E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI: SADECE BENİM DOKUNULMAZLIĞIMI KALDIRIN! 

CHP Genel Başkanı Baykal: “Sadece benim dokunulmazlığımı kaldırın. Başbakanın dokunulmazlığı yanında kalsın”

7.10.2008 - 22:26
BAYKAL DAN ERDOĞAN A ÇAĞRI: SADECE BENİM DOKUNULMAZLIĞIMI  KALDIRIN!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yolsuzluklar ve mal varlığı tartışmaları ile ilgili olarak, yeni bir öneri getirdi. Daha önce, kendisinin ve Başbakan Erdoğan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasını isteyen Baykal, AKP’ye seslenerek, “Siz eğer kendi genel başkanınızın dokunulmazlığını kaldırmaya cesaret edemiyorsanız o zaman lütfen benim şu talebimi yerine getirin. Sadece benim dokunulmazlığımı kaldırın. Başbakanın dokunulmazlığı yanında kalsın” dedi.

CHP Lideri Baykal, NTV’nin canlı yayınında Murat Akgün'ün sorularını yanıtlarken, dokunulmazlıklar, yolsuzluklar ve mal varlığı tartışmalarına da değindi. CHP’li milletvekillerinin yolsuzluklar konusunda ciddi çalışmalar içinde olduğunu ifade eden Baykal, önümüzdeki günlerde bu çalışmaların kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti. Baykal, “Ciddi bir çalışma götürülüyor. Nereye el atsanız orada çok büyük yolsuzluk dosyaları var. Biz o konularda ciddi hazırlık gerçekleştirmeden, somut hedefler sonuçlar ortaya çıkmadan, bağlantılar, kanıtlar belgeler ortaya çıkarılmadan bir şey söylememeyi tercih ediyoruz” dedi.

-"YOLSUZLUK KAVRAMI SIRADANLAŞTIRILMAMALI"-

Kamuoyunun bir birine ardına çok fazla yolsuzluk dosyasına muhattap olduğunu anlatan Baykal, insanların da kafasının karıştığını söyledi. Baykal, “Yolsuzluk konusunu olağanlaştırmamak, sıradanlaştırmamak gerekiyor. Yolsuzluk konusunda kamuoyumuzun sindirim kapasitesini dikkate alarak, olayı yedire yedire, anlata anlata bu konuyu yönetmek durumundayız. Bütün bunları dikkate alıyor arkadaşlarımız” diye konuştu.
Son dönemde ortaya çıkan yolsuzluk dosyalarının bugünkü iktidarın yolsuzluk karşısındaki konumunun kamuoyu tarafından ciddiyetle anlaşılmasına yardımcı olduğunu ifade eden Baykal, “Tutarlı, ayrım gözetmeyen net bir yolsuzlukla mücadele zihniyetinin bu iktidarda olmadığı, kendilerinin, yandaşlarının ve siyasi hareketin temelinin yolsuzluklar konusunda çok anlayışlı bir yaklaşım içinde bulunduğu bugün görülmüştür” dedi.

-ŞAHİN’E “BANA NE YA” ELEŞTİRİSİ -

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Almanya’daki Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e de tepki gösterdi. Bakan Şahin’in, Almanya’daki dava için “Bana ne ya” dediğini hatırlatan Baykal, “Türkiye’nin Adalet Bakanı çıkacak diyecek ki ‘Bana ne ya.' Aynen ifadesi bu. Orada yapılmış olan bir yolsuzluk var. Bana ne ya diyor. Yolsuzluğu yapan bizim vatandaşımız, senin vatandaşın, senin hukuki sorumluluğun var yetkin var. Onu araştırırken sen yardımcı olmak durumundaydın, yardımcı olmadın. Şimdi ortaya çıktı. Alman Mahkemesi diyor ki bizim yakaladığımız piyonlar ele başları Türkiye’de diyor. Türkiye’de elebaşı olanlar en saygın noktalarda görev yapıyor ve Türkiye bunu hazmediyor.”

-ÇANKAYA BELEDİYESİ’NDEKİ İDDİALAR-

CHP Lideri Baykal’a, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın, kamuoyuna yansıyan ve çeşitli rüşvet iddialarının dile getirildiği ses kaydı da hatırlatıldı. Konuyu araştırmak üzere komisyon kurduklarını hatırlatan Baykal, “Kısa zamanda komisyondan bir değerlendirme istiyoruz. O değerlendirme sonucunda konuyu yargıya bir an önce intikal ettireceğiz. Ya da farklı bir değerlendirme yapacaksak onu söyleyeceğiz” dedi.

Belediyelerde çeşitli düzeylerde yolsuzlukların yapıldığını ifade eden Baykal, “Bu olayların üzerine yürüme konusunda bizim hiçbir kısıtlamamız yoktur. Kim yaparsa yapsın biz yolsuzluğun üzerine gideriz. Doğrudan yargı el koyduğu zaman hemen arkadaşlara dedik ki istifalarınızı verin. Aldık istifa mektuplarını, şimdi yargı sürecini bekliyoruz. Neyse ki onların bir tanesinde tahliye kararı çıktı. Yargı bu konuya el koymazsa biz yargıyı göreve çağıracağız” diye konuştu.

