E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Trump, Machado ile görüştü: 'Nobel Barış Ödülü'nü takdim etti' 

ABD Başkanı Trump, Venezuela’nın sembolik muhalif lideri ve Nobel Barış Ödülü sahibi Maria Corina Machado’yu Beyaz Saray’da ağırladı. Machado, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ifade ederek, kendisine verilen Nobel Barış Ödülü’nü Trump’a sunduğunu açıkladı.

16.01.2026 - 13:14
Trump, Machado ile görüştü:  Nobel Barış Ödülü nü takdim etti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ABD operasyonuyla alıkonulmasının ardından, Beyaz Saray’da kritik bir zirve gerçekleşti. ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela muhalefetinin en güçlü sesi olarak kabul edilen Maria Corina Machado ile öğle yemeğinde buluştu. İkilinin ilk yüz yüze görüşmesi olan bu zirve, Washington’ın Latin Amerika politikasındaki çok katmanlı stratejiyi de gözler önüne serdi.

NOBEL ÖDÜLÜ KRİZİ VE "JEST"
Görüşme sonrası Beyaz Saray önünde destekçilerine seslenen Machado, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ifade ederek, kendisine verilen Nobel Barış Ödülü’nü Başkan Trump’a sunduğunu açıkladı.

Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada bu durumu "karşılıklı saygıya dayalı çok güzel bir jest" olarak niteledi. Ancak daha önce Nobel Komitesi, ödülün hukuken devredilemez olduğunu vurgulayarak bu girişime şerh koymuştu. Trump’ın ödülü fiziki olarak kabul edip etmediği ise gizemini koruyor.

WASHİNGTON’IN "İKİ KANALLI" VENEZUELA POLİTİKASI
Görüşme, Trump yönetiminin Venezuela konusundaki pragmatik yaklaşımını net bir şekilde ortaya koydu. Beyaz Saray, bir yandan Machado’nun "cesur sesini" onurlandırırken, diğer yandan mevcut Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez yönetimiyle somut iş birliklerini sürdürüyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Trump’ın Machado’yu halkın önemli bir sesi olarak gördüğünü ancak şahsın "ülkeyi yönetecek siyasi güce sahip olmadığı" yönündeki önceki değerlendirmesinin arkasında olduğunu belirtti.

Sözcü Leavitt, Delcy Rodriguez hükümetinin ABD’nin taleplerine son derece yapıcı yaklaştığını vurguladı. Bu iş birliğinin meyveleri olarak 500 milyon dolarlık enerji anlaşması ve 5 Amerikalı tutuklunun serbest bırakılması öne çıktı.

SEÇİM TAKVİMİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR
ABD yönetimi, Venezuela’da "zamanı gelince" demokratik seçimlerin yapılması konusundaki kararlılığını yineledi. Ancak mevcut Rodriguez yönetimiyle kurulan ekonomik ve siyasi temasların sıcaklığı, yakın zamanda bir seçim takviminin oluşup oluşmayacağı sorusunu cevapsız bırakıyor.

ETİKETLER:
Trump , Machado
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trump duyurdu: Gazze'de "Barış Kurulu" kuruldu
ABD Başkanı Trump, Gazze’de kalıcı istikrarı sağlamak amacıyla “Barış ...
Antarktika’da dünyanın ilk buzul sığınağı açıldı
Bilim insanları, Antarktika’da kurulan “Buz Hafızası Sığınağı”na (Ice ...
Almanya’da ‘Kara Veba’ keşfi
Almanya’nın Leipzig kentinde Erfurt yakınlarındaki terk edilmiş Orta Çağ ...
 
Putin'den Avrupa ile diyalog mesajı: "Bizim tercihimiz değildi"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa ülkeleriyle ilişkilerin tarihi ...
ABD bir gemiye daha el koydu
ABD, Karayipler’de şafak vaktinde düzenlenen operasyonla Veronica adlı ...
Uganda'da seçim heyecanı
Uganda'da genel seçimlerde oy verme işlemi, hükümetin günlerdir süren ...
 
Türkiye, Sudan konulu istişare toplantısına katıldı
Türkiye, Sudan'da barışın tesisi ve uluslararası çabaların koordinasyonu ...
ABD, İran'a saldıracak mı? Flaş iddia!
The New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre ABD, bir süredir İran'a ...
İran'da ölü ve yaralı sayısı artıyor! Protestolarda son durum
İran İnsan Hakları Aktivistleri, İran'da 28 Aralık'tan bu yana devam eden ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
döviz
nato
Adana Demirspor
Netanyahu
yakmak
Chloe Loughnan
Milwaukee Bucks
Slaven Bilic