E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

VE BEKLENEN GÜN GELDİ Ergenekon İddianamesi Açıklanıyor

Ümraniye'deki bir gecekonduda 27 el bombasının ele geçirilmesiyle başlayan Ergenekon soruşturmasında sona gelindi.

14.07.2008 - 03:23
VE BEKLENEN GÜN GELDİ

Ümraniye'deki bir gecekonduda 27 el bombasının ele geçirilmesiyle başlayan Ergenekon soruşturmasında sona gelindi.

BÜYÜKANIT'I ERUYGUR MU KARALADI?

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt hakkındaki karalama kampanyasının bazı emekli paşalar tarafından organize edildiği ileri sürüldü. Radikal'in Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, Şener Eruygur'un Büyükanıt'ı devre dışı bırakarak Genelkurmay Başkanı olmak istediğini yazdı.

GİZLİ TANIK: KALPAKLI DARBE YAPACAKTIK

Ergenekon iddianamesinde 20 gizli tanığın ifadesine yer verildiği ileri sürülüyor. İtiraflardan biri 2007'deki ulusalcı mitinglere ilişkin. İddiaya göre, Ankara'daki mitinge bazı silahlı kişiler katılacak ve kalpak takan bu grup Meclis'i işgal edecekti. Ancak yeterli destek gelmeyince plandan vazgeçildi.

 

 

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede kod numaraları verilmiş 20 gizli tanığın ifadeleri yer alacak. Tanık ifadelerinde somut olaylar ve yapılmak istenenler bulunuyor. Bunlardan birisi de 2007 yılında yaşanan ulusalcı mitinglere ilişkin. Gizli tanığın savcı Zekeriya Öz'e verdiği bilgiye göre ulusalcılar, Cumhuriyet mitingleri düzenlenirken darbe planı yapmış; ancak bekledikleri desteği bulamayınca vazgeçmiş. İşçi Partisi üyesi 'gizli tanığın' ifadesine göre, cuntacılar 2007 yılında 'kalpaklı-bereli' bir darbe planı yaptı. Ergenekoncular 27 Mayıs ihtilalinde harbiye öğrencilerinin Meclis'e yürümesini örnek aldı. Planlara son rötuş Karaköy'deki Türk Ortodoks Kilisesi'nde atıldı. Toplantıya Ergenekon operasyonu nedeniyle tutuklanan birçok isim katıldı.

Gizli tanığın ifşaatları, ulusalcıların Cumhuriyet mitinglerine adam toplamak için neden bu kadar uğraş verdiğini de açıklıyor. Plana göre Ankara'da düzenlenen ulusalcı mitingde alana 10 bin kalpaklı ve 10 bin kırmızı bereli şahıs yerleştirilecekti. Berelilerden bazılarında uzun namlulu silahlar bulunacak ve verilecek işaretle bereler ve kalpaklar aynı anda takılacaktı. Mitinge katılan emekli askerler en ön safta yer alacak ve hepsinin başında da kalpak olacaktı. Kalabalık öndekilerin yönlendirmesiyle toplu halde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne doğru harekete geçecek ve Meclis işgal edilerek 'devrim' gerçekleştirilecekti. Tanık ifadesine göre Meclis Muhafız Birliği'ni de kalabalığın önünde bulunan üst rütbeli emekli askerler durduracak, yine kalabalığın içinde halen görevde olan personel de yer alacaktı.

Bir başka korkunç iddia da, kargaşanın çıkması için 15 kişiye sahte polis kıyafeti giydirilerek kalabalığın üzerine ateş açtırılması. Böylece 'emniyet Atatürkçülerin üzerine ateş açtı' denilerek polise iftirada bulunulacaktı. Meclis işgali bazı TV kanallarından canlı yayınlanarak 'bu iş bitti' mesajı verilecekti.

'Devrim' mahkemesi kurulacakmış

Tanığın ifadesine göre, darbenin ardından Hıyanet-i Vataniye Kanunu yeniden hayata geçirilerek İstiklal Mahkemelerinin kurulması da planlanmış: "Binlerce insan sorgusuz sualsiz bu mahkemeler aracılığıyla ortadan kaldırılacaktı. Listeler bile hazırlanmıştı." Hatırlanacağı gibi Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı emekli Albay Mehmet Fikri Karadağ, silah üzerine ettikleri yeminin medyada yer alması üzerine düzenlediği basın toplantısında ellerinde 13 bin 500 kişilik hain listesi olduğunu ve zamanı gelince bu kişilerden hesap sorulacağını söylemişti.

