E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Altın fiyatları bugün 10 Eylül? Çeyrek Altın Fiyatları dalgalı seyrediyor 

Altın, Fed'in gelecek hafta varlık alımlarını azaltacağı beklentisi ile dalgalı bir seyir izliyor (18:40'ta güncellendi)

10.09.2013 - 06:49
Altın fiyatları bugün 10 Eylül? Çeyrek Altın Fiyatları dalgalı seyrediyor

Altın New York'ta, yatırımcıların Fed'in politika yapıcılarının aylık varlık alımlarını bu ay düşüreceği spekülasyonu ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye yönelik saldırılar için onay araması ile birlikte, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor.

Altın vadeli kontratları 6 Eylül'de, ABD'de istihdamın Ağustos ayında beklenenden daha yavaş arttığını gösteren verinin ardından yüzde 1 yükseldi. Ancak bu veri, ekonomistlerinFed'in teşvikleri azaltacağı yolundaki beklentilerini değiştirmeye yetecek denli zayıf çıkmadı. Bloomberg'in istihdam verilerinin açıklanmasının ardından yaptığı ankete katılan 34 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, Fed'in 17-18 Eylül'deki toplantısında, aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını 10 milyar dolar azaltması bekleniyor.

Altın 28 Ağustos'ta, Asya'da talebin Haziran ayından beri artış göstermesi ile birlikte, ABD'nin kimyasal silah kullandığı suçlaması ile Suriye'ye askeri harekat düzenleyeceği yolundaki endişelerin arttığı bir ortamda, ons başına 1,434 dolar ile son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı. Altın bu yıl, bazı yatırımcıların metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirmesi ve Fed'in teşvikleri azaltacağı spekülasyonu ile yüzde 17 düştü.

New York'ta Barclays Plc analisti Suki Cooper, bugünkü raporunda, "Suriye ile ilgili artan jeopolitik tansiyon, altının son güçlü seyrine katkıda bulundu," dedi ve "Beklenenden daha zayıf çıkan ABD tarım dışı istihdam verisinin fiyatlara destek sağlamasına karşın, ekonomistlerimiz, bu verinin, Fed'in varlık alımlarını bu ay azaltmasına yeşil ışık yakmaya yeterli olduğuna inanıyor," değerlendirmesinde bulundu.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 yükselerek, yerel saat ile 10:00'da, ons başına 1,388.50 dolara geldi. Fiyatlar gün içinde yüzde 0.3 kadar düştü ve yüzde 0.6 kadar yükseldi. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 52 altındaydı. Spot altın Londra'da yüzde 0.2 düşerek 1,388.84 dolara indi.

ABD Verileri

ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam geçen ay 169,000 arttı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, istihdamın 180,000 artması bekleniyordu. Öte yandan, Ağustos ayının sonlarından bu yana açıklanan ABD verileri, ekonominin ikinci çeyrekte ilk açıklanan arakama göre daha hızlı büyüdüğünü ve imalat sanayi göstergesinin son iki yılın en yüksek seviyesine çıktığını gösterdi.

ABD Başkanı Barack Obama bu hafta, Kongre ve Amerikan halkını Suriye'ye karşı hava saldırısı konusunda ikna etmek için son çabalarını gerçekleştirecek. Obama, G0 zirvesinde askeri harekat konusunda diğer ülke liderlerinin desteğini almayı başaramadı.

Altın desteki exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, üç hafta ard arda artış gösterdikten sonra, geçen hafta 1 ton düştü. ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, hedge fonları ve diğer büyük spekülatörler, altında net uzun pozisyonlarını ya da yükseliş beklentisi ile açtıkları pozisyonlarını, 3 Eylül'de biten haftada, Ocak ayından bu yana en hızlı oran olan yüzde 3.6 artırarak 101,396'ya çıkardı.

Aralık vadeli gümüş kontratları New York'ta yüzde 0.8 düşerek ons başına 23.70 dolara indi. Ekim vadeli platin yüzde 0.2 kayıpla ons başına 1,492.50 dolara indi. Aralık vadeli palladyumyüzde 0.5 kayıpla ons başına 693.10 dolara geriledi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeyrek altın fiyatı ne kadar? 10 Eylül Altın fiyatları, Altın Fiyatları Bugün
Çeyrek Altın,yarım altın,tam altın ve Altın gram fiyatı yükselmeye devam ediyor.
Anadolu Efes için hedefler aşağı çekiliyor
Bira pazarında daralma ve satışlarda düşüş beklentisinin de etkisiyle ...
Sanayi Üretimi Arttı
Sanayi üretimi, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6, bir önceki ...
 
İşsizliğin Nedeni "Geçici İş"ler!
Türkiye'de geçen yıl ''geçici bir işte çalışırken, işin bitmesi'' yüzde ...
Çeyrek Altın Fiyatı Haftaya Nasıl Başladı?
Altın fiyatları haftaya yükselişle başladı. Geçen hafta Avrupa Merkez ...
Türkiye Libya'nın 170 Milyar Dolarını İstedi...
Libya’daki yeni yönetimden, Batı bankalarında bulunan 170 milyar dolarlık ...
 
Çeyrek Altın Fiyatı, Altın Fiyatları 9 Eylül 2013, Altın Fiyatları Bugün
5 Eylül 2013 çeyrek altın fiyatları. Altın fiyatları ne olacak? Çeyrek ...
Balıkçılar Umduğunu Bulamadı
Büyük umutlarla denize açılan balıkçılar geçen sezonu arıyor.
Dünya Devi Manisalı Oldu!
300 milyon lira yatırdı
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
trabzonspor
Tehdit
Cüneyt Çakır
Yeni Zelanda
yargıtay
FED
GAZİANTEP
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin