E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ve TFF Sessizliğini Bozdu ! 

Gaziantepspor - Diyarbakırspor maçı sonrasında yaşanan olaylar ve ardından yapılan tartışmalarla ilgili sessizliğini bozan TFF, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

3.11.2009 - 22:46
Ve TFF Sessizliğini Bozdu !

Turkcell Süper Lig'in 11. haftasında oynanan Gaziantepspor - Diyarbakırspor maçı sonrasında yaşanan olaylar ve Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer'in yaptığı açıklamanın yankıları sürüyor.

Yaşanan olaylar ve ardından yapılan tartışmalarla ilgili sessizliğini bozan Türkiye Futbol Federasyonu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. TFF'den yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi;

''Türkiye Futbol Federasyonu, 1 Kasım 2009 tarihinde Gaziantep'te oynanan Gaziantepspor - Diyarbakırspor Turkcell Süper Lig müsabakası öncesinde, sırasında ve sonrasında yaşanılan tüm olayları detaylı olarak ele almıştır. TFF Hukuk Müşavirliği söz konusu maçın; emniyet görevlileri tarafından çekilmiş görüntülerini, maçın temsilcilerinin kendi video kayıtlarını, yayıncı kuruluşun temin ettiği tüm görüntülerle birlikte maçtan sonra ulusal düzeyde yayın yapan tüm kanalların müsabaka ile ilgili görüntü ve haberlerini, maçın temsilcilerinin raporlarını kapsamlı bir şekilde inceledi.

Söz konusu incelemenin sonucunda; özellikle maç sırasında iddia edildiği gibi Diyarbakırspor Kulübü aleyhine ayrımcılık içeren bir tezahürat ya da slogana rastlanmadığı tespit edilmiştir. Bununla birlikte; karşılaşmadan 8 dakika önce ve sona ermesinden 5 dakika sonra, çok az sayıdaki Gaziantepspor seyircisinin çok kısa süreli olarak "Kahrolsun PKK" sloganı attığı saptanmıştır.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak, sahalarımızda yaşanan tribün olayları ile futbol dışı tüm eylemlerin ebediyen sistem dışında kalması için çalışmalar yürütüyor ve bu konulara daha önce görülmemiş bir hassasiyet gösteriyoruz. Tam 1 ay önce TFF Disiplin Talimatı'nın 52. Maddesine eklediğimiz yeni bir fıkra ile de "etnik veya bölgesel ayrımcılık içeren ya da herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını suç failleri veya suç örgütleriyle özdeşleştirecek şekilde toplu olarak ve devamlılık arz eden bir biçimde tezahürat yapılması"na para, saha kapatma, seyircisiz oynama ve puan indirme cezaları getirdiğimizi hatırlatmak isteriz.

Ülkemizin en çok takip edilen sporu olan futbol, doğası gereği heyecan içeren ve her türlü sonucu bünyesinde barındıran bir daldır. Profesyonel liglerde görev yapan tüm kulüplerin yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu olarak gösterdiğimiz bu kararlı yolculukta en önemli paydaşımız durumundadır. Başta kulüp yöneticileri olmak üzere futbol ailesinin tüm bireylerini bir kez daha sağduyuya davet ediyoruz.

Mevcut sporda şiddet yasasının değiştirilmesi ve sporda şiddetle mücadele konusunda radikal çalışmalar başlatmaya kararlı olan Türkiye Futbol Federasyonu, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Faruk Nafız Özak'ı da bu konudaki hazırlığı konusunda bilgilendirmiş ve olayların daha geniş bir bakış açısıyla ele alınması konusunda görüş birliğine varılmıştır. Köklü çözüm önerilerini hazırlayan TFF ile birlikte Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Kulüpler Birliği'nin de dahil olduğu platformda ortak sonuçların çıkacağı toplantının bu hafta içinde yapılacağını ümit ediyoruz.

Dünkü maçta, bitiş düdüğünün ardından sahaya girerek maçın hakemine fiili saldırıda bulunmak isteyenler arasında özellikle Diyarbakırspor Kulübü idarecileri bulunması, bizleri derinden üzmüştür. Köklü geçmişi ile Türk futbolunun önemli kurumlarından biri olan Diyarbakırspor'un idarecilerinin de bundan sonraki açıklamalarında serinkanlı bir tutum sergileyeceklerine inanıyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu güzel oyuna saha dışı etkenlerle müdahale edilmesine ve zarar verilmesine şimdiye kadar nasıl müsaade etmediysek bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz. Ve bu konuda çıkardığımız talimatların sürekli takipçisi olduğumuz gibi bu talimatların ihlalinde de gerekenin yapılacağını bir kez daha vurgulamak isteriz. Tüm bunların ışığında başta Diyarbakırspor Kulübü Başkan ve yöneticileri olmak üzere tüm futbol kamuoyunu soğukkanlı olmaya davet ediyoruz.''

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Şinasi 28 Ekim 2009 Çarşamba 03:39

Meclise gelecek PKK'lıları önce sorgulayın. Sonra askerliklerini yaptırın, sonra vatandaşlık hakkı olan dilekçeyi kullandırın. Bu ülkenin vatandaşı olamayacak olan bu kişiler nasıl dilekçe kullanır? PKK devlete karşı bir örgüt değil mi? Bu vatan için ne yaptılar, vergi mi ödediler, bir çivi mi çaktılar? Aksine, devletin bekasına karşı silah alıp dağa çıktılar. TBMM'nin başına hukuktan anlıyor, birliği sağlayacak diye böyle bir başkan nasıl verilir? Alsın o dilekçeleri...

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SÜPER LİG’E DÜŞEN BOMBA: DİYARBAKIRSPOR LİGDEN ÇEKİLME KARARI ALDI!
Gaziantepspor deplasmanında alınan 2-1'lik mağlubiyetten sonra açıklama ...
Terim’e Yemekli Uğurlama
Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, görevinden ayrılan Milli Takımlar ...
Fenerbahçe’nin Eski Kalecisinden Anlamlı Turnuva
Fenerbahçe’nin eski kalecisi Toni Schumacher, Antalya’nın Manavgat ilçesinde ...
 
Galatasaray’da 104. Kuruluş Yılı Kutladı
Galatasaray Kulübü’nün 104. kuruluş yılı etkinlikleri, Galatasaray Lisesi’nde ...
Hakan Şükür: Göreve Hazırım
Milli Takım'daki teknik direktör arayışıyla ilgili konuşan ünlü futbolcu ...
Dünyanın En Ünlü Yalancısı O
Fenerbahçe’nin tecrübeli çalıştırıcısı, Alman haber sitesi News.de’nin ...
 
Trabzonspor Teknik Adam Aramıyor
Trabzonspor Yönetim Kurulu, herhangi bir teknik adam ile temasa geçilmediği ...
Beşiktaş Kötü Yönetiliyor
Beşiktaş Kulübü’nün 2010 yılı Ocak ayında yapılacak olağan seçimli genel ...
Ermenistan Maçı UEFA.com’un Manşetinde
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
ygs puan hesaplama
Mesut Bakkal
Ahmet Kaya
Devlet Bahçeli
yargıtay
Numan Kurtulmuş
karadeniz
Çanakkale Savaşları