E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Cepte soygun dönemi resmen başladı! Tüketiciler Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu tepkili: BTK bu işe artık dur demeli!

Ağaoğlu, AA muhabirine, abonelere bilgi verilmeksizin zamlı tarifeye geçilmesinin hukuksuz olduğunu öne sürerek, Bilgi Teknolojileri Kurumunun (BTK) yaptırım uygulaması gerektiğini söyledi.

15.08.2014 - 13:37
Cepte soygun dönemi resmen başladı!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, GSM operatörlerinin zamlı tarifeye geçilmesine ilişkin, "Bugün iki değil, diğer GSM operatörünün de azami fiyatı uygulamaya soktuğu anlaşıldı. Bunlardan 2'si, abonelerine kısa mesaj göndermeden, sadece internet sitesinde duyurmak suretiyle bunu hukuksuz şekilde gerçekleştirdi" dedi.

Ağaoğlu, AA muhabirine, abonelere bilgi verilmeksizin zamlı tarifeye geçilmesinin hukuksuz olduğunu öne sürerek, Bilgi Teknolojileri Kurumunun (BTK) yaptırım uygulaması gerektiğini söyledi.

Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 9. maddesinin bu konuya açıklık getirdiğine dikkati çeken Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"Madde der ki 'İşletmeciler, tarife değişikliklerini abonelerine değişiklik yürürlüğe girmeden, makul süre öncesinde kısa mesaj, arama veya postayla duyurmakla yükümlüdür. Söz konusu süre kurum tarafından belirlenebilir.

İşletmeci, tarife değişikliklerini abonelerinin kolayca erişebileceği şekilde kendi internet sitesi üzerinden de duyurmakla yükümlüdür.' Mesele, gayet açık ve net. Herhangi bir bilgilendirme yapılacağı zaman tüketicilerin cep telefonunu istemedikleri kadar mesajla dolduran GSM şirketleri, böyle bir durumda işine gelmediği için böyle davranabiliyor.

Bu 3 operatörden sadece birisi abonelerine mesajla bilgi verdi, diğer ikisi internet sitesinden duyurmakla kaldı. Her 3 operatörün de tavan fiyat uygulamasını yürürlüğe koyduğunun anlaşılmasıyla, 70 milyon GSM hattı zamlanmıştır.

'70 milyon GSM hattı' demek, bazı abonelerin birkaç hat kullandığını varsayarsak, 70 milyon abone anlamına gelmiyor, bunun özelikle bilinmesini isterim ama kullanıcılarını mesajla bilgilendirmeyen 2 GSM hattı, toplam 35 milyon abonesine hukuksuz davranışta bulunmuştur."

"BTK, bu işe artık 'dur' demelidir"

Ağaoğlu, kendisinin de bu operatörlerden birini kullandığını ancak zamlı tarifeden kısa mesaj yoluyla açık bilgilendirme yapılmamasına içerlediğini dile getirdi.

Bu sebeple 8 yıldır kullandığı GSM numarasını başka operatöre taşıdığına dikkati çeken Ağaoğlu, şunları kaydetti:

"15 Ağustos'ta, yani dün gece 00.04'te numaramı başka operatöre taşıdım. Böyle hukuksuzluk karşısında 77 milyon tüketicinin hakları için mücadele eden sivil toplum kuruluşu yetkilisi olarak, üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum.

İşin diğer trajikomik yanı, internet sitesinde de bu duyuruyu bulmak o kadar güç ki... Ben bile uzun uğraşlar sonucu ancak bulabildim. BTK, derhal bu konuya müdahil olarak, bu işe artık 'dur' demelidir.

Bu şirketlere ceza kesmek yöntemiyle yaptırım uygulamalıdır. Ülke nüfusuna yaklaşık 70 milyon GSM hattı sahibini ilgilendiren konuda abonelere bilgi verilmemesi, müşteri nezdinde de firmalara güven kaybettirmektedir. Hele hele, bu tarz gayrietik uygulamalar, büyük firmaların büyüklüğüne hiç yakışmamaktadır."

Ağaoğlu, cep telefonlarındaki uyarı tonunun kaldırılmasının da kamuoyunca tartışıldığını vurgulayarak, bunun uygulamaya geçmesi halinde, paket tarife kullanıcısı tüketicilerin şebeke içi veya diğer operatörlerle konuştuğunu anlayamayacakları için daha yüksek ücret ödemek zorunda kalacaklarını sözlerine ekledi.

Ağaoğlu, BTK'nın 1 Nisan'da aldığı kararla azami görüşme ücretinin dakikasını 43,89 kuruştan 46,25 kuruşa yükseltildiğini belirterek, paket tarifesi olmayan abonelerin zamdan etkileneceklerini aktardı.
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Temmuz ayı ihracat gelirinin yarısı İstanbul'dan!
Türkiye'nin temmuz ayında ihracattan elde ettiği 12 milyar 538 milyon ...
Milyoner patlaması!
Hesabında 1 milyon lira ve üzeri parası olan mudilerin banka hesaplarındaki ...
İşsizlik oranı 0,2 puan gerileyerek yüzde 8,8 oldu!
Türkiye'de işsizlik oranı, mayısta bir önceki aya göre 0,2 puan gerileyerek ...
 
15 Ağustos Cuma Kapalı Çarşı Altın Fiyatları - Çeyrek Altın Fiyatı
15.08.2014 Altının gram fiyatı nedir, Altın düşüşte mi? Çeyrek Altın Ne ...
Cep telefonu görüşmelerine zam geliyor
Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu iki GSM operatörünün ...
Osmaniye'de yer fıstığı işçilik ücretleri belirlendi!
Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, yer fıstığı hamaliye ve işçilik ...
 
MB eski başkanı Durmuş Yılmaz'dan açık uyarı:
Hürriyet yazarı Vahap Muhyar bugünkü yazısında, Merkez Bankası ve Türk ...
Türkiye, altın rezervi sıralamasında 12. sırada!
Altın rezervleri bu yılın ikinci çeyreğinde 512,9 tona çıkan Türkiye, ...
Matlı, müjdeyi verdi:
Et üretimindeki artış ve yem fiyatlarındaki gerileme ile birlikte kırmızı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Güney Kore
döviz
şampiyonlar Ligi
Alba Berlin
Fatih Erbakan
çin
suç
kpss
Boşanma