E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD'den YPG'ye çağrı 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, YPG'nin Azez ve Afrin bölgesinde yaptığı saldırıların "zarar verici" olduğunu belirterek, "YPG’ye Türkiye ve diğer Arap muhalif güçlerle gerilimi yükseltecek hareketlerden kaçınması için çağrıda bulunduk" dedi.

17.02.2016 - 09:47
ABD den YPG ye çağrı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği günlük basın toplantısında, Halep’in kuzeyindeki Azez’de Rusların havadan, YPG’nin ise karadan saldırılarını değerlendirdi. 

Toner, "Şu konuda çok net olduk. YPG’nin hareketleri zarar verici ve IŞİD’i ortadan kaldırmak için ortaya koyduğumuz ortak mücadeleyi baltalıyor" ifadesini kullandı.

Türkiye’nin bir NATO müttefiki olduğunu ve IŞİD’e karşı yapılan operasyonlarda önemli rol oynadığını belirten Toner, YPG hakkında Türkiye'nin endişelerini bildiklerini dile getirdi.

YPG’ye Türkiye ve diğer Arap muhalif güçlerle gerilimi yükseltecek hareketlerden kaçınması için çağrıda bulunduklarını belirten Toner, "Afrin’in dışarısındaki bölgeleri ele geçirdiler, Minniğ hava üssü dahil olmak üzere Azez’e yakın bölgelere saldırdılar. Onlarla konuştuğumuz zaman bu durumun IŞİD’e karşı yapılan operasyonlara zarar verdiğini söyledik” diye konuştu.

Sözcü Toner, YPG'nin Minniğ hava üssünden çekilmesi gerektiğini bildirdi.

YPG terör örgütünün Azez’de yaptığı saldırılarda Rus hava kuvvetleriyle koordineli bir şekilde çalıştıklarına dair bir işaret görüp görmediklerinin sorulması üzerine Toner, böyle bir bağlantı görmediklerini söyledi.

Toner, "YPG’nin zarar verici hareketleri ABD ve YPG arasındaki ilişkiyi etkiliyor mu" yönündeki bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

“Suriye’nin kuzeyinde, sahada IŞİD’e karşı odaklanan YPG çabalarını desteklemeye devam edeceğiz. Desteğimiz son birkaç hafta içinde meydana gelen olaylardan önce de Suriye’nin kuzeyinde odaklanmıştı. YPG’yi etkili bir savaşan güç olarak görüyoruz ama aynı zamanda şu konuda da açık olduk. YPG’nin Türkiye ve diğer gruplarla o bölgede gerilimi artıracak şekilde eylemler yapmasını ya da toprak hakimiyeti kazanmasını istemiyoruz."

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, YPG'yi Minniğ hava üssü ve Azez bölgesinde desteklemediklerini de dile getirdi.

Rusya’nın Halep ve İdlib'de 5 sağlık kuruluşu ile 2 okula düzenlenen füze saldırıları sonucu aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 50 kişinin öldüğü olayla ilgili de konuşan Toner, bu tür saldırıların savaş suçu sayılıp sayılmayacağına ilişkin soruları cevapladı.

Rusya'nın saldırılarını savaş suçu olarak tanımlamaktan kaçınan Toner, bu kavramın hukuki bir süreç sonrasında kullanılabileceğine dikkat çekti. Toner, “Savaş suçunun ne olduğunun çok net bir tanımı var ve buradan bunu tartışmak istemiyorum. Yaptıkları tamamen vahşiceydi ve bir an önce durmaları gerek” dedi.

"Hastane bombalamak savaş suçu sayılmaz mı" şeklindeki soru üzerine Toner, “Bunun savaş suçu olup olmadığının hukuki bir tanımı ve süreci vardır. Henüz bunu savaş suçu olarak tanımlayacak hukuki bir çalışma yapmadık” ifadesini kullandı.

Toner, Türkiye’nin Suriye’de kara operasyonu planladığına dair iddialarla ilgili bir soruya da “Türkiye’nin bir kara harekatı yapacağına dair herhangi bir delil görmedik” cevabını verdi.

Halep çevresinde yapılan saldırılardan dolayı Türkiye’ye yeni bir mülteci akını gelebileceği yönündeki haberleri de değerlendiren Toner, “Yoğunluklu olarak rejimin yaptığı saldırılardan dolayı artan mülteci akını Türkiye’nin sırtındaki yüke ilave oluyor” ifadesini kullandı.

aa

ETİKETLER:
haber , Mark Toner , YPG
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya kendini bataklığa sokacak!
ABD Başkanı Obama, Suriye'deki faaliyetlerinin Rusya'ya maliyetinin büyük ...
Kültür jandarması geliyor!
Birleşmiş Milletler’in desteğiyle İtalya’nın öncülüğünde kültür varlıklarını ...
Hizbullah'tan İsrail'e tehdit
Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'i, muhtemel bir savaş ...
 
Çavuşoğlu'ndan kara harekatı açıklaması!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sadece Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın ...
Merkel Türkiye için savaşacak!
Almanya Başbakanı Angela Merkel, 18-19 Şubat tarihlerinde düzenlenecek ...
En büyük elmas bulundu!
Afrika ülkesi Angola'da bir elmas madeninde dünyanın 27'nci en büyük elması çıkarıldı.
 
Cinsel oyuncağını bulduğu kocasına dayak attı!
ABD'de kocasının cinsel fantezi ürününü yakalayan kadın çılgına döndü. ...
Sarkozy'ye yolsuzluk davası!
Sarkozy, 2012 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin finansmanı konusunda ...
Esad'dan flaş açıklamalar!
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın iki yıldır ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
Türkmenistan
İsrail
Endonezya
Ayşe Ersöz
Mehmet Şimşek
Yeni Zelanda
Tarsus
pkk