Kararla Fethullah Gülen'in sözkonusu suçlamalardan "zaman aşımı" nedeniyle değil "beraat" nedeniyle kurtulduğu kesinleşmiş oldu.
Genel Kurul, Başsavcılığın itirazını oy çokluğu ile reddetti. Ret kararıyla ile birlikte 9. Ceza Dairesi'nin onama kararı kesinleşti.
DAVANIN GEÇMİŞİ
Fethullah Gülen, 2000 yılında Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davayla ''laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasa dışı örgüt kurup, bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu'' iddiasıyla Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesine muhalefetten yargılanmıştı.
Kapatılan Ankara 2 No'lu DGM, 2003 yılı içinde sonuçlandırdığı davanın kesin hükme bağlanmasını, 4616 sayılı Şartla Salıverilmeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun uyarınca ertelenmişti.
Gülen'in avukatları, Terörle Mücadele Kanunu'ndaki değişiklik üzerine müvekkillerinin yargılandığı suçun unsurlarının değiştiği iddiasıyla yeniden yargılanma talebinde bulunmuşlardı.
Talebi yerinde bulan özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Gülen'in beraatine karar vermişti.
BAŞSAVCI İTİRAZ ETMİŞTİ
Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Terörle Mücadele Yasası'na muhalefetten yeniden yargılandığı davada beraat eden Fethullah Gülen hakkındaki kararın, ''zamanaşımı süresinin dolması'' nedeniyle bozulmasını istemişti.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının itirazını bugün karara bağladı.
Genel Kurul, Başsavcılığın itirazını oy çokluğu ile reddetti. Ret kararıyla ile birlikte 9. Ceza Dairesi'nin onama kararı kesinleşti.