E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'HES'ler 4,5 ayda ülke ekonomisine 6 milyar lira katkı sağladı' 

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yılın ilk 4,5 ayında hidroelektrik santrallerin (HES), ülke ekonomisine yaklaşık 6 milyar liralık katkı sağladığını bildirdi.

19.05.2016 - 15:42
 HES ler 4,5 ayda ülke ekonomisine 6 milyar lira katkı sağladı

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin daha önce hidroelektrik potansiyelini yeterince değerlendiremediğini ancak son yıllarda bu alana yapılan yatırımlar sayesinde, tabiata dost ve yerli enerji üretimi payında ciddi artış sağlandığını belirtti.

Toplam 94,2 milyar kilovat saatlik enerji üretiminde HES'lerden elde edilen enerji payının yüzde 29,4 olduğunun altını çizen Eroğlu, "Yılın ilk 4,5 ayında hidroelektrik santraller, ülke ekonomisine yaklaşık 6 milyar lira katkı sağladı, bu dönemde HES'lerden 27,7 milyar kilovat saat elektrik enerjisi üretildi." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, enerji ithal eden bir ülke konumunda olduğunu ve enerji ihtiyacının her geçen gün arttığını vurgulayan Eroğlu, bu doğrultuda ülke açısından HES projelerini hayata geçirmenin bir zaruret olduğunu kaydetti. Eroğlu, HES'lerin cari açığın kapanmasında önemli katkı oluşturduğunu ifade etti.

"İlk 4,5 aylık dönemde gerçekleşen yüzde 29,4'lük üretim yıllık bazda 2005'ten beri gerçekleşen en yüksek oran"
HES projelerinden 15 Mayıs'taki üretimin 2005'ten bu yana en yüksek orana ulaştığına dikkati çeken Eroğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve özel sektör tarafından Türkiye'de işletmeye açılan HES'lerden 15 Mayıs 2016'da günlük bazda 35,4'lük üretim gerçekleşti. Böylece 15 Mayıs'ta HES’lerden üretilen elektrik günlük bazda, diğer elektrik üretim kaynakları arasında en yüksek paya ulaştı.

Günlük bazda gerçekleşen bu yüzdeyi sürekli hale getirmek için bu sektöre yatırımlarımız devam ediyor. Zaten ilk 4,5 aylık dönemde gerçekleşen yüzde 29,4'lük üretim yıllık bazda 2005'ten beri gerçekleşen en yüksek oranı oluşturuyor. Bakanlık olarak yerli ve yenilenebilir enerji olan HES'lerin bu oranını sürekli olarak artırmayı hedefliyoruz."

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin hidroelektrik üretim potansiyelinin yılda 216 milyar kilovat saat, geliştirilen potansiyelin ise 157 milyar kilovat saat olduğunu bildirdi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mega projelerin mimarı Binali Yıldırım
AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ...
ÇOCUĞUNA BU İSMİ KOYANA 27 BİN TL PARA!
http://www.turktime.com/galeri/cocuguna-bu-ismi-verene-27-bin-tl-odul-verilecek/189729
Otomobil alacaklara çifte müjde!
İşte Otomobil alacaklara çifte müjde geldi.
 
Ebru Gündeş'le nasıl tanıştılar?
ABD’de tutuklu bulunan işadamı Reza Zarrab, avukatı Benjamin Brafman aracılığıyla ...
19 Mayıs bayramı!
19 Mayıs tatili, turizmde sıkıntılı günler yaşayan Antalya’ya nefes aldıracak. ...
Maden işçilerinden maaş eylemi!
Zonguldak'ta FETÖ/PDY'ye soruşturması kapsamında, kayyum atanan maden ...
 
Fed'den merakla beklenen tutanaklar açıklandı
Piyasaların yakından beklediği ABD Merkez Bankası Fed'in son toplantı tutanakları açıklandı.
Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?
Altın fiyatları güne stabil başladı. Her gün altın fiyatları bir yükselip ...
Dev projede ayrıntılı inceleme!
TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, proje esnasında kazılan yerlerdeki tarım ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
barcelona
seçim
Adana Demirspor
Mersin İdmanyurdu
burçin terzioğlu
zonguldak maden
survivor
kardemir karabükspor