E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Türkiye Tarihinin En Büyük Krizi 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, küresel ekonomik krizin, Türkiye tarihinin en büyük krizi olduğunu belirterek, “Türkiye’de birçok alanda sinyaller veriliyor” dedi.

16.01.2009 - 23:03
Türkiye Tarihinin En Büyük Krizi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, küresel ekonomik krizin, Türkiye tarihinin en büyük krizi olduğunu belirterek, “Türkiye’de birçok alanda sinyaller veriliyor” dedi.

EN AĞIR EKONOMİK KRİZ
Tunceli’de ‘Küresel Ekenomik Kirizin Türkiye’ye Etkileri’ konulu konferansa katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkede ekenomonin iyi gitmediğinin görüldünü vurgulayarak şöyle konuştu:

“Dünya, var olduğu tarihten bu tarafa en ağır ekonomik krizi yaşıyor. Bundan Türkiye’nin de etkilenmemesi düşünülemez, Türkiye de bundan etkileniyor ve etkiler devam ediyor. 2001'de yaşanan ekonomik krizde Türkiye ekonomisi çok büyük yaralar alarak eksi rakamlara indi.

2004'te yakalanan siyasi istikrar sayesinde ekonomi tekrar canlanarak yine yükseldi, en üst seviyelere tırmandı. Ancak 2005 ve 2006'da bir duraklama dönemine giren ekonomide bir beklenti süreci başladı. 2007’den itibaren ekonomide tekrar düşüş başladı ve 2008'de bütün dünyayı etkileyen ekonomik kiriz Türkiye’yi de etkileyerek ekonomide tekrar düşüş başladı ve alt seviyelere indi. Ekonomide giderek küçüleme devam ederken, 2008'in son çeyrek rakamları hala çıkmadı. Ancak sıfır seviyelerinde çıkacağını düşünüyorum.”

"DAHA AZ İŞ YAPIYORUZ"
Hisarcıklıoğlu, Türkiye ekonomisinin iç piyasa durumunda da ciddi sinyaller verildiğini belirtti, “İç piyasada durum nedir diye baktığımda Türkiye’de kasım ayında KDV tahsilat oranı eksi 21 olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam şunu göstermekte; demek ki geçen yıla göre daha az iş yapıyoruz. Yani işler çok kötü gidiyor anlamı çıkıyor” dedi.

Türkiye’nin bugün bulunduğu ekonomik ortamdan çıkması için öncelikle istikrarlı siyasi ortamın olması gerektiğini, belirterek. acilen değiştirilmesi ve yenilenmesi gereken bazı durumların olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye bu ekonomik krizden istikrarlı bir siyasi yapı ile düze çıkabilir ve yeni bir Anayasa yapılmalıdır. Türkiye ekonomide düze çıkması için mutlaka siyasi istikrar sağlamalı ve şu ana başlıklarda değişiklikler yaparak ekonomide yükselişi sağlayabilir. Nedir bu başlıklar? Anayasanın yenilenmesi, siyasi partiler ve seçim kanunlarının yenilenmesi, hukuk-yargı- mevzuat reformu, kamu yönetimi reformu, kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması, kamu yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirlik, kamu personel reformu ile yolsuzluk ve israfla etkin mücadele. Bu konuların hepsi birbiriyle bağlantılıdır. Biri olmadı mı diğerini uygulamak olmuyor. Ekonomi bu değişikliklerin yapılmasıyla ancak düzelir.”

MARKALAŞMA ÖNEMLİ
Hisarcıklıoğlu, illerde ekonomik kalkınmanın daha iyi sağlanması için mutlaka teşvik ve KOBİ kredilerinden yararlanılması ve markalaşmaya gidelmesi gerektiğini savundu. Hisarcıklıoğlu, Tunceli balının markalaşması halinde kent ekonomisine büyük yarar sağlayacağını da belirtti.

Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fidan Aydın, daha soar Hisarcıklıoğlu’na Tunceli’nin organik balından hediye etti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kriz Google'ı da Vurdu
Google Başkan Yardımcısı Laszlo Bock, bir bloga yazdığı açıklamada, ekonominin ...
Merkez Faiz Oranlarını Düşürdü
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, borçlanma ve borç verme faiz oranlarını ...
Kamu İşçisinin İkamiye Tarihi
Kamuda çalışan işçilerin ikramiyelerinin ilk yarısı 30 Ocak 2009'da, diğer ...
 
SPK Yeni Bir Tür Yatırım Fonu Kuruyor
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Turan Erol, kurulun ilk kez ulusal ...
Doğalgaz İndirimi Ay Sonunda
Enerji Bakanı Hilmi Güler, doğal gazdaki indirimin ay sonunda açıklanacağını söyledi..
KESK'ten Meydanlara İnme Tehdidi
Evren, kamu emekçilerinin temel ihtiyaçlar düzeyinde yüzde 30’a varan ...
 
Unakıtan'dan Kriz Bombaları
Maliye Bakanı Unakıtan, önemli açıklamalar yaptı.
İhale Kaçırmak İstemeyenlerin Yeni Adresi
Gelişen teknoloji ile ihaleleri takip etmek artık çok kolay.Türkiye kapsamında ...
Doğalgazda İşler Yine Karıştı
Ukrayna, Rus doğalgazının Türkiye'ye de gaz sağlayan Sudja-Orlovka hattından ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
ygs
konya
DEAŞ
Tedavi
Dilma Rousseff
Brezilya
Devlet Bahçeli
Necmettin Erbakan