E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Aşiret Liderlerinden Doğan'a Suç Duyurusu 

Son dönemlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan arasında yaşanan söz düellosu, Şanlıurfalı bir aşiret lideri tepkisini çekti

22.09.2008 - 13:54
Aşiret Liderlerinden Doğan a Suç Duyurusu

Aşiret lideri tepkisini; "Türk milletinin siyasal iradesi sonucu parlamentoda siyasal çoğunluğu sağlayan bir Başbakan'a yapılan tehdit ve hakaretleri hazmedemiyorum, kabullenemiyorum" diyerek Aydın Doğan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunarak gösterdi.

 

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan 30 bin kişilik Kejan aşiretinin lideri ve Anavatan Partisi (ANAVATAN) Susurluk Araştırma Komisyonu üyesi işadamı Ahmet Kıran, Aydın Doğan hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kıran, suç duyurusunda bulunduğu dilekçeyi savcılığa vermeden önce adliye önünde bir açıklama yaptı.

Milletin iradesinin baş tecellisinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu hatırlatan Kıran, parlamentoda çoğunluğu ve siyasal iktidarı elinde tutan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan tehdit ve hakaret dolu sözlerin, milletin iradesine yapılan bir hakaret olarak kabul ettiklerini söyledi.

Ahmet Kıran şöyle devam etti: "Seçilmişlerin geldiği iktidara herkesin saygı duyması gerekir. Millet kimi orayı layık görmüşse herkesin buna itaat etmesi gerekir. Sayın Aydın Doğan, millet iradesinin temsilcisi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın sıfatına yakışmayacak mesnetsiz suçlamaları itiyat haline getirdiği şeklinde ve medya grubunu hedef göstererek sindirmeye çalışmak şeklinde asılsız suçlamalarda bulanarak hakaret etmekte. Bu anlamda ben de vatandaş olarak bu medya patronundan şikayetçiyim. Başbakan'a yapılan hakaretleri kendimize yapılmış olarak değerlendiriyoruz, çünkü milli irademizin temsilcisidir. Aydın Doğan kendi çıkarı için Türkiye Cumhuriyetinin başbakanına meydan okumaktadır. Ne ben ne Türk halkı bu meydan okumayı ve hakareti içimize sindiremeyiz."

Kejan aşireti lideri Ahmet Kıran, açıklamasının ardından Şanlıurfa Adliyesi'ne giderek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

30 bin kişilik aşiretin liderliğini yapan Kıran, ANAYOL hükümeti döneminde milletvekili olmadığı halde, Siverekli olduğu gerekçesiyle üyesi olduğu partisinin Araştırma Komisyonunda bulunuyordu. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'a yakınlığıyla bilinen Kıran, Susurluk kazasında ağır yaralanan dönemin milletvekillerinden Sedat Bucak'ın da Siverekli olması nedeniyle Yılmaz'ın özel talimatıyla Kıran, kazayı araştıran komisyonda yer almıştı.

zaman

YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
TOTEM 16 Eylül 2008 Salı 

burada gıyabımda atıp tutan bırak adamlığı insanlıktan bile nasibini almamış,fikir fakirleri,kendi küçücük beyinlerine bakmadan ona buna çamur atmaya çalışıyorlar,o damarda şirden adı ile kendi rumuzunu kullanmaya bile cesareti olmayan zavallı embesil,ben iki gündür yorum yazmıyorum beni nederen tanıyorda yorumumu okumuş benle fikren başedemeyen yarımm akıllı aklı sıra beni karalayacak,nekadar küçük insanlar oldukları küçük kurnazlıklarından belli.

Yorumu oyla      18      10  
SABRİYE 2 16 Eylül 2008 Salı 

AYRICA SİZİN GİBİLERİN ARTIK,GERÇEKTEN KALPLERİNİZ KARARMIŞ .Kİ BİR KADINI BİR ERKEĞE DÖNÜŞTÜREBİLİYORSUNUZ.MADEM O KADAR TAKİP EDİYORSUNUZ YAZILARI ÖNCEDEN AYNEN BENDE SİZİN GİBİ TOTEMİ ELŞTİRİYORDUM.OKUDUKÇA ANLIYOR İNSAN.UMARIM BİRGÜN SİZDE ANLARSINIZ.

