E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD’NİN IRAK’TA İŞİ NE? 

Başbakan Erdoğan, ABD’nin Irak’ta Türkiye’yi de ilgilendiren konularla ilgili tutumunu eleştirdi. Erdoğan, “Kerkük Irak’ın içişidir” diyen ABD’nin Irak Özel Temsilcisi Halilzad’ı, “O zaman sormazlar mı, ABD’nin Irak’ta işi ne?” sözleriyle yanıtladı .

12.01.2007 - 04:15
ABD’NİN IRAK’TA İŞİ NE?

Başbakan Erdoğan ABD’nin Irak Özel Temsilcisi Halilzad’ın “Kerkük Irak’ın içişleri. Yabancı güçler karışmasın” açıklamasına sert tepki gösterdi. Erdoğan Kerkük’de geleceğin çok büyük tehlikelere gebe olduğunu söyledi.

Erdoğan şöyle dedi:

“O zaman adama sormazlar mı ABD’nin onbinlerce kilometre uzaktan Irak’a gelmesi, Irak’ın içişlerine müdahale değil midir? Ben o zaman merak ediyorum Halilzad acaba Irak vatandaşı mı? Kimin adına konuşuyor? 350 km sınırım olacak. Burayla ilgili Türkiye hiçbir düşünce ifade etmeyecek... Yok böyle bir şey...”

Başbakan terörle mücadele konusunda ABD yönetiminin artık somut adımlar atması beklentisinde olduğunu da dile getirerek, “Görelim bakalım ne kadar samimisiniz? Sabrımızın da bir limiti var” dedi.

Irak’ta soyuttan somuta geçilmesini istediklerini söyleyen Erdoğan, “Aksi taktirde bunun bir oyalama olduğunu düşünüyor söylüyoruz. Görelim bakalım hakikaten ne denli samimiler. Sabrımızın bir limiti var mı? Şüphesiz ama onun da limiti açıklanmaz. Olaylar bunu uzatır kısaltır belli olmaz. Her an süprizler olabilir. Netice almamız şart. Türkiye terör ülkesi olmakdan mutlaka çıkacaktır” görüşünü savundu.

Saddam Hüseyin’in idamını da değerlendiren Erdoğan, “Zamanlaması, uygulama şekli çirkin. Bu mezheplerarası çatışmayı tetiklemiştir” dedi.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN UZLAŞI ZORUNLU DEĞİL’

Başbakan Erdoğan, NTV’ye verdiği demeçte iç siyasete ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Erdoğan, bu konuda CHP ile uzlaşma arayışına girmek zorunda olmadıklarını söyledi.

Başbakan, “Biz anayasaya bakarız. Salt çoğunluğu sağlayan cumhurbaşkanı olur. Bunu değiştirmeye de sayın Baykal’ın gücü yetmez” dedi.

Başkanlık sistemine geçişin tartışılmaya başlanması gerektiğini ifade eden Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, kasım ayı beklenmeden genel seçimlerin yapılabileceği mesajını da verdi.

Muhalefeti tuzak hazırlamakla suçlayan Erdoğan şuu değerelendirmeyi yaptı:

“Kendilerine göre tuzak hazırlıyorlar. Tayyip Erdoğan bu tuzağa düşmez. Nisan 2007’ye kadar AKP’nin adayının adını duyamayacaklar. Bunların çılgınlığı buradan geliyor. Adayları varsa buyursun açıklasınlar. Ona mani hal yok. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Bunların yaptığı bu. Anayasaya zerre kadar saygısı olmayan sayın Baykal’dır. Öyle olsa parlementoya saygı duyar.”

NTV

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
tabi beraat eder 19 Aralık 2006 Salı 13:20

yapanın yanına kar kalır

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
ÖCALAN DIŞARIYA BAKTERİ BİLE VEREMEZ
Abdullah Öcalan'ın zehirlendiğine ilişkin iddialar gündemdeki yerini koruyor. ...
BARZANİ'NİN TEMSİLCİSİ: PKK'YA KARIŞMAYIZ
Mesut Barzani’nin temsilcisi Muhammed Mela Kadir'in sözleri Türkiye'yi kızdıracak.
 
EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ SONUNDA ATANDI
Emniyet'in boş olan Genel Müdür koltuğuna atama yapıldı. Yeni Emniyet ...
İNTERNET REKLAMCILIĞINDA PATLAMA
Geçen yıl yüzde 20 büyüyen Türk reklam sektörü 3.6 milyar YTL büyüklüğe ...
IRAK'TA Şİİ HACILARA SALDIRI: 90 ÖLÜ
Bağdat’ın güneyinde düzenlenen intihar saldırılarında 90 Şii hacı hayatını ...
 
AYDIN COŞAR’IN EL KADI BAĞLANTISI; 10 MİLYAR DOLARLIK TAHKİM DAVASI’NDA RAHATSIZLIK YARATTI
Birleşmiş Milletler’in, Usame Bin Ladin’e destek verdiği için “Küresel ...
BALYOZCU KORUMA ARTIK YOK
Erdoğan'ın yakın koruması Halit Özgül'ü görevinden uzaklaştırdığı öğrenildi.
GÖRÜRSE SUÇLU, KÖRSE MASUM!
İş arkadaşlarını okula gelen müfettişe şikayet eden görme özürlü öğretmen, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İsrail
hamza hamzaoğlu
Chelsea
Demba ba
Joachim Löw
yakmak
Beycan ÜÇKARDEŞ
zonguldak maden
Carlos Arroyo