E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Fransa ve Avrupa Niçin Şokta?
7 Ocak 2015 Çarşamba

Paris’te geçtiğimiz Aralık ayında mevcut polislere ilave olarak binlerce Fransız komandosu da sokaklara çıkarılmıştı. “Terör saldırılarından” korkuyorlardı. Bu gelişme bir nevi adı konmamış olağanüstü hal uygulamasıydı.
AB’nin en güçlü 3 devletinden biri olan Fransa’nın başkentinin göbeğinde gündüz vakti polis tarafından güvenliği sağlanan bir medya binasına saldırı yapıldı. Saldırıda yayın kuruluşunda görevli 9 kişi ve binayı bekleyen 2 polis öldürüldü. Yani bu saldırı Paris’te en sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı bir süreçte gerçekleştirildi. Saldırıyı yapanlarsa ellerini kollarını sallayarak olay yerinden uzaklaştılar. Sıradan bir saldırı olamaz bu!
Türkiye’de PKK terörüne dair çözüm süreci başladığında, bundan tam 2 sene önce, süreci sabote etmek için Paris’in göbeğinde 3 PKK yöneticisi kadın şaibeli şekilde katledilmişti. 2 sene geçmiş olmasına rağmen o saldırının gerçek mahiyetini hala tam olarak öğrenemedik. Fransız hükümeti ve yargısı, o konuyu ağırdan aldı ve aydınlatmadı.
Paris'teki son saldırıda ilk anda 11 ölü vardı. DÜNYA ŞOKTA başlıkları atıldı. 11 Eylül saldırıları bahane edilerek 2001 yılında ABD öncülüğündeki Haçlı koalisyonu ile Afganistan'a açılan savaşta, bugüne kadar 3.6 milyon Müslüman katledildi. Ama 3.6 milyon Müslümanın ölümü karşısında DÜNYA ŞOKA GİRMEDİ!

Afganistan’ın ardından aynı Haçlı koalisyonu bu defa Irak’a savaş açtı. Son 11 senede Fransa'nın da desteği ile Irak'ta 1.2 milyon Müslüman katledildi. 3.5 milyon Müslüman da bu savaşta sakat bırakıldı. Ama Irak’taki 1.2 milyon Müslümanın ölümüne ve 3.5 milyon kişinin sakat kalmasına bu "Dünya" Paris'te ölen 11 kişiye üzüldüğü kadar üzülmedi.

BM Güvenlik Konseyi’nde VETO yetkisine sahip Çin yargısı 300 Müslüman Uygur Türkü için idam kararı verdi. Batı siyasetinde Batı medyasında buna karşı çıkan bir ses duydunuz mu? Çin, ülkede yaşayan Müslümanlara İslam'ı yasaklayan kararlar aldı. Medeni Batının umurunda oldu mu? Batıda hiç kimse Çin'in yaptıklarına ŞOK olmadı. Aksine "Müslümanlar bunu hak ediyorlar" diye bakıyorlar.
Filistin’de katliam yapan Siyonist İsrail’i Fransa dahil Batı ülkeleri 70 senedir açıkça destekliyorlar. Daha geçen yaz, Temmuz, Ağustos aylarında İsrail Gazze’yi yine yerle bir etti. Sadece 11 kişi değil; çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden 2 binden fazla Müslüman katledildi. Hala Gazze’ye ilaç bile sokulamıyor. Batıda kimin umurunda?
Son 4 senede Suriye’de 300 bin Müslüman, Batı destekli BAAS rejimi tarafından katledildi. Fransa dahil olmak üzere ABD ve Avrupa kimi desteklediler? Elbette ölenlere timsah gözyaşları dökerek Esad’ı desteklediler.
Mısır tarihinde seçilmiş ilk ve tek cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı geçen yıl General Abdülfettah Sisi tarafından askeri darbe yapıldı. Bu darbecileri kim destekledi? Ne yazık ki yine İsrail’le birlikte, Avrupa ve ABD destekledi.
Batı, Müslümanları daime güdülecek koyun, ülkelerini de sömürülecek yer olarak gördü. Avrupa’da da Müslümanların emeklerini sömürdüler. Hem sömürdüler hem dışladılar, hakir gördüler, aşağıladılar. Onların giyim kuşamlarına müdahale ettiler. Minareleri yasakladılar, camileri yaktılar. İnançlarına ve peygamberlerine hakaret eden yayınlar yaptılar. Sonra da bu hakaretleri “Basın ve ifade özgürlüğü” kılıfıyla savundular.

