Ferhat Ertürk, ATO Meclisi'nde yaptığı açıklamada, imza atan üyelerin odaya kayıtlı 164 meslek komitesinin 59'unu kapsayacak şekilde geniş bir yelpazeye yayıldığını söyledi. Bu şekilde çok farklı siyasi eğilimlere sahip üyeleri bünyesinde barındıran ATO'nun kritik bir meselede geniş bir konsensüs sağladığının altını çizdi. Ertürk, ardından imza attıkları referanduma evet metnini okudu. Metne imza koyanların neden evet dediğinin de anlatıldığı açıklamada ifadeler yer alıyor:
"Ankara Ticaret Odası'nın Meclis ve Komite Üyeleri olarak, 12 Eylül 2010 tarihinde ülkemizde yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunun ülkemizin ve milletimizin geleceği adına fevkalade önemli olduğunu düşünüyoruz. Buna bağlı olarak da referandumla ilgili görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmanın milli ve vicdani bir sorumluluk olduğu kanaatindeyiz. Referanduma sunulan Anayasa değişikliği maddelerini hem duyarlı bir vatandaş zaviyesinden, hem de Ankara tüccarının temsilcisi olarak değerlendiriyoruz.
Ülkemizde cereyan eden referandum sürecinin bir genel seçim havasında ele alınmasının doğru olmadığını düşünüyor ve biz, meseleyi partiler üstü bir anlayışla ele alıyoruz. Yapılacak düzenlemelerin gerek demokrasi liginde, gerekse de ekonomik alanda dünyada en üst seviyeye çıkması adına ülkemizin önünü açacağına inanıyoruz.
Bu çerçevede ismi geçen ATO Meclis ve Komite üyeleri olarak 12 Eylül'deki referandumda oyumuzun 'evet' olacağını kamuoyuna ifade ediyoruz.
* Yurt dışına çıkış yasağının hakim kararına bağlanmasıyla vergi borcu yüzünden yurt dışı çıkışına yasak getirilmesine son verilecek.
* Yargının idarenin işlemleriyle ilgili 'yerindelik denetimi yapamayacağı' kesin hükme bağlanacak. Böylelikle, idari işlemler olur olmaz sebeplerle engellenemeyecek. Özelleştirmeler başta olmak üzere ekonomiye canlılık getirecek pek çok icraatın önündeki engellemeler kalkacak.
* Siyasete hukuk dışı müdahalelerden en çok çeken esnaf ve tüccar olmuştur. Darbecilerin yargılanmasıyla bundan sonra darbeye yeltenebilecek zihniyetin önü kesilecek. Daha demokratik ve hukuki bir devlette ekonomi istikrarlı olacak, esnaf ve tüccarın işi yolunda gidecek.
* Kişisel bilgilerin korunmasının Anayasal güvence altına alınmasıyla fişleme tarihe karışacak. Böylelikle, sermayenin rengi sınıflandırmaları sona erecek ve ülkemizde girişimcilik gerçek hürriyetine kavuşacak.
* Anayasa Mahkemesine üye seçiminde TBMM'ye verilecek hakla milletin iradesi, yargının zirvesine yansıyacak. HSYK'ya üye seçiminde ise nispi temsil sistemi getirilerek yargı camiasından geniş bir yelpazeye seçme hakkı verilecek. Tüm bu düzenlemelerle, milletimizin yargıya karşı sarsılan güveni tekrar sağlanacak.
* Çocuk istismarı, cinsellik ve şiddete karşı çocuklarımızın korunması Anayasal güvence altına alınacak, böylelikle geleneksel aile yapımız ve ahlaki değerlerimiz korunacak."
Zaman
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...