E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

TÜRBANLILAR ODTÜ'YÜ ZATEN KAZANAMAZ 

ODTÜ Rektörü “Ben 40 yıllık öğretim üyesiyim, çocuk değilim" dedi ve Türkiye'de türbanlıların ODTÜ ve Bilkent'e girecek kadar puan alamadıklarını iddia etti.

21.09.2007 - 08:34
TÜRBANLILAR ODTÜ YÜ ZATEN KAZANAMAZ

 
ODTÜ Rektörü Prof. Ural Akbulut, başörtülü öğrencilerin ODTÜ veya Bilkent gibi üniversiteleri kazanamadıklarını ancak Açık Öğretim Fakültesi'ni okuyabildiklerini iddia etti. Akbulut'un sözlerine sert tepki gösteren İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula, “Rektör saçmalıyor” dedi.

TV8'de Erkan Tan'ın hazırlayıp sunduğu “Erkan Tan ile Başkent'ten” isimli programa katılan ODTÜ Rektörü Prof. Akbulut, başörtülü öğrencilerin katsayı problemi yüzünden yurtdışında okumak zorunda kaldıklarının hatırlatılması üzerine “Türbanlılar ODTÜ'ye girecek kadar puan alamıyor” dedi.

ODTÜ'YE GİRECEK PUAN ALAMIYORLAR 

Akbulut şöyle konuştu: “Ben 40 yıllık öğretim üyesiyim, çocuk değilim. Türkiye'de türbanlılar ODTÜ'ye Bilkent'e girecek kadar puan alamıyor. Bu öğrenciler, bu üniversitelere girip türbandan dolayı okullarını bırakarak başka ülkelere gitmiyorlar. Genelde bu öğrenciler Açık Öğretim'e giriyorlar. Buradaki düzgün üniversiteleri kazanıp bırakıp yurt dışına giden yok.”

Akbulut'un sözlerine tepki gösteren ÖNDER Başkanı Sula, “Rektör saçmalıyor” dedi. Sula sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu çok da bilmiş bir edayla da söylüyor. Öğretim üyesiyim, bu işin erbabıyım diyor ve başörtülülere hakaret ediyor. Kaç tane başörtülü kız tanımış bu rektör. Kaç tanesiyle aynı ortamda bulunmuş. Böyle saçma sözler mi olur? Bu cümlenin içinde zımnen şu var: Aklı başında, uyanık ve zeki insanlar başlarını örtmez. Geri zekalı ve aptallar başını örter. Başını örtenler onun okulunu kazanamıyorlarmış, boşuna yaygara koparıyorlarmış. Bunu söyleyen bir üniversitenin rektörü ve biz buna çocuklarımızı emanet ediyoruz. Başını örtenlerin bir bölümü imam hatip mezunu. Başka okullarda okuyup başını örtenler de var tabi. Bunlar okul sıralarında bu katsayı engelinden dolayı büyük bir stres altında okuyorlar. Bu sıkıntılara rağmen 280 puan üzerinde ham puan alan yüzlerce öğrenci bize başvuruyor ki bu puanla Türkiye'de girilemeyecek üniversite neredeyse hiç yok.

AVUSTURYA'DA REKOR KIRDILAR

Bu rektör neye dayanarak hangi anket çalışması yaparak ve ne tür donelerle konuşuyor bilemiyorum. Fakat tüm olumsuz koşullara karşın öğrencilerimiz yüksek puanlar elde ediyorlar. Burada başörtüleriyle okuyamadıkları için ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya Güney Kore ve Avustralya'ya okumaya gidiyorlar. Bunlar mesela Avusturya'da üniversitenin rekorunu kırabildiler. Yüksek lisans dahil üniversiteyi 3 yılda bitiren var. Tıp fakültesini 4.5 yılda bitiren var.”

İyi puanlar aldık ama...

Yasak sebebiyle yurtdışında okumak zorunda kalan öğrenciler, "Türkiye'de örtümüze, Avrupa'da bilgimize bakıldığı için Avrupa'da okuyoruz" dedi. Başörtüsü mağdurlarından Tuğba Balkar, "1998'de ÖSS'ye girdim. Sözel dalda 465 puan aldım. Puanım Boğaziçi Felsefe bölümünü tuttuğu halde, başörtüsü sorunu olduğu için eğitimime devam edemedim ve yurtdışında okumak zorunda kaldım" dedi. Eğitimini Viyana'da sürdüren öğrencilerden Elif Esen ise, 2000 yılı ÖSS'de yabancı dil sınavında 142 puan aldığını ve sıralamaya girdiğini söyledi. Elif Esen, "Puanlarım kesildiği için burslu olarak okuyabileceğim Bilkent'e paralı olarak yazıldım, ancak başörtüsü sorunu nedeniyle okuyamadım." dedi.

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Cevdet Kalat 22 Ağustos 2007 Çarşamba 

75 binlik tiraj kaybı neden sadece Çölaşan'ın kovulmasına bağlanıyor anlamak çok güç. Biri bir tele dokununca herkes aynı telden mi çalmalı? Neden kimse Hürriyet'in üst üste türbanlı milletvekili eşleriyle ilgili yaptığı yayınları bu tiraj kaybında dikkate almıyor? Çünkü bu iki olay da aynı döneme denk geliyor. Yakınlarımdaki Ak Parti'ye oy vermiş olanlardan biliyorum. İşyerine hergün Hürriyet alanlar, bu yayınlardan sonra Hürriyet'i boykot edip, işyerlerine Sabah gelmesini istiyorlar. Türkiye'nin yarısının Ak Parti'ye oy vermiş olduğunu düşünürsek, Hürriyet'teki bu tiraj kaybını da daha doğru okuyabiliriz.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
RAUF DENKTAŞ'TAN GÜL'E TAVIR
KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, başucuna koyduğu 10. Cumhurbaşkanı ...
TSK'NIN 4 HELİKOPTERİ BUHAR OLDU
Jandarma Genel Komutanlığı'nın bakım yapılmak üzere üç yıl önce Rusya'ya ...
 
ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN ERDOĞAN'A AĞIR YAZI
Ertuğrul Özkök AKP'ye karşı ilk kez böylesine sert. AKP'nin rejimi nasıl ...
O GÜN TEZİÇ'İN YÜZÜ KIZARACAK MI?
Ülkenin en önemli Anayasa hukukçularından olan Prof. Erdoğan Teziç'in ...
EVLİLİK 7 YIL OLSUN!
Almanya’da bir politikacı, evlilik akdinin yedi yılla sınırlandırılmasını ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
Torku Konyaspor
AB
Suudi Arabistan
Ukrayna
1. Lig
Cüneyt Çakır
big ben
Vedat İnceefe