E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

24 ülkeye ihraç edildi: Baykar Savunma'dan sürpriz teklif 

İHA ve SİHA'larla dünya çapında adından söz ettiren Baykar ise iş birliği için Türkiye'nin NATO müttefikleri Batı ülkelerini işaret etti.

28.10.2022 - 16:29
24 ülkeye ihraç edildi: Baykar Savunma dan sürpriz teklif

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen 26 Temmuz'da AK Parti MYK toplantısında Rusya'nın ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Baykar Makina ile beraber çalışmak istediğini söyledi. Erdoğan "Putin, 'Baykar ile beraber çalışalım' diyor. BAE, 'Baykar'ın fabrikasını bizim burada kurabilirsin' diye bana teklifte bulundu" ifadelerini kullandı. Ancak Rusya'nın Türkiye'ye yaptığı söylenen ortak SİHA üretimi önerisi savunma ve diplomasi çevrelerince gerçekleşebilir görülmezken, konunun gündeme getirilmesi daha çok diplomatik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar da 8 Ağustos'ta Türk şirketi Baykar Teknoloji’nin Bayraktar TB2 SİHA’ları üretecek bir fabrikanın inşası için Ukrayna’da bir arsa satın aldığını bildirerek “Fabrikanın projesini de geliştirdiler ve onu sonuna kadar hayata geçirmeyi planlıyorlar” dedi.

Bu açıklamalar tartışılırken Baykar'ın genel müdürü Haluk Bayraktar, savunma sektörü iş birliği için Batı'yı işaret etti. Bayraktar savunma sektöründeki Türk-Alman iş birliğinin artması gerektiğini belirtti.

'SAVUNMA SEKTÖRÜNDE KARŞILIKLI ADIMLAR İKİ TAFA İÇİN FAYDALI OLUR'
Türkiye'nin önde gelen havacılık ve savunma şirketlerinden Baykar'ın genel müdürü Haluk Bayraktar, Almanya'dan savunma sanayi alanında daha fazla iş birliği talep etti. Alman haber ajansı dpa'ya röportaj veren Bayraktar "Diğer alanlarda (Almanya ile) çok sağlam ilişkilerimiz var. Savunma sektöründe de karşılıklı adımlar atılmalı; bu iki taraf için de faydalı olur" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın savunma teknolojileri bağlamında 'sınırlı' bir ülke olduğunu ifade eden Bayraktar "Türkiye ile ilgili tüm endişelerin giderilmesi gerektiğini" belirtti.


Baykar şirketi, Bayraktar TB2'nin de üreticisi. Ukrayna Savaşı'nda, Rusya'ya karşı Ukrayna ordusunun envanterinde de bulunan TB2'ler, daha önce Karabağ Savaşı'nda Ermenistan'a karşı Azerbaycan tarafından da kullanılmıştı. DW Türkçe'nin aktardığı habere göre Bayraktar TB2'lerden ayrıca, TSK'nın Suriye ve Libya'daki operasyonlarında da faydalanılıyor. Haluk Bayraktar, söz konusu SİHA'ların bugüne dek 24 ülkeye ihraç edildiğini dile getirdi. Baykar şirketinin Ukrayna'da inşa ettiği SİHA ve insansız savaş uçağı fabrikasına da değinen Bayraktar, bu tesiste üretimin 2023 yılında başlayacağını belirtti.

KULLANIMINI KARAR VERİCİLER BELİRLİYOR
SİHA
'ların artan oranda kullanımı ile ilgili endişelerin yersiz olduğunu ifade eden Haluk Bayraktar "Bunların iyi ya da kötü amaçla kullanımını karar vericiler belirliyor. Dron teknolojisi, hedeflere hassas bir şekilde saldırmak için gerekli olan gözetleme imkanını sunuyor. Alışılagelmiş teknolojiler bu imkanı sunmuyor" dedi.

Almanya'da İHA'ların silahlandırılması uzun süredir tartışılan bir konuydu. Federal Parlamento geçen Nisan ayında aldığı bir kararla, İHA'ların sadece gözetleme amacıyla değil, gerektiğinde silahlandırılarak kullanımının da önünü açmış oldu. Türkiye, Almanya'dan 2020 yılında 344,6 milyon euro değerinde savunma sanayi ürünü satın aldı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

ETİKETLER:
Baykar Savunma , İHA , SİHA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kolombiya Eski Devlet Başkanı Turktime'a anlattı: Escobar'la göz göze geldim öldürün talimatı verdi!
Kolombiya'da yaptığı uyuşturucu ticaretiyle 1980'li yıllarda dünyanın ...
BIDEN'IN BAŞKANININ KANKASI SARIKAYA: İYİ OLACAK!
Aylan Bebek ve İslamafobia filmlerinin ünlü yönetmeni ve Türk Lobisi yöneticisi ...
DP lideri Uysal'dan Bakan Soylu hakkında çok konuşulacak sözler
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turktime'ın sorularını yanıtladı.
 
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
 
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
döviz
Sağlık
MHP
Tehdit
Kobani
Cüneyt Çakır
saldırı
Gürcistan