Haçlı zihniyetindeki Batı, bir asırdan beri İslam coğrafyasında rüzgar ekiyor. Şimdi de ektiği rüzgarı ufak ufak biçmeye başladı. Rüzgar ektikçe rüzgar biçmeye, fırtına ektikçe fırtına biçmeye, kasırga ektikçe de kasırga biçmeye devam eder. Avrupa’nın kimseyi suçlama hakkı bulunmuyor. Şunu herkes bilir ki “Şiddet şiddeti doğurur.”
Elbette bu saldırıyı savunmuyoruz. Keşke işler bu noktaya gelmeseydi. Daha dün İstanbul’da bir polisimiz intihar saldırısında şehit edildi. Saldırıyı DHKP-C üstlendi. Peki yıllardır DHKP-C’nin beyin takımı nerelerde korunuyor, barındırılıyor? Paris’te, Fransa’da. Türk polisinin katledilmesine ŞOK olmayan Batı, Fransız polisinin ölümüne neden şok oluyor?
Umarız Avrupa yaptığı hatalara tevbe eder ve tekrar hatalarına devam etmez de bu olaylar Fransa ve Avrupa’da daha da yayılmaz.
Gerçekten korkunç bir olay bu. Fransa'nın Filistin'de ölenlere üzüldüğü gibi biz de Paris’te ölenlere üzüldük. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'in katil Beşşar Esad'ı kınadığı gibi Paris saldırılarını kınıyoruz.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 24094 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye İçin Riskler ve Fırsatlar Yılı
1/7/2015
Charles'la Ramazan'ın Hikayesi ve Yılbaşı Kutlaması
12/31/2014
Rusya-Türkiye İttifakı ve Yeni Senaryolar
12/23/2014
Batıya Güvenme Ülkene Güven
12/16/2014
İşgalcinin Dili Zorunlu Osmanlıca Sakıncalı
12/12/2014
Haşim Kılıç Baraj İçin Ne Yapar?
12/4/2014
Hristiyanlar Birleşiyor Müslümanlar Ne Yapıyor?
12/3/2014
Haçlı Terörüne Kim Dur Diyecek?
11/17/2014
İsrail'in İçerideki Sözcüleri
11/12/2014
Atamızın Çiftliğini Nasıl Yağmaladılar?
11/10/2014
Kanlı Hançer
11/3/2014
Kürt Baası İktidar Olursa
10/22/2014
Berkin'i idol yapanlar Yasin, Hasan, Hüseyin için neredesiniz?
10/21/2014
Kürtleri Batı'ya ve İsrail'e Maşa Yapamazsınız!
10/10/2014
Bölgede 100 Milyon Rehinemiz Daha Var!
9/23/2014
Söz Dinleyen Türkiye'den Sözü Dinlenen Türkiye'ye!
9/1/2014
IŞİD Katilse ABD ve İsrail Nedir?
8/26/2014
Bedduamız Tuttu Demek İçin!
8/20/2014
Erdoğan Neden Müslüman Başkentleri Selamlıyor?
8/11/2014
3. Dünya Savaşı Batıyı Perişan Edebilir!
8/5/2014
İçimizdeki ve Dışımızdaki İsrail
7/31/2014
Kader Adalet Eder
7/24/2014
Batı Orada Müslümanlar Nerede?
7/18/2014
Erdoğan son Cumhurbaşkanı ilk Başkan
7/2/2014
Ekmeleddin Bey Kimin İhsanı?
6/19/2014
Dikkat! Yeni Bir Uludere Arıyorlar!
6/10/2014
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 10 Ocak 2015 Cumartesi 10:51

