E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

DEMİREL'E ŞAMAR ÜSTÜNE ŞAMAR! 

Demirel'e yönelik eleştirilerin dozu giderek yükseliyor. Dünkü "münafık" suçlamasından sonra bugün de "omurgasız"lık üzerinden yüklenildi.

14.03.2008 - 12:32
DEMİREL E ŞAMAR ÜSTÜNE ŞAMAR!

Emre Aköz/Sabah
 
Omurgasız, ben-merkezci ve oportünist
 
Hasan Celal Güzel, 1991'de Yeni Asya Gazetesi Neşriyatı'ndan çıkan ve Süleyman Demirel ile yapılmış söyleşileri içeren " İslam, Demokrasi, Laiklik " adlı kitabı yeniden gündeme getirdi. ( Radikal, 13 Mart )
Bugün türbanlılara karşı atıp tutan... " Suudi Arabistan'a gitsinler "
diyen Demirel, o zaman neler demiş neler...
İşte bir iki "inci":
- "Türkiye laikliği dinsizlik olarak anlamış, yanlış tatbikatlar yapmıştır (...) Allah'ı bilen, Kuran'ı bilen, Peygamber'i bilen insanlardan bir kötülük gelmez."
- "Halbuki Müslümanlık, Cumhuriyetin temelinde var (...) Türkiye Cumhuriyetinde başbakanlık arabasıyla cuma namazına giden ilk adam benim (...) Bugün Türkiye'yi bir arada tutan en büyük bağ, millet bağı olarak söylüyorum, Müslümanlıktır."
- "TC kanunlarında irtica diye bir suç yoktur. İslam'ın içinde irtica aramak yanlıştır. Din ve dindarlardan korkmak yanlıştır."
- "Bence Anayasa Mahkemesi'yle başörtüsü olayını ayrı mütalaa etmek lazım (...) Aslında üniversite yönetimleri de hiçbir mesele yapmadan bunu halledebilirdi (...) Benim söylediğim şu oldu: Serbest bırakalım. İsteyen bağlasın, isteyen açsın (...) Bağlamayana karışılmadığı gibi, bağlayana da karışılmasın."
Daha sürüyle bu yönde alıntı var Demirel'den... Hasan Celal Bey bunları sayıp döktükten sonra, özetle, " Durum, Demirel'in, ' Dün dündür, bugün bugündür ' lafına ne kadar uygun " diyor.
Yani... " Demirel işte böyle ' işine geldiği gibi ' konuşan bir siyasetçidir" demeye getiriyor.
Güzel'in yazısının dikkatimi çekmesinin bir sebebi de... Şu sıralar okumakta olduğum bir kitap: Editörlüğünü siyaset bilimi profesörleri Metin Heper ile Sabri Sayarı'nın yaptığı, " Türkiye'de Liderler ve Demokrasi "
... ( 2002'de ABD'de yayınlanan bu çalışma, geçenlerde Kitap Yayınevi'nden çıktı.)
Kitaptaki Demirel portresini siyaset bilimci Prof. Yeşim Arat kaleme almış.
Arat'ın makalesindeki en önemli eksik, Demirel'in " ben-merkezci, oportünist, omurgasız " bir siyasetçi olmasının yazı boyunca göz ardı edilmesi.
Yanlış anlamayın; " omurgasız " filan derken niyetim iğnelemek değil, bir gerçeğin adını koymak.
Bir siyasetçi olarak Demirel'in temel ilkesi, sürekli şu soruya cevap aramak olmuştur: " Şu anda benim menfaatim ne yapmamı, ne söylememi gerektiriyor? "

" Her siyasetçi böyledir " diyebilirsiniz. Olabilir ama Demirel'de bu dürtü şahikasına çıkmıştır. Demirel, Cumhuriyet tarihinin, " ne olursa olsun; önce BEN " şiarını ' mutlaklaştırmış', aşırılaştırmış " ikinci " siyasetçidir.(İlki kimdi dersiniz?)
Bence Yeşim Arat, kitabın ikinci baskısı için makalesini tekrar gözden geçirmeli. Çünkü 2002'den bu yana bilgi dağarcığımız genişledi.
Mesela... 1969'da, İsmet İnönü siyaset yasaklısı Demokrat Partililere af çıkarmak istediğinde... Demirel, dönemin komutanlarını yanına alarak, hatta onları kışkırtarak, bu affa karşı çıkmıştı.
Nerede kaldı, Yeşim Arat'ın altını çizdiği ve Demirel'de olduğunu öne sürdüğü " milli irade "
ve " parlamentonun üstünlüğü " gibi kavramlar?
Bunların hepsi koltuğa oturmak ve orada kalmak için kullanılan siyasi alet edevattı Demirel'in dünyasında.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
3 BİN PROFESYONEL KOMANDO GÖREVE BAŞLIYOR
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede profesyonel ordu için bünyesine ...
 
APO’NUN SEVGİLİSİ TÜRKÇE ÖĞRETMENİ OLMUŞ
Almanya’da tutuklanan Ayfer Kaya’nın, Abdullah Öcalan Suriye’den çıktıktan ...
FIKRA GİBİ PROJE: NARKOTİKÇİ ARILAR!
Milli Eğitim, okullarda uyuşturucu aldı başını gidiyor diye bir çare arar. ...
KIVRIKOĞLU'NDAN KÜÇÜK'E ÖZEL GÖREV
İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, terör örgütü Ergenekon ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
AB
seçim
Tehdit
saldırı
hdp
Faruk Bal
Sayıştay
savcı
meb