ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ürdün'ün başkenti Amman'da Ürdünlü Mevkidaşı Nasır Cevde ile ortak basın toplantısı düzenlendi.
Beşşar Esed yönetimde oldukça, Suriye krizi sonlanmayacağını ifade eden Kerry, "Defalarca Esed var olduğu sürece savaşın bitmeyeceğini söyledim. Suriye'de ateşkes olabilir. Barış, savaşın sürmesinden daha iyi. Siyasi çözüm askeri çözümden daha iyi" dedi.
Suriye'deki insani krizi önemsediklerini kaydeden Kerry, Suriyeli sığınmacılar konusunda küresel anlamda birincil sorumlunun Suriye rejimi olduğunu ifade etti.
Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile sabah bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Kerry, görüşmede, Suriye'de ateşkesin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguladığını ve bu konuda geçici anlaşmanın sağlandığını belirtti.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...