İsrail Başbakanı Netanyahu, 4 İsrail askerinin ölümünün ardından yaptığı açıklamada, "İsrail, askerlerimize veya topraklarımıza yönelik saldırıları sineye çekmeyecek. Hizbullah bu saldırılar için çok ağır bir bedel ödeyecek" dedi.
İsrail Savunma Bakanı Ysrael Katz ise Lübnan'ın güneyinden çekilmeyeceklerini duyurdu ve "Her türlü saldırıya sert yanıt verilecek" dedi.
ÖN İMZA ATILDI, MÜZAKERELER ERTELENDİ
ABD ve İran 14 maddelik ilk mutabakat zaptını karşılıklı olarak imzaladı. Anlaşmaya Lübnan'daki saldırıların durması da dahil edildi. Fakat İsrail, işgal ettikleri bölgelerden çekilmeme konusunda ısrarcı tavrını koruyor. İsrailli yetkililer, ABD'nin İran'la bir anlaşmaya varmasına çok tepkili ve bu gelişme "İran kazandı, İsrail kaybetti" şeklinde yorumlanıyor.
Öte yandan bu sabah İsviçre'nin Cenevre kentinde başlayacak müzakere sürecinin ertelendiği duyuruldu.
Trump, Lübnan'a saldırmaya devam etmesi nedeniyle Netanyahu'ya "Muhakeme yeteneğinden yoksun" demişti.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...