Westerwelle, "Die Welt" gazetesinde yayınlanan röportajında, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Suriye'ye askeri müdahalede bulunulması yönündeki düşüncelerinin hatırlatılması ve bunun mümkün olup olmadığının sorulması üzerine, "Hollande, bir BM görevi çerçevesinde askeri müdahale seçeneğini tümüyle dışlamadı. Şu anda böyle bir görevin gerçekleşmeyeceğinden hareket etmek durumundayız. Bu nedenle de Alman hükümeti, Suriye'ye askeri müdahalede bulunulması düşüncelerine katılmıyor ve siyasi bir çözüm istiyor" şeklinde konuştu.
Askeri müdahale konusunda yürütülen tartışmalarla, sonuçta gerçekleştirilemeyecek beklentilerin ortaya çıkmamasına da özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Westerwelle, Suriye'deki tüm zorluklara rağmen, Yemen'de olduğu gibi geçici bir devlet başkanının göreve getirilebileceğini kaydetti.
Hollande'ın Suriye'de yaşanan acılarla ilgili görüşlerini ise paylaştığını belirten Westerwelle, Suriye halkının acılarının dindirilmesi, öte yandan tüm bölgede büyük bir çatışma ortamı yaratılmasının önlenmesi gerektiğini söyledi.
Westerwelle, bunun için uluslararası camianın birlikte çalışması gerektiğini ifade etti.
Bakan, askeri seçeneğin kolay çözüm yolu gibi görülmemesi gerektiğini, diplomatik çabaların zor olduğunu, ancak yine de Kofi Annan'ın barış planı temelinde sürdürülmesinin şart olduğunu söyledi.
Westerwelle, İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak da "İsrail'in güvenliği ve bölgesel istikrar için, ayrıca global güvenlik mimarisi için İran'ın nükleer silahlara sahip olmaması çok önemli" görüşünü belirtti.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...