Yorumu oyla      18      10  
SON SÖZ 16 Eylül 2008 Salı 

damardan şırdan kardeş,benden sana bir tavsiye o cevap vermeye kalkıştığın totem rumuzlu için boşuna başını ağrıtma.adam hem edebsiz,hem de beyinsiz.kısacası aptalları temsil eden yalaka gruptan.muhattap alman bile hata.

Yorumu oyla      18      10  
SABRİYE 16 Eylül 2008 Salı 

AAA...KADERDE 37 YAŞIMDAN SONRA,ERKEK OLMA HALİMDE VARMIŞ.BUNU YAZAN ARKADAŞ BENİ ÖYLE GÜLDÜRDÜNKÜ,SAĞOL.TOTEME HAKSIZLIK YAPIYORSUNUZ.YAPTIĞINIZ YETMEDİĞİ GİBİ BANA CİNSİYET BİLE DEĞİŞTİRTTİNİZ. DAHA TANIMADIĞIM BU İNSANI BANA SAVUNMAK ZORUNDA BIRAKTIRIYORSUNUZ.BU MÜBAREK GÜNDE,ALLAHTAN KORKUNDA BARİ İFTİRA ATMAYIN.BURDA OLAMAYAN BİRİ HAKKINDA KONUŞMAK SİZCE NE KADAR DOĞRU.AHLAKINIZ BUNU ALIYORMU.SONRA YOLSUZ YOLSUZDUR,HA BİR EKSİK HA BİR FAZLA.ÖNEMLİ OLAN BUNLARIN İÇİMİZDEN AYIKLANMASI.

Yorumu oyla      18      10  
DAMARDAN ŞIRDAN 16 Eylül 2008 Salı 

TOTEM TAKUNYALI TAKİYECELERİN EN ÇOK YAPTIĞI İŞİ YAPIP KAFASINA TÜRBAN SIRTINA ÇARŞAF GEÇİRİP SABRİYE KILIĞINA GİRMİŞ.EN BÜYÜK ZAAFLARI DA RUMUZLARINA SÜREKLİ ÖVGÜ YAZMALARIDIR.ÖYLE ÖĞRETİYORLAR HERHAL. AK PARTİNİN KİRLİ ÇAMAŞIRLARINI BAŞAKA KİRLERLE TEMİZLEYEMEZSİNİZ.TUZ RUHU DÖKÜP ÇÖPE ATILACAK HEPSİ.. BAK BAKALIM KİM NE YAPMIŞ. YOL- İş Sendikası’nın Bursaspor’a 300 bin YTL’lik yardımı ile ilgili açıklama yapan, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Bursaspor’la ilgili kampanyayı gizli saklı yürütmedik. Bursaspor’un mali sıkıntılarını çözmek için düzenlediğimiz kampanyaya bir çok işadamı ve sivil toplum örgütü yardımda bulundu. Yardımlar, aleni olarak valiliğin açtığı yardım hesabına yapıldı. Gizil saklı birşey yok” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk Çelik, “Sendikaların birçok spor kulüplerine ve spora ciddi katkıları var. Olayın bu boyutu bizimle ilgili değil. Biz, Bursaspor’a bir yardım kampanyası düzenledik. Doğrudur. O günün şartlarında epey bir sıkıntıları vardı. Onu gidermeye dönük ciddi bir de katkı sağlandı. Yapılan yardımlar valilik hesabına yapıldığı için bizim siyasi olarak ya da arada bir başkasının aracılık etmesi söz konusu değildir” diye konuştu.

Yorumu oyla      18      10  
SABRİYE 16 Eylül 2008 Salı 

VALLAHİ BİLLAHİ BU DİŞLİYİDE GEÇMİŞ.DİŞLİ BUNUN YANINDA,40 TASSUYLA YIKANMIŞTIR HERHALDE.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
 
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
CERN Bilim Adamları Türkiye’de
‘Yüzyılın Deneyi’nde yer alanların da aralarında bulunduğu 600 bilim adamı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Ak Parti
İsrail
yunanistan
Ahmet Kural
emrah yılmaz
Devlet Bahçeli
Faruk Bal
efsun