-DOKUNULMAZLIK ÇAĞRISI-

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a televizyonda tartışma önerisini yinelerken, dokunulmazlıklar konusunda da yeni bir anlayışını ortaya koydu. TBMM’nin yarın açıldığına dikkat çeken Baykal, “Derhal parlamentoda sayın Başbakan ve benim dokunulmazlıklarım kaldırılmalıdır. Herkesin kalkması Anayasanın değişmesi güçtür. Anayasayı değiştirmeyelim, iki kişinin kaldıralım. Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal. Yarın Meclis açılıyor, yarın kaldıralım” dedi.

Baykal, AKP’lilerin Başbakan Erdoğan’ın genel dokunulmazlığını kaldırmaması durumunda, sadece kendisinin kaldırılmasını istedi. Baykal, “Siz eğer kendi genel başkanınızın dokunulmazlığını kaldırmaya cesaret edemiyorsanız o zaman lütfen benim şu talebimi yerine getirin. Sadece benim dokunulmazlığımı kaldırın. Başbakanın dokunulmazlığı yanında kalsın” dedi.

YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
keskindilli 30 Eylül 2008 Salı 

YUH OLSUN YUH Yuh Yuh Yuh Yuh Yuh Yuh soyanlara Soyup kaçıp doyanlara İnsana kıyanlara Yuh nefsine uyanlara Yuh! Bu kadar milletin Hakkını alanlar Hakkını alanlar Onları kandırıp Zevke dalanlar Diplomayla olmaz,olmaz Hakim olanlar Suçsuzun başına Çöktüm ise yuh Yuh Yuh Yuh Yuh Yuh Yuh soyanlara Soyup kaçıp doyanlara İnsana kıyanlara Yuh nefsine uyanlara Yuh! Uzaktan yakından Yuh çekme bana Sana senin gibi gibi Baktım ise Yuh Efendi görünüp Bütün insana Hakkın kullarını Yıktım ise Yuh BEN HOCA DEĞİLİM MUSKA YAZMADIM MUSKA YAZMADIM BEN HACI DEĞİLİM ARAP GEZMEDİM ARAP GEZMEDİM Kuvvetliyi tutup Zayıf ezmedim Namussuza boyun Eğdim ise Yuh YUH YUH YUH Yuh Yuh soyanlara Soyup kaçıp doyanlara İnsana kıyanlara Yuh nefsine uyanlara Yuh Yuh Yuh Yuh Yuh Yuh ben böyleysem Yuh Yuh sen öyleysen Yuh Yuh soyanlara Yuh nefsine uyanlara YUH

Yorumu oyla      18      10  
TANER-KİLİC 30 Eylül 2008 Salı 

SABRİYE HANIM NEFİS BİR YORUM YAZMIŞSINIZ.İNŞALLAH HAYAL ETTİĞİMİZ HÜR VE BAĞIMSIZ,İNSAN HAK VE HUKUKU NA SAYGILI İNANLARIN HATTA İNANMAYANLARI ZULUM GÖRMEDİĞİ CENNET VATANIMIZIN KIYMETİNİ BİLEN İNSANLARIN İKTİDARA GELMESİ DİLEĞİYLE HOŞCA KALIN.

Yorumu oyla      18      10  
SABRİYE 29 Eylül 2008 Pazartesi 

HELALİNDEN LOKMA YİYEN,GÜNAH ARDAN KORKUP KAÇAN,HEDEFİNİ DOĞRU SEÇEN,YALAN DOLAN BİLMEYEN,HARAMA EL UZATMAYIP SUÇ ALTINDA EZİLMEYEN,MADDİYYATA SARILMAYIP HAK YOLUNDAN AYRILMAYAN DOĞRU SÖZE ALINMAYAN ETRAFINI KAYIRMAYAN,DÖVÜŞ İÇİN YAŞAMAYAN OLMUŞ YARAYI KAŞIMAYAN İÇİNDE KİNİ TAŞIMAYAN SADEC HALKINI DÜŞÜNEN,VATAN DEĞERİNE ÖNEM VERİP VATAN TOPRAĞINI SATMAYAN,GÜZELİM ÜLKEMİN YÖNETİCİLERİNİ DÖRT GÖZLE ADETA ARAR OLDUK NE YAZIKKİ.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
DTP'den Tezkereye Hayır Çağrısı
TSK'nın sınır ötesi operasyon izninin bir yıl daha uzatılmasını öngören ...
Baykal'ın Kılıçdaroğlu Yorumu
CHP Genel Başkanı Baykal Sayın Kılıçdaroğlu’nun kamuoyunun takdirini ve ...
CHP’li Baytok Şehit Cenazelerindeki Gözaltıları Sordu
Baytok, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplandırması istemiyle TBMM ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
Serdar Ortaç
Netanyahu
Kobani
mehmet özkan
işte benim stilim
Şota Arveladze
Fernandao
anap