E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Terör 'Harran turizmi'ne de darbe vurdu! 

Konik kubbeli evleri ve tarihi mekanlarının yanı sıra yöresel kıyafetleriyle de ziyaretçilerini kültür yolculuğuna çıkaran Şanlıurfa'nın Harran ilçesi, bölgedeki terör olayları nedeniyle turizmde durgunluk yaşıyor.

25.04.2016 - 16:38
Terör  Harran turizmi ne de darbe vurdu!

Konik kubbeli evleri ve tarihi mekanlarının yanı sıra yöresel kıyafetleriyle de ziyaretçilerini kültür yolculuğuna çıkaran Şanlıurfa'nın Harran ilçesi, bölgedeki terör olayları nedeniyle turizmde durgunluk yaşıyor.

Dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında gösterilen, Asurlular ve Emevilere bir dönem başkentlik yapan, ilk İslam üniversitesinin kalıntılarının yer aldığı Harran, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Özellikle fotoğraf tutkunları için doğal bir stüdyo ortamı sağlayan ilçe, halk mimarisinin ürünü konik kubbeli evleriyle turistlerin ilgisini çekerken, rasathanesi ve Emeviler döneminden kalma Ulu Camisiyle ziyaretçileri tarihe yolculuğa çıkarıyor.

Yaz aylarının gelmesiyle turizm sezonu da başlayan Harran, bölgedeki terör olayları nedeniyle son yıllara göre turizmde durgun bir dönem geçiriyor. Turizmdeki sıkıntıyı fırsata çevirmek isteyen kent yöneticileri, alt yapıyı güçlendirip önümüzdeki yıllarda turizm pastasından daha fazla pay almanın hesaplarını yapıyor.

"Ciddi bir durgunluk var"
Harran Kaymakamı Temel Ayca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harran'da turizm için en güzel zamanların bu dönemler olduğunu ancak bölgedeki olumsuzluklar nedeniyle bekledikleri ilgiyi göremediklerini söyledi.

Bu yıl geliştirecekleri projelerle gelecek dönemler için daha güzel bir Harran oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Ayca, şunları kaydetti:

"Üzülerek ifade etmeliyim ki bölgedeki olumsuzluklar nedeniyle geçen yıllara nazaran turizmde ciddi bir durgunluk var. Biz de bu nedenle bu yılı açıkçası yatırım yılı olarak değerlendirmek istiyoruz, altyapımızı biraz daha zenginleştirmek,önümüzdeki yıllara biraz daha hazır hale gelmek amacındayız. İnşallah bölgedeki sorunlar ortadan kalkarsa Harran'da turizm ciddi manada hareketlenecek. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra inşallah çok daha güzel bir Harran ortaya çıkacak. İlçe, günübirlik ziyaret edilen bir yer olmaktan çıkacak, insanların gece de konaklayacakları bir yer haline gelecek ve turizmden alması gereken payı alacaktır."

AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4,5G cep telefonu satışlarını da artırdı!
MOBİSAD Başkanı Ekşi, 4,5G’nin devreye girmesiyle cep telefonu satışlarının ...
S&P'den 4 ülkeye not teyidi!
S&P; Fransa, Etiyopya, Gana ve Norveç'in kredi notlarını ve görünümlerini koruduğunu bildirdi.
Elektrik iletimine 10,2 milyar lira yatırılacak
TEİAŞ, 2019 yılı sonuna kadar toplam 14 elektrik iletim hattının yapımı ...
 
Güneş gözlüğüne 135 milyon dolar!
Türkiye, geçen yıl ithal ettiği 7 milyon 8 bin 765 güneş gözlüğü için ...
'Siyah elmas' Türkiye'de üretilecek!
Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, dünyada "siyah elmas" olarak nitelendirilen, ...
'Şimşek'in sözleri çarpıtıldı!
Başbakan Yardımcısı Şimşek'in makamından yapılan açıklamada, Meydan gazetesinde ...
 
Borsa haftaya düşüşle başladı!
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, yüzde 0,30 düşüşle 85.573,44 puandan açıldı.
İnşaat sektörü güven endeksi arttı!
İnşaat sektörü güven endeksi nisanda aylık bazda yüzde 0,1 artarken, perakende ...
Buğday üretimi alarm veriyor!
Buğday üretiminin bu yıl yüzde 4,6 azalarak 19 milyon 413 bin ton düzeyinde ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
Türkmenistan
ygs 2015
haberler
İstihdam
PSG
A) Milli Futbol Takımı
survivor
Microsoft