CHP, 1 Mayıs olaylarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hazırladığı gensoru önergesini, TBMM Başkanlığı'na sundu.
Önerge, CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay, Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Anadol'un imzasıyla sunuldu.
Önergenin gerekçesinde, "İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılmasını engelleyerek, toplantı ve gösteri özgürlüğünü ihlal eden, açıklamaları ile güvenlik güçlerini orantısız kuvvet kullanmasına teşvik eden ve bu tutumu ile toplumsal barışı tehlikeye atarak çatışmacı bir süreç başlatan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Anayasa'nın 98 ve 99'uncu, TBMM İçtüzüğü'nün 106'ncı maddeleri gereğince gensoru açılmasını saygılarımızla arz ve teklif ederiz" denildi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...