Suriye'de yaklaşık 2 yıldır kuşatma altında kalan Humus'tan, rejimle muhalifler arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, 400 kişinin muhaliflerin kontrolündeki bölgelere geçmesine izin verildiği bildirildi.
Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamaya göre, 2 bin 400 muhalif ve sivilin, kuşatma altındaki Humus'tan çıkarılma işleminin devam ettiği belirtilerek, şu ana kadar 400 kişinin Humus kırsalına götürülerek, muhaliflere teslim edildiği belirtildi.
Muhaliflerin de anlaşma çerçevesinde, tuttuğu esirlerden 15'ini Lazkiye bölgesinde serbest bıraktığı kaydedildi.
Öte yandan Halep'te Suriye ordusunun bulunduğu, muhaliflerin kuşatması altındaki Nübbul ve Zehra bölgesine gönderilen yardım konvoyunun henüz bölgeye girişine izin verilmediği ifade edildi.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |