Devrik Mısır lideri Hüsnü Mübarek ile Berlusconi arasında bir paralellik bulunup bulunmadığıyla ilgili bir soruyu Eco, “Entellektüel bir açıdan yaklaşmak gerekirse, özgür seçimlerle iktidara gelen Hitler ile karşılaştırılabilir” diye yanıtladı.
İtalyan Kültür Bakanı Sandro Bondi, Eco gibi bir kültür adamının, bu tür provokatif bir karşılaştırma yapmasının, milyonlarca İtalyan’a yönelik bir hakaret olarak niteledi. Hitler, 1933 yılında seçimle iktidara geldikten sonra parlamentoyu feshetmişti. (hürriyet)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...