Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile müzakere sürecinin Kiev tarafından kesildiğini belirterek, İstanbul, Anchorage ve sahadaki gerçekler temelinde barış görüşmelerine hazır olduklarını bildirdi.
KESİNTİYE UĞRAYAN SÜREÇ İÇİN YENİ MÜZAKERE ÇAĞRISI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümet yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Ukrayna ile yürütülen müzakere sürecinin Kiev yönetiminin girişimiyle kesintiye uğradığını ifade etti. Rusya’nın barış görüşmelerine açık olduğunu vurgulayan ve sürecin daha önce mutabık kalınan çerçeveler ile sahadaki mevcut durum üzerinden ilerlemesi gerektiğini aktaran Putin, "Rusya, Ukrayna ile İstanbul’da varılan mutabakatlar temelinde barış görüşmelerine hazırdır. İstanbul’da varılan anlaşmalar, Anchorage’da ele alınan usuller ve en önemlisi sahadaki gerçekler temelinde" dedi.
UKRAYNA'NIN SALDIRILARI DİPLOMASİ İHTİMALİNE BAĞLANDI
Toplantıda sahadaki askeri hareketliliğe de değinen Rusya lideri, Ukrayna'nın faaliyetlerini olası bir diplomasi sürecine bağladı. Putin, Ukrayna’nın durdurulan barış müzakerelerinin yeniden başlaması ihtimaline karşı, Rusya içindeki saldırılarla kendisi için daha elverişli koşullar oluşturmaya çalıştığını ileri sürdü.
İSTANBUL VE ANCHORAGE TEMASLARINDA TASLAK METİNLER HAZIRLANDI
Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında geçen yıl İstanbul'da gerçekleştirilen üç tur barış görüşmesi neticesinde büyük çaplı esir takasları yapılmış ve olası barış anlaşmasına yönelik tarafların pozisyonlarını içeren taslak metinler hazırlanmıştı. Bu sürecin ardından Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya devlet başkanları, ABD'nin Alaska eyaletindeki Anchorage kentinde bir araya gelerek yirmi maddelik bir barış planı ortaya koymuştu.
BÖLGESEL ÇATIŞMALAR DİPLOMATİK SÜRECİ ASKIYA ALDI
Önceki diplomatik temasların devamı niteliğinde, ABD'nin arabuluculuğunda Moskova ve Kiev heyetleri bu yılın başlarında Abu Dabi ve Cenevre'de üç tur barış görüşmesi daha gerçekleştirmişti. Ancak söz konusu müzakere süreci, ABD ve İsrail ile İran arasında başlayan savaş nedeniyle durduruldu.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...