E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Vincenzo Montella'dan milli takım itirafları! Bazı şüphelerim vardı... 

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Almanya ile oynanacak hazırlık maçı ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'ndeki Galler karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu.

9.11.2023 - 18:32
Vincenzo Montella dan milli takım itirafları! Bazı şüphelerim vardı...

İspanya'da forma giyen milli futbolcular Arda Güler (Real Madrid), Çağlar Söyüncü (Atletico Madrid) ve Enes Ünal (Getafe) ile görüşmek için Madrid'de temaslarda bulunan Montella, röportaj verdi.

Arda, Çağlar ve Enes'in milli takım için değerli futbolcular olduğunu ancak sakatlık sorunlarından dolayı kolay bir dönemden geçmediklerini ifade eden Montella, "Bazıları (Enes Ünal ve Arda Güler) oldukça uzun süreli sakatlıklar yaşadı. Benim amacım, futbolcu olarak önceden tanıdığım bu oyuncularımızı daha yakından tanımaktı. Oldukça olumlu izlenimler aldım. Şimdi gelecek kamplarımız için onları kadroya çağırıp çağırmayacağımı değerlendireceğim." dedi.

Arda Güler için "İnanılmaz bir yetenek" diyen Montella, aynı zamanda Kenan Yıldız'ın da çok genç ve yetenekli olduğunu, diğer genç futbolcuları da takip ettiğini vurguladı.

"TÜM GENÇ YETENEKLERİMİZE BAKIYORUZ"

A Milli Takım Teknik Direktörü, "Sonuca bakmak için bazı şeyleri karıştırarak, birlikte ele almak gerekir. Gençler, biraz daha tecrübeliler ve daha yüksek tecrübesi olanlar. Biz tüm genç yeteneklerimize bakıyoruz. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra da diğer gençler için boşluk olacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Eleme grubunda kilit maçlardan Hırvatistan karşısında deplasmanda alınan galibiyetin sürpriz olmadığını kaydeden Montella, "Biz inanıyorduk. O hafta oldukça sert bir çalışma yaptık. Çocuklar hazırlık döneminde çok arzuluydu ve öncesinde pek de olası görülmeyen bir şeyi başarmaya inanmışlardı. Layığıyla kazandık ve bunun futbolda olması gereken çalışmayla, inanmayla, kaliteyle geldiğini biliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Avrupa Şampiyonası'na katılmayı garanti ederek, "Futbol Federasyonun ve Türk halkının oldukça büyük önem verdiği bir dönüm noktasına ulaştıklarını" kaydeden Montella, sözlerine şöyle devam etti:

"Almanya'ya gitmeyi garantilemeyi başardık. Çok mutluyuz. Şimdi önümüzde önem verdiğimiz bir hazırlık maçı (Almanya'ya karşı) var. Ama sonrasında grup birinciliğine karar verecek daha da büyük bir maçımız (Galler) var. Bu noktada grup birincisi olarak çıkıp küçük de olsa bir avantaj elde etmek bizi mutlu eder. Grup birincisi olmanın kuralarda küçük de olsa bir avantajı olur. Birinci olarak çıkmanın verdiği prestijin yanında küçük bir avantaj da iyi olur."

"GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ"

"Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi garantiledikten sonra ister istemez her Türk'ün kafasında acaba kupayı kazanabilir miyiz? düşüncesi var. Siz ne dersiniz?" sorusuna ise Montella şu cevabı verdi:
 "Adım adım ilerlemek lazım. Önemli bir hedefi gerçekleştirdik. Şimdi hazırlanmak için önümüzde bir zaman var. Sezon sonunda birçok futbolcu hazır durumda olursa yapacağımız seçimler, değerlendirmemiz çok daha fazla olacak. O zaman ayaklarımız yere basarak büyük düşünmeye başlayabiliriz. Takım olarak sağlıklı bir grup var. Federasyonu da arkamıza alarak güçlü bir aileyiz. Bize gerçekten bu aileye ait olma hissini veren, her gün ihtiyacımız olduğumuzda yanımızda olan, Türk bayrağını inançla geleceğe taşımak isteyen insanlardan oluşan bir aileyiz.