İddianamede 20 gizli tanık var

İstanbul Ümraniye'deki bir gecekonduda 2007'de ele geçirilen el bombalarıyla başlayan Ergenekon soruşturmasının iddianamesi bugün açıklanıyor. Merakla beklenen iddianame, hükümet devirme planları yaptığı iddia edilen terör örgütü ile bu örgütün kurguladığı Danıştay saldırısı ve Hrant Dink suikastı bağlantılarına ilişkin ayrıntılar içerecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmaya ilişkin iddianamede 20 gizli tanığın ifadesi yer alıyor. İddianamede, Ergenekon terör örgütünün İBDA-C ve Hizbullah'la bağlantıları ayrıntılarıyla işleniyor. Bu tanıkların can güvenliği nedeniyle isimleri gizli tutulmak amacıyla rakamlarla kodlanacak.

İddianamede bir ilk de tasnif yönünden yapıldı. Buna göre her bir şüpheli için ne ile suçlandıkları, hangi suçlamayla tutuklandıkları, eylemleri, ifadeleri gibi ayrıntıların yer alacağı 5 ayrı bölüm bulunacak. Böylece iddianamede yer alan alt bölümler 425'i buldu. İddianamede önemli şüphelilerin bazılarına ise 150 sayfa ayrıldı. Emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile son dalga gözaltı sanıkları hakkındaki bölüm daha sonra eklenecek. Halen takip altında olanlara ilişkin bilgiler gizlenecek. İddianamede, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi ve Danıştay saldırısına da yer verildi. Danıştay saldırısına 60 sayfa ayrılan iddianamede, bu eylemlerden 'ülkede kaos yaratacak eylemler' diye söz edildi.

YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
totem 7 Temmuz 2008 Pazartesi 

sayın vatandaş neden gerçeklerin dillndirilmesi sizleri bukadar geriyor sanki isveçte veya isviçrede yaşıyoruz darbe planlarına komik demek dahada komik yaa bu ülke kaç darbe gördü şimdiyekadar bir vatandaş darbeyi nasıl savunur bunu anlayamıyorum eğer iktidardakiler birinin güdümünde ve kötü ise bunun yolu ilk seçimde onu indirmektir darbe ile değil. ama sahi bu memleketin yüzde sekseni aptal ve kör birtek sizler herşeyi görüyorsunuz. nezaman demokrasiyi öğreneceğiz?

Yorumu oyla      18      10  
Kutluk Kargaoğlu 7 Temmuz 2008 Pazartesi 

CUMHURİUET Savcıları artık bu taraf denen mütareke gazetesi ve yöneten ali kemal kılıklı adamlardan devleti bölmek satmak peşkeş çekmek ve iddia attiği şeylerin kanıtlarını ve kaynaklarını sormak zorundadır. Bu hesabı soracak bir vatan sever Cumhuriyet Savcısı yok mu, bu ülkede.

Yorumu oyla      18      10  
mit 7 Temmuz 2008 Pazartesi 

cühela atıf.okuduğunu mu anlamıyorsun,yoksa herkes seninle aynı fikri mi taşısın istiyorsun?anlama kapasitesini birazcık zorlamadan,yorumumu adam gibi okumadan,seviyesizce yorum yapıyorsun.bir daha oku bakalım dabe yapılsın,veya istiyorum gibi birşey var mı?amaan ne diye senin gibi cahile vakit harcıyorumki.

Yorumu oyla      18      10  
Pehlivan47 7 Temmuz 2008 Pazartesi 

Bir varmış bir yokmuş, bir gün Paşa Tolon "Ay ışıgı" nda en sevdiği atı "Sarıkız" a binip gezmek istemiş. Askerlerine getirin benim "Eldiven" lerimi ve "Çizmelerimi" demiş... Ay ışığı, Sarıkız, Eldiven tamam. Sıra Çizme de mi ?

