İçişleri Bakanı Atalay, katıldığı İzmir İl Güvenlik Toplantısından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya ve Gürcistan arasında uzlaşma yönünde bir gelişme olduğunu ifade etti.
Türkiye’nin bu konuda, başından beri dikkatli davrandığını ve gerekli görüşmelerin yapıldığını bildiren Atalay, şunları söyledi:
"Hem Dışişleri Bakanımızın, hem Başbakanımızın görüşmeleri oldu. Gürcistan komşumuz olduğu için özellikle Sarp Sınır Kapısı ve bölgeyle ilgili bizim de kendi tedbirlerimiz vardı. Sınıra, basına yansıdığı kadar bir yığılma olmadı. Tırların gidiş gelişinde yavaşlama var. Riskli gördükleri için kendileri bekliyorlar ama Türkiye’ye yansıyan çok özel bir durum yok. Bizim dileğimiz, kendi bölgemizde, komşularımızda savaş olmasın, ölümler olmasın ve bütün sorunlar, barışçı şekilde çözümlensin. Türkiye bu politikayı izledi."
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...