Barak'ın ofisinden yapılan açıklamada, ordunun Hamas ateşine karşılık veren operasyonlarını genişletmekle ve Hamas militanlarının bulunduğu noktaları vurmakla görevlendirildiği belirtildi.
İsrail, geçtiğimiz aylarda roket atışı yapılan bölgelere ve altyapı sistemlerine operasyon düzenlemiş, ancak Gazze Şeridi'nde hüküm süren Hamas militanlarının bulunduğu noktaları vurmamıştı. Açıklamada, Barak'ın yoksullaşmış Filistin topraklarına yerleşen isyancıların bulunduğu noktaları vurma emri verdiği bildirildi.
Barak'ın "Her geçen gün operasyona daha çok yaklaşıyoruz" uyarılarını dikkate alan İsrail kabinesi, Gazze'de daha geniş çapta bir operasyon gerçekleştirmeyi düşünüyor.
Gazze'de artan şiddete karşı, geçen hafta havada ve karada gerçekleştirilen operasyonlarda 18 Filistinli hayatını kaybetti.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...