Yorumu oyla      18      10  
vatandaş II 7 Temmuz 2008 Pazartesi 

Budalalık,olaylara at gözlüğü ile bakmak ve ketum bir ön yargı ile tavır almak,kendini illa bir tarafa yamamak,kula teslim olmak,bilgisizken fikir sahibi olmak,akıl ve vicdandan yoksun olmak,tanımadığın insanlara çamur atmak,akıl ve gerçek en yalın hali ile ortada iken kafasını çevirip başka yöne bakarken ona inanmamakta diretmektir.Nankörlük ve riyakarlık da budalalığın kardşleridir.Atıf rumuzlu yorumcu: Allah senin gibilere insaf ve izan,üstüne de vicdan verir inşallah.Ama hiç ümidim yok.

Yorumu oyla      18      10  
ATIF 7 Temmuz 2008 Pazartesi 

Gerizekalılığın ve budalalığın luzumu yok diyelimki hükümet başarısız bir şeyi başaramıyor bunu önlemenin yolu DARBE yapmak mı EY GÜZEL ALLAHIM, sen aklı olmayanlara akıl ve fikir ver insanları şaşırtma.

Yorumu oyla      18      10  
Kürşat Yerlikaya 7 Temmuz 2008 Pazartesi 

Vatandaş rumuzu ile yazan arkadaş tam tarif etmiş bu mevkuteyi.Bir zamanlar da bazı cerideler yazardı.İmamın biri kız kaçırdı vb.İmam kimdir,olay nerede olmuştur belli değildi-olmazdı.Şimdi de kırmızı-beyazlı kökenleri belli olan milletin karşısında turuncu renkli,kökleri başka yerde olanlar aldıkları emirlerin gereğini yerine getiriyorlar.Orduyu sipere çekmek,vatanseverleri susturmak-korkutmak için durmadan karalıyorlar

Yorumu oyla      18      10  
fatih 7 Temmuz 2008 Pazartesi 

bu bilgilerin insanımızla paylaşılması çok güzel ama biz çok çok hemde hepsinin kamuoyu ile paylaşılmasını ve bu konuda bilinçlenecek halkımızın bundan sonra olayları iyi irdelemesini, gaza gelmemesini sağlayacaktır.

Yorumu oyla      18      10  
deniz 7 Temmuz 2008 Pazartesi 

hakikaten neden biride çıkıp demiyor ki.tahtaya kaldırıp;bu insanları darbe planlarına iten nedenleri sayana 100 puan vericem demiyo:)ya warya ağlanacak halimiz var ama bu tarafa teşekkür ederim sayesinde gülecek nedenlerimiz çıkıyor.iyice uçmuşlar dur diyebilen yok!taraf gazetesinede dava açmak lazım.yargılananlar bile yargılanma nedenlerini bilmiyorlar sen kim oluyorsunda bizim gizliliğimizin içine ediyorsun diye:)

Yorumu oyla      18      10  
vatandaş 7 Temmuz 2008 Pazartesi 

Arap yemlemeli-tarikat destekli-insansal gıdalı-Soros harçlıklı-emperyalist faşist kafalı muzır yayın organı.İftiranın,jurnalin belgesini icad eden bir korkutma,kışkırtma,alçaltma politikası ile yayın yapmayı gazetecilik mi sanıyorlar?Onlarda Osmanlı İmp.luğunun son dönemindeki irticai,hain ve satılmış İstanbul matbuatının genleri tekrar hayat bulmuş durumda.Onlar,şıhların kandırdıkları müritler gibi ancak cahil ve şartlanmış,beyni yıkanmış insanları galeyana getirmeyi erdem sanırlar.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
TURKTIME’IN ULAŞTIĞI BARZANİ’NİN ÇANTACISININ ŞOK BAĞLANTILARI TERCÜMAN’DA
Uzun süredir Barzani adına ihalelerde çantacılık yapan stratejist A.Ç.’nin ...
PARTİMİ ERGENEKON'UN İÇİNE ÇEKMEK İSTEDİLER AMA PROVOKASYONU BOŞA ÇIKARDIM!
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu: "Bizi ısrarla olayların içine çekmek istediler. ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
İsrail
AB
Mersin İdmanyurdu
Tedavi
poyraz karayel
Endonezya
madenci
Melo