E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN KÜRTÇE EĞİTİME İTİRAZ: YARIN ÇERKESİ LAZI DA İSTER! 

Başbakan Erdoğan'dan Kürtçe eğitim isteyen Diyarbakır Baro başkanına itiraz: Yarın Çerkesi de Lazı da isterse ne olacak?

6.01.2008 - 11:53
BAŞBAKAN ERDOĞAN DAN KÜRTÇE EĞİTİME İTİRAZ: YARIN ÇERKESİ LAZI DA İSTER!

Başbakan Erdoğan, Kürt sorununa açılım isterken "Kürtçe eğitim, seçmeli ders" gibi örnekler veren Diyarbakır Baro Başkanı Tanrıkulu'na "Yarın Çerkesi, Lazı da isterse ne olacak? Sorumluluk mevkiinde değilsen atış serbest!" karşılığını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Diyarbakır Valiliği'nde 15 sivil toplum örgütü yöneticileriyle bir araya geldi. Basına kapalı olan ve gergin geçtiği belirtilen toplantıda STK temsilcilerinin PKK saldırılarından "şiddet" ifadesiyle söz etmelerine Erdoğan itiraz etti. PKK saldırılarının "terör" diye nitelendirilmesini isteyen Erdoğan, "Çünkü, şiddet basit bir şeydir. Kürt adına yola çıktığını iddia eden PKK Kürtleri öldürüyor. Buna ilk tepki koyan Kürt orijinli insanlar olmalı" dedi.

Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, "Şiddet bazı kesimler tarafından meşru görülüyor. Bunun giderilmesi için Kürt sorununda bazı açılımlar yapılmalı... Demokrasi ve özgürlükler başta olmak üzere" görüşünü dile getirdi.

Danıştay kabul etmedi
Erdoğan'ın, "Sen Başbakan olsan, benim yerimde olsan ne yapardın? Bu açılım ne olurdu" sözlerine Tanrıkulu, "Anadilde Kürtçe eğitim ve üniversitelerde Kürtçeye dair edebi bölümlerin açılması gibi, Kürtçenin seçmeli ders olması gibi" karşılığını verdi.

Bunun üzerine Erdoğan, gergin bir ifadeyle şunları söyledi: "Türkiye'de sadece Kürtler yok. Yarın Çerkesi de, Lazı da isterse ne olacak? Herkes talep edecek. O zaman nasıl birlikteliği sağlayacağız? Söylemek kolay. Bizde bir laf var. Sorumluluk mevkiinde değilsen atış serbest! Bekâra karı boşamak kolay!"

Kadın Merkezi Başkanı Nebahat Akkoç da sınır ötesi operasyonda ölenin kim olduğunun önemli olmadığını dile getirerek, "Bu olay insani. İzlediğimizde içimiz sızlıyor. Ben televizyonlardan naklen operasyon istemiyorum" diye konuştu. Akkoç'a, "Haklısınız" diyen Erdoğan RTÜK'e bu konuyla ilgili başvuruda bulunduklarını, ancak Danıştay'ın "Özgürlükler sansürleniyor" gerekçesiyle bu girişimi kabul etmediğini kaydetti.

Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya da kentteki faili meçhul cinayetlerin ortadan kalkması için MOBESE sisteminin uygulama konulmasını istedi.
STK temsilcilerinin bölgeye yeterli yatırım yapılmadığını ve teşvik verilmediğini belirtmeleri üzerine Erdoğan "Terör olaylarına rağmen bizim bölgeye yatırımlarımız inadına devam edecek. Sanayi Bakanlığı'nın çalışması var. Bölgesel, sektörel ve proje bazında üç ayağı olan teşvik sistemi geliyor" dedi.

Milliyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
YARGITAY: ALKOLİĞİN MAAŞI EŞİNE
Yargıtay, alkolik ve kumarbaz eşlerin maaşının diğer eşe verilebileceğine karar verdi.
 
ARKADAŞLARI, KAÇIRILAN 8 ASKERİ SUÇLADI: 'DİRENSELERDİ BU KADAR ŞEHİT VERİLMEZDİ!'
Dağlıca baskınından sonra PKK tarafından kaçırılan 8 asker hakkında açılan ...
TÜRKİYE, GRİPLE SAVAŞIYOR
Acil servisler doldu taştı. Hastanelerde yatacak yatak kalmadı..
2008'de KİM NE KADAR ALACAK?
Memur zamları belirlendi. İşte rakamlar...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
ÖSYM
İran
Afganistan
Southampton
uefa
GİB
Tatbikat
Anadolu Efes