E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Turist getirene 6 bin dolar! 

Ülkemize Turist Getiren A Grubu Seyahat Acentalarına Destek Sağlanması Hakkında Kararın Uygulama Usul ve Esaslarına Dair Tebliğ Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

5.04.2016 - 13:51
Turist getirene 6 bin dolar!

Seyahat acentaları, destekten yararlanmak için 1-30 Nisan arasındaki  uçuşlara ilişkin en geç 1 Ağustos, 1-31 Mayıs arasındaki uçuşlara ilişkin 31  Ağustos mesai saati bitimine kadar başvuracak. 

Ülkemize Turist Getiren A Grubu Seyahat Acentalarına Destek Sağlanması  Hakkında Kararın Uygulama Usul ve Esaslarına Dair Tebliğ Resmi gazete'de  yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde, havayoluyla Türkiye'ye turist getiren (A) grubu seyahat  acentalarına sağlanacak desteğe ilişkin usul ve esaslar yer aldı.

Buna göre, destekten en az 100 yolcusu bulunan bir uçak ile Antalya  Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum havalimanlarına  tarifeli ve tarifesiz, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer havalimanlarına  tarifesiz uçakla Türkiye'ye tek başına veya birlikte turist getiren seyahat  acentaları yararlanacak.

Destekten İran’dan yine bu havalimanlarına ulaşmak üzere Türkiye’deki  diğer havalimanları üzerinden gerçekleştirilen kapalı grup uçak seferiyle tek  başına veya birlikte turist getiren seyahat acentaları da faydalanacak.

İçerisinde en az 100 yolcuyla tarifesiz sefer yapan bir uçak,  yolcularını bu havalimanlarından farklı ikisine indirmesi halinde de destekten  yararlandırılacak.

Seyahat acentası bir uçakta getirdiği toplam yolcu sayısı 11'den az  olması halinde destekten yararlanamayacak.

Turist getirme niteliği taşımayan hac, Umre ve benzeri  organizasyonlarla gerçekleştirilen uçak seferleri de destek kapsamı dışında  olacak.

UÇAK BAŞINA 6 BİN DOLAR
Bu çerçevede 1 Nisan 2016 saat 00.00'dan 31 Mayıs 2016 saat 23.59'a  kadar, yerel iniş saatleri esas alınarak tarifeli ve tarifesiz turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentalarına uçak başına 6 bin dolar destek  verilecek.

Tarifesiz ortak uçuş olması halinde, her bir seyahat acentasına  verilecek destek tutarı, o seyahat acentasının getirdiği yolcuların, seyahat  acentaları tarafından getirilen toplam yolculara oranı esas alınarak  hesaplanacak.

Tarifeli bir uçakta bir veya birden fazla seyahat acentası tarafından  getirilen turistin bulunması halinde her bir seyahat acentasına verilecek destek  tutarı, o seyahat acentalarının getirdiği yolcuların uçaktaki toplam yolculara  oranı esas alınarak belirlenecek.

Yolcuları tek bir seyahat acentası tarafından getirilen seferlere  ilişkin talepler öncelikle sonuçlandırılacak.

Seyahat acentaları, 1-30 Nisan 2016 tarihleri arasındaki uçuşlara  ilişkin en geç 1 Ağustos 2016 tarihi mesai bitimine kadar, 1-31 Mayıs 2016  tarihleri arasındaki uçuşlara ilişkin en geç 31 Ağustos 2016 tarihi mesai  bitimine kadar bakanlık evrak kaydına giriş yapacak şekilde başvuruda bulunacak.  Bu tarihlerden sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

'ÖDEMELER TL OLARAK YAPILACAK'
Bakanlıkça, yapılan inceleme neticesinde desteklemeden yararlanması  uygun görülen seyahat acentasına, takip eden ayın 15’ine kadar ödeme yapılacak.

Ödemeler; ibraz edilen belgedeki giderlerin ödeme belgesi tarihindeki  gösterge niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kurları listesinde yer  alan döviz alış kurları esas alınarak Türk Lirası cinsinden yapılacak.

Milliyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Vergi cennetleri'
"Panama belgelerini" ortaya çıkaran ICIJ Direktörü Gerard Ryle, belgelerde ...
'Senetli konut alırken mağdur olmayın'
TÜSODER Genel Başkan Yardımcı Kolçak, konut kredisinde faiz oranlarının ...
Karayollarında vergi gelirleri, harcamaları 3'e katladı
Araçlardan ve köprü-otoyol gelirlerinden sağlanan vergiler, 2015 yılında ...
 
Enflasyonda yıl sonu hedefine ulaşılacak!
Kalkınma Bakanı Yılmaz, enflasyon rakamlarına ilişkin, "Dolar kurunun ...
3 liraya altın kartvizit!
1 liralık dünyanın en külçe altınının piyasaya sunulmasının ardından kişiler ...
Türkiye ilk kez negatif enflasyonuyla tanıştı!
Enflasyon, TÜİK'in 1983 yılından bu yana açıkladığı veriler dikkate alındığında, ...
 
Dolar/TL 2,81'in altına geriledi!
Dolar/TL, mart ayı enflasyon verisinin iyimserliğiyle 2,81'in altına geriledi.
Borsada 9,5 ayın yüksek kapanışı!
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü yüzde 1,84 artışla 9,5 ayın ...
Kamu yatırımı İstanbul'a yapılıyor!
Türkiye ekonomisinin en önemli merkezi olan İstanbul, kamu yatırımları ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
Recep Tayyip Erdoğan
Beyaz Saray
Joachim Löw
Mersin İdmanyurdu
Ezgi Mola
İstihdam
deprem
Avustralya