Aliya İZZET Begoviç'e bir grup Sırp esir getirirler genç bir Boşnak asker kendinden geçer kız kardeşlerimize tecavüz ettiler onları işkenceyle öldürelim şöyle yapalım böyle yapalım. Bilge Kral 3. 4. girişimde susturulan genç askere şunu söyler BİZİM rehberimiz ONLAR DEĞİL. SelahattiN Eyyubİ KudüS'te her tür zulmü yapanlardan şehri GERİ alınca zulmetmedi.İslam ÖRNEKLERİ kendinden bir harekettir.Onlar şöyle yaptı biz de...

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 9 Ocak 2015 Cuma 16:54

Yerde yatan Müslüman GÜVENLİKÇİYİ de öldürdüler.Psikoloji bu.Oyun büyük ve küçük ölçekte devam ediyor.Ali Kalkancıyı bir YÜZBAŞI hem finase etmişti hem de bilgi donanımını sağlamıştı.Şimdi de tahşiyeciler var.LDP GENEL BAŞKANI CEM TOKER bu hükümetin İRADESİ MERKele'teslim diyor.AKDOĞAN KARAYILANIN AÇIKLAMALARINA ERKEN SUS DİYOR.SÜREÇ: GÜNEYDOĞU KOPTU GİDİYOR.İşte BOP bu.Erbakanı ve kendilerini dürüst zanneden cemaati sattılar.Muhalif söylem olsa da icraat CIA'nın ve MERKELİN CD'sinden.BOP bu.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 9 Ocak 2015 Cuma 13:09

11 Eylül ve Paris olayları Arapların oyuna malzeme olduğu açık bizde de savcıları avukat ettiler oyun açık.Dilinapak Tahşiyecileri ziyaret ediyor gaz veriyor her zamanki gibi.M.Marmara'dan Sincan'dan alışık yanına da Nevzatları almış "nev" yeni demek.Yetiştiriyor yenileri.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 9 Ocak 2015 Cuma 10:07

KABAHAT üretmede bizim medya ve YAZARLAR KADAR sübjektif ZOR BULUNUR. SURiyedekileRİN canı da patlıcan değil mi? SurİYE'de neden barıştan yana olmadık da SİLAH gönderdik yangına körükle gittik.Hep Batı bahanesi "Allah AKLINI kullanmayanlara gökten musibet indirir.Kuran- İŞte AKLINI KULLANMAYAN MİDESİNİ KULLANAN İSLAM DÜNYASI.MAKARNA KÖMÜR MAKARA BAKARA.HALK SİZİ AKLAYA....BÖYLE BAŞA BÖYLE TARAK.NEYE LAYIKSANIZ ...İŞTE RÜŞVET YOLSUZLUK HAVUZ HIRSIZLIK....ALLAH NE DESİN BU AKLA...ŞİMDİLİK BU BAKLA

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 8 Ocak 2015 Perşembe 21:52

yıllarca onlar öldürdüğü için ölmeye alışık değillerdi. nasıl 12 kişi bir anda ölünce bütün katiller şaşırdı .çünkü onların canı can Müslümanların canı patlıcan .ama bir insan yaşat ki alem yaşasın diyen islam dini töhmet altında bırakılıyor .masum Müslümanlara saldırılıyor. bunu Avrupalı liderler körüklüyor ülkemizde ki en küçük vakaya burnunu sokanlar avrupa camilerin yakılmasına ses çıkarmazken bu tip olaylara davetiye çıkarıyor. atalarımız "kediyi fazla sıkıştırma yüzünü cırmalar"der

Yorumu oyla      53      50  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
haberler
Ankara
Ezgi Mola
bodrum
Milwaukee Bucks
Kayseri Erciyesspor
muhsin yazıcıoğlu
Nuran
Boşanma