Montella, Türkiye Milli Takımı'nın başında olmasıyla ilgili duygularını ise şu şekilde paylaştı:

"Türkiye'de çok güçlü milliyetçi duygular olduğunu biliyoruz. Bu yüzden gerçekten ilk günden beri Milli Takım Teknik Direktörü olmak büyük bir sorumluluk. Futbol aracılığıyla bir ulusu temsil etmenin sorumluluğunu hissediyorum. Benim düşüncelerim tamamen buna odaklanmış şekilde. Biz teknik ekip olarak, futbolcularla Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bu asla unutulacak bir şey değil."

Çalışmaya çok fazla inanan biri olduğunu ve bunun sahada gösterilme seviyesine göre başarıların geleceğini savunan Montella, "Milli takım Avrupa Şampiyonası'nda bize hayal kurduracak mı?" sorusunu şöyle cevapladı:

"İlk önce çalışacağız sonrasında bunu sahada göstereceğiz. Ve bizim uygun olacağımız seviyeyi sahadaki oyunumuz gösterecek. O yüzden herhangi bir limit koymak gerekmiyor. Hayallere ulaşmak için hayaliniz olması gerek. Yani hayaliniz yoksa ulaşacağınız bir şey de olmaz. Ne kadar büyük hayal kurarsak o kadar çok fazla çalışmak gerekir. Ben büyük hayaller kurmaya, çok fazla çalışmaya ve sonrasında (her şeyimi veremedim) düşüncesiyle pişmanlık duymamaya alışık biriyim."

"BAZI ŞÜPHELERİM VARDI..."

İlk defa bir milli takım teknik direktörlüğü yapmasıyla ilgili "Başlangıçta bazı şüphelerim, endişelerim vardı. Çünkü farklı bir iş" diyen İtalyan teknik adam, "Ama bu işi seviyorum. Dinamik, sürekli güncelleme gerektiren bir iş. Tüm maçları izlemeye çalışıyorum. Bu benim sevdiğim bir şey. Kendi hızımı buluyorum" şeklinde konuştu.

FAVORİLERİ FRANSA VE İNGİLTERE

Montella, Avrupa Şampiyonası'nın favorilerinin Fransa ve İngiltere olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Fransa çok güçlü bir takım. Kazanmaya da alışık bir takım. Fransa kadar güçlü diğer bir takım İngiltere, Belçika ya da evinde oynama avantajına sahip Almanya gibi başka takımlar da söyleyebilirim. Eğer şampiyonaya katılmayı başarırsa İtalya, ya da tarihlerinde büyük hedeflere alışık Hırvatistan gibi takımlar."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF'nin açıklamasına yanıt!
Kulüpler Birliği, Maslak'taki ofiste bugün bir araya geldi. Kulüpler Birliği ...
Cengiz Ünder, Ludogorets maçında görev istiyor
UEFA Konferans Ligi'nde Ludogorets ile karşılacak Fenerbahçe'de Cengiz ...
TFF'den gündeme ilişkin açıklamalar
Türkiye Futbol Federasyonu, son günlerde ortaya atılan iddialara yanıt ...
 
UEFA ülke puanı sıralamasında son durum ne? Güncellenen rakamlar...
UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray'ın dün gece Bayern ...
Thomas Tuchel'den Galatasaray ifadeleri
Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel kazandıkları Galatasaray maçı ...
Ancelotti, Arda Güler'i neden oyuna almadığını anlattı
Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nde Braga'yı 3-0 mağlup ettiği maçın ardından ...
 
Okan Buruk, Carvalho Nobre'ye sert tepki gösterdi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-1 mağlup oldukları Bayern Münih ...
Cimbom'da Sacha Boey büyük iş çıkardı
Galatasaray'ın Fransız yıldızı Sacha Boey yükselen form grafiğiyle dikkatleri ...
Beşiktaş'ın yeni transferleri beklentileri karşılayamadı
Beşiktaş yaz transfer döneminde yaptığı transferlerle Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Kuzey Kore
Eczacıbaşı
TV8
Chloe Loughnan
emrah yılmaz
uzaktan çalışma
Endonezya
harç