan,üç çocuğa nasıl bakabilir?/3-Bu uygulama,kişileri *Yalan söyleme*ye de sevk edebilir.

Yorumu oyla      18      10  
barisk 6 Mayıs 2010 Perşembe 11:09

34 yasındayım universite mezunuyum ve yaptığım is teknik bilgi ve beceri gerektiren bir is ama bir polis memuru kadar maas alamıyorum bırak cocuk yapmayı evlenemiyorum bile. Devlet bana bir ev verirse en azından evlenip bir cocuk yapmayı dusunebilirim.

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek Vatandaş 6 Mayıs 2010 Perşembe 10:19

Yurdun batısında ailelerdeki çocuk ortalaması 2, Orta anadoluda 3, Doğu ve Güneydoğu anadoluda 6! Bu gidişle 50 yıl sonra Kürt kökenli vatandaşlarımızın nüfusa oranı % 60 ları geçecek görünüyor.

Yorumu oyla      18      10  
baybars 6 Mayıs 2010 Perşembe 09:37

çocuğun 18 yaşına kadar bütün ihtiyaçlaını karşılayın ,bakın nasıl nüfüs patlaması oluyor . hadi hodri meydan . gelinlik karın doyurmuyor

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrikte İlk Santrale 6.6 Milyon Dolar
Elektrik Üretim A.Ş'ye ait 19 gruba ayrılan, 52 adet akarsu santrallerinin ihaleleri başladı.
2. El Oto Devrinde Bilmeniz Gerekenler
Araç devir işlemlerinde yetki 1 Mayıs itibariyle noterlere verildi. Ancak ...
Listede İsmi Çıkmayan KEY Mağdurlarına Müjde
Ankara 14. İdare Mahkemesi, açıklanan KEY listelerinde ismini göremeyen ...
 
Sabit Telefon Cepten Pahalı
Sabit telefonla ilgili bu gerçeği biliyor muydunuz?
Yüzde 66 Düşük Fatura
Vodafone, İş Ortağım paketleriyle işletmelere yüzde 66’ya varan indirimler sunuyor.
OYAK'A İHALE ŞOK'U
Danıştay'daki kamera kayıtlarının silinmesi skandalıyla gündeme oturan ...
 
Bursa'da Taksiye Zam
Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ...
Avro, Son Bir Yılın En Düşük Seviyesinde
Avro, 1,3112 dolara gerileyerek, son bir yılın en düşük seviyesine indi.
Türk Lirası Değer Kazandı
Türk Lirası (TL) nisan ayı itibarıyla yıllık düzeyde hem Tüketici Fiyatları ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
moskova
Ukrayna
Christoph Daum
Tehdit
premier lig
Ahmet Kaya
saldırı
tekne
Medical Park