E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Trafikte Yeni Dönem... 5 Kırmızı Ehliyeti Yakacak!

Türkiye genelinde başlatılan projeyle trafik denetimi yapan görevlilerin de denetlenmeye başlanacak. Ayrıca ehliyete süresiz el koyma çok daha kolay olacak..

24.05.2008 - 01:13
Trafikte Yeni Dönem...

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Celal Uzunkaya, ülke genelinde başlattıkları projeyle trafik denetimi yapan görevlilerin de denetlenmeye başlandığını bildirdi. Uzunkaya, cezaların da yeniden düzenleneceğini, 5 kez kırmızı ışıkta geçenin ehliyetinin belirli süre alınacağını anlattı.

Bir nişan törenine katılmak üzere Balıkesir'e gelen Uzunkaya, dört yıl emniyet müdürü olarak görev yaptığı kentte onur üyesi olduğu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet edip özlem gideren Uzunkaya, trafik konusunda yapılan ve yapılması gündemde bulunan değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki trafik sorununun toplumdaki trafik bilincinin oluşması ile çözümlenebileceğini vurgulayan Uzunkaya, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu konuda ciddi ve önemli projeler geliştirerek uygulamaya koymaya başladığını açıkladı.

BÜYÜK İLLERİN TRAFİK RÖNTGENİ ÇEKİLİYOR

Trafik Hizmetleri Başkanlığı olarak görevlendirdikleri ekiplerle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya gibi metropol illerinin trafik röntgenini çektiklerini açıklayan Uzunkaya, “Trafik konusunda deneyimli başmüfettiş düzeyindeki arkadaşlarımız gittikleri illerde trafik akışını ve denetimlerini yerinde gözlemliyor. Kurallara uyulup uyulmadığını, trafik polislerinin görev anındaki hareketleriyle uygulamalarını sade bir vatandaş gibi izleyip kameralar aracılığıyla kayıt altına alıyor. Başkanlığımıza rapor halinde sundukları izlenimlerini değerlendirerek röntgenini çektiğimiz illerin Valiliklerine trafiğin rahatlatılması konusunda neler yapmaları gerektiğini bildiriyoruz. Böyle bir uygulamayla trafik denetimi yapanlarıda denetleyerek oto kontrol sistemini oluşturduk” diye konuştu.

KIRMIZIDA GEÇENİN EHLİYETİ ALINACAK

Trafik cezalarının arttırılması yolundaki çalışmaların sürdürüldüğünü ve kuralları ihlal eden sürücülere astronomik para cezaları uygulanacağını belirten Uzunkaya, yeni hazırlanan tasarıda kırmızı ışık ihlali yapan sürücülerin ehliyetlerine el konulmasının da yer aldığını açıkladı. Uzunkaya, şunları söyledi:

“Bir sürücü 5 kez kırmızı ışık ihlali yaparsa ehliyetine belli bir süre için el konulacak. Cezalar ne kadar caydırıcı olursa olsun trafik sorununun yine de eğitimle çözüleceğine inanıyoruz. Trafik eğitimi ilköğretim düzeyinde başlatılmalı. Toplumun bilinçlenmesi halinde trafikte birçok sıkıntı kendiliğinden ortadan kalkacaktır.”

ÜNLÜLER TRAFİK FİLMİNDE OYNAYACAK

Toplumu trafik konusunda bilinçlendirmek amacıyla TRT Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa film projesi hazırladıklarını söyleyen Uzunkaya, filmde toplumun sevdiği ve saydığı isimlerin rol alacağını ve bu kişilerin filmde toplumu trafik konusunda eğiteceğini, bilinçlendireceğini söyledi. Uzunkaya, “Film 81 ilin valiliklerine gönderilerek okullarda gösterimi sağlanacak” diye konuştu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
İş Bankası'na Miralay Keskiner Şoku
Kurtuluş Savaşı ile 1. Dünya Savaşı'na katılan Miralay Ali Rıza Keskiner'in ...
Özok da Konuştu, Eksik Kalmadı!
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, toplumsal barış ortamının ...
Öldürülen Teröristin Evine Yürüdüler
Van'da önceki gün öldürülen Kendal kod adlı Murat Gezici isimli teröristin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
bist
Christoph Daum
Devlet Bahçeli
ROMA
Lise
efsun
özgecan aslan cinayeti
Alkol