Atatürkçü Düşünce Derneği'nin davetleriyle, Anadolu gezilerine çıkan Kanal Türk'ün sahibi Tuncay Özkan, Antakya'da düzenlenen konferansta konuştu. Cumhuriyet mitingleri ile istenilen sonuca ulaşılmasa da bir basamak elde ettiklerini söyleyen Özkan, "Şimdi baharı bekliyoruz. Mart sonlarına doğru baharda tomurcukların patlaması gibi biz de patlarız." dedi.
Konuşmasının büyük bir bölümünde başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yüklenen Özkan, bir dinleyicinin "Parti mi kuracaksınız?" sorusuna "Baharı bekleyin, Mart sonunu" karşılığını verdi.
Genelkurmay'ın hükümete sesini çıkartmadığı yönündeki sorulara ise kendisinin de bunu anlayamadığını dile getiren Özkan, Genelkurmay'ın bu konuda açıklama yapmasını istedi. "Ne oldu da asker bu kadar sesiz kaldı. Bunun cevabını halkın merak ettiğini düşünüyorum" diyen Özkan, AK Parti'nin Kuzey Irak için askere yetki vermediğini ileri sürdü. Yetki vermişse bile sınırlı ölçülerde verdiğini iddia eden Özkan, Kuzey Irak planının Türkiye'nin planı olmadığını, ABD'nin planı çerçevesinde yürütüldüğünü sözlerine